Alfa Romeo Giulietta
Alfa Romeo 4C Concept
Prezenta modelelor Alfa Romeo 4C Concept, Giulietta si MiTo la Salonul Auto de la Frankfurt ilustreaza perfect expresia filozofiei “ Alfa DNA Technology”: design industrial de autovehicule combinat cu resurse mecanice si tehnologice de ultima ora capabil sa obtina un compromis optim intre caracteristicile de confort, performanta, siguranta si eficienta, dandu-i soferului posibilitatea sa personalizeze caracteristicile masinii folosind selectorul DNA. Acestea sunt adevaratele caracteristici care fac o Alfa Romeo asa de speciala, un produs care, utilizat zi de zi, transforma conceptul de simplu ”mijloc de transport” intr-o permanenta si incitanta experienta la volan. 

Dezvaluita in premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva si votata de cititorii revistei germane Autobild drept"Cel mai Frumos Concept Car al Anului", modelul Alfa Romeo 4C Concept expus la Frankfurt, in acest an, se distinge printr-o noua si exclusivista culoare exterioara “Fluid Metal”. Aceasta noua tinuta, ca o foaie de metal forjat, se potriveste excelent pe formele modelului 4C Concept, cu un pigment care creaza un efect de oglinda argintata, iar prin liniile sinuoase descendente se subliniaza forta si tehnicitatea masinii. 

Alfa Romeo 4C Concept, numit "Ambasador al Tehnologiei DNA", prezinta formula unui coupe cu doua locuri, tractiune spate si motor central, cu o lungime de aproximativ 4 metri si un ampatament de circa 2,4metri. Alfa Romeo 4 C Concept utilizeaza tehnologia si materialele derivate din Alfa 8 C Competizione - carbon, aluminiu, tractiune spate si tehnologia modelelor Alfa Romeo aflate in prezent in comercializare: motorul 1750 turbo benzina cu injectie directa, transmisia cu dublu ambreiaj uscat Alfa TCT si selectorul Alfa DNA pentru controlul dinamic al masinii. 

Alfa Romeo Giulietta va straluci in luminile rampei la Frankfurt cu un nou model echipat cu motorul revolutionar al anului, 1.4 MultiAir 170 CP, cu transmisia Alfa TCT cu dublu ambreiaj uscat, care-si revendica calitatea de cel mai economic model din clasa compactelor (5,2 l/100 kmin regim combinat si 122g/km emisii CO2). Nu putea sa lipseasca de pe podium bijuteria coroanei, Giulietta Quadrifoglio Verde 235 CP 1750 TBi in culoarea Rosso Competizione Tristrato. Se adauga la acestea, un model Alfa Giulietta Distinctive, culoare Grigio Magnesio, echipat cu excelentul motor diesel 2.0 Multijet 170 CP. Toate modelele sunt echipate cu tehnologie de ultima ora in materie de siguranta in trafic si confort: diferentialul electronic Alfa Q2, “Alfa Safety Steering”, sistem de franare cu Pre-fill, sistem VDC, ASR, HillHolder, 6 airbaguri, faruri bi-xenon cu AFS, sistem de navigatie satelit, sistem audio Blue&Me, etc. 

Alfa Romeo MiTo, recent reinoit, prezinta la Salonul Auto de la Frankfurt o gama completa de motoare Euro 5 echipate cu Start& Stop standard. Pe langa motoarele puternice 1.4 MultiAir Turbo 135 CP si 170 CP si 1.6 Multijet 120 CP, MiTo se echipeaza si cu revolutionarul motor 0.9 TwinAir Turbo 85 CP, premiat cu “Cel mai bun motor nou 2011”,”Cel Mai Ecologic Motor 2011”, "Motorul
International al Anului 2011" si care se remarca printr-un cuplu constant de 145 Nm intre 2.000 si 3.000 rpm si emisii de numai 98g/km. Se adauga la acestea motorul 1.3 Multijet 85 CP cu Start&Stop, apartinand generatiei Multijet II, cu compresor cu geometrie variabila, pompa de ulei cu deplasare variabila si alternator cu incarcare inteligenta si care produce emisii de numai 90 g/km CO2. 

Pentru a sublinia spiritul sportiv si elegant al celui mai mic sportiv, MiTo se prezinta la Frankfurt si cu versiunea Quadrifoglio Verde echipat cu motorul 1.4 MultiAir Turbo 170 CP si noul sistem de suspensii adaptabile "Alfa Active Suspension" care se integreaza perfect celor trei setari ale sistemului de control Alfa DNA, impreuna cu sistemele ESP, coloana de directie si diferentialul electronic Q2.
Alfa Romeo MiTo

Sursa: Alfa Romeo Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii