Şi în acest an, BMW Group a fost declarat lider al industriei auto în clasamentul publicat de SAM Group pentru Dow Jones Sustainability Indexes (DJSI). Astfel, pentru al şaptelea an consecutiv, BMW Group a fost declarat numărul 1 în ceea ce priveşte dezvoltarea durabilă în rândul constructorilor de automobile din lume. De asemenea, BMW Group este singura companie din industria auto care a fost prezentă în aceste clasamente în fiecare an cu începere din 1999.

"Succesul BMW Group este clădit pe abordarea pe termen lung şi pe acţiuni responsabile. Suntem încântaţi că suntem recunoscuţi de renumitul Dow Jones Sustainability Indexes", a spus Dr. Norbert Reithofer, preşedintele Consiliului Director al BMW AG. "Să fim desemnaţi lider al sectorului în ultimii şapte ani subliniază strategia şi abordarea pe care o avem la nivel de companie. Doresc să le mulţumesc tuturor celor 95.000 de angajaţi ai companiei noastre, a căror activitate cotidiană a făcut posibil acest progres", a adăugat Reithofer.

Dezvoltarea durabilă este parte integrală a strategiei corporate desfăşurată de BMW Group. În 1973, compania a desemnat un responsabil de mediu - primul din cadrul industriei auto. De atunci, compania a îmbunătăţit sistematic conceptul de dezvoltare durabilă. În 2009, sustenabilitatea corporate a devenit un obiectiv de companie la nivel de grup. În prezent, Consiliul de Sustenabilitate, din care fac parte toţi membri Consiliului Director, defineşte linia strategică prin obiective interne obligatorii, iar Comitetul Executiv pentru Dezvoltare Durabilă înlesneşte implementarea acestora în departamentele relevante.

Alte informaţii despre activităţile de dezvoltare durabilă ale BMW Group sunt disponibile la: www.bmwgroup.com/responsibility

SAM Group analizează performanţele economice, de mediu şi sociale pentru aproximativ 2.500 de companii şi selectează cele mai bune din fiecare domeniu pentru Dow Jones Sustainability Indexes. Sunt luate în considerare criterii precum dezvoltarea durabilă în general, precum şi provocările specifice fiecărui domeniu cum ar fi schimbările de mediu. Dow Jones Sustainability Index a fost primul indice global de dezvoltare durabilă ce a fost creat în 1999, iar de atunci a fost publicat în fiecare an de către SAM Group, cu sediul la Zürich, în cooperare cu Dow Jones Indexes şi STOXX Limited. Mai multe informaţii sunt disponibile la www.sustainability-indexes.com .

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii