O campanie unica de siguranta rutiera pentru cei mici.
O campanie de sensibilizare privind importanta purtarii castii de protectie pe bicicleta.

Michelin organizeaza anul acesta, pe 25 septembrie, in  Bd. Castanilor(Independentei) din Ploiesti, evenimentul dedicat copiilor intre 4 si 11 ani,Michelin Junior Bike.

Michelin Junior Bike este un eveniment pentru micii biciclisti, care constituie totodata si o lectie de educatie rutiera. Este vorba, de fapt, de un circuit de biciclete, adica 8 curse adaptate fiecarei grupe de varste, necronometrate si avand un parcurs bine delimitat. 

Participarea este gratuita, scopul principal al Michelin Junior Bike fiind sensibilizarea copiilor, dar si a parintilor, privind importanta purtarii castii de protectie pe bicicleta, regula esentiala pentru siguranta in trafic. In acest sens, Michelin ofera gratuit fiecarui participant cate o casca de protectie infatisandu-l pe Omuletul Michelin, simpatica mascota a Grupului. 

Michelin Junior Bike traduce dorinta Grupului de face soselele mai sigure, prin promovarea adoptarii un comportament prudent si responsabil. De altfel, evenimentul de la Ploiesti este sustinut de Primaria Municipiului Ploiesti si  Politia Rutiera.

Cum se desfasoara evenimentul Michelin Junior Bike ?

Organizata prin traditie la sfarsitul saptamanii, aceasta manifestare reuneste copii si parinti duminica, 25 septembrie, la ora 10.30, in centrul orasului Ploiesti – Bdul Castanilor.


Circuitul de biciclete, pe care se desfasoara cursele, cu o lungime de 400 de metri, este delimitat prin garduri de celelalte zone de animare din oraselul Michelin Junior Bike.

Participantii, inscrisi din timp de catre parinti la standul Michelin Junior Bike din cadrul magazinului Carrefour Ploiesti (perioada 12-22 septembrie), sunt asteptati pe 25 septembrie, intre orele 10.30 si 11.45, sa-si confirme participarea si sa-si ridice casca de protectie pentru biciclisti, inscriptionata cu Omuletul Michelin, precum si placuta cu numarul de identificare si voucherul pentru gustare. Aceasta placuta, avand marcata grupa de varsta si numarul de ordine, trebuie fixata de ghidonul bicicletei si face posibila identificarea rapida a oricarui participant.

Dupa verificarea prealabila a purtarii castii de protectie, pe care fiecare participant trebuie sa si-o fixeze inainte de cursa, si care are loc in pre-grila de start, cei mici se pot lansa pe circuitul de aproximativ 5 – 10 minute, la semnalul animatorilor.


Cursele sunt impartite pe grupe de varste (si sex, pentru cursele de 7-11 ani), in numar de 13, primii fiind in mod normal cei mai mici dintre participanti (4 ani). Numarul de ture este adaptat varstei copiilor astfel :
-pentru 4/5/6 ani : 1 tura
-pentru 7/8/9 ani : 2 ture
-pentru 10/11 ani : 3 ture 

Cursele nu sunt cronometrate si deci nu exista un clasament la finalul probelor – toti participantii sunt castigatori deoarece toti primesc castile de protectie cadou. Pentru a suscita totusi un minim interes, prima fata si primul baiat din fiecare grupa de varste care trec linia de sosire primesc o mica recompensa suplimentara, la finalul evenimentului, din partea partea Humanitas Multimedia, unul dintre partenerii Michelin la acest eveniment. 

Dupa curse, copiii sunt invitati la cortul dedicat « gustarii » pentru a primi dulciuri, pufuleti si o cutie de suc din partea sponsorilor Nestle, Gusto si Timbark.
La finalul tuturor curselor, Michelin le pregateste copiilor si alte cadouri in cadrul unei tombole. Michelin, prin programul Rosype, va darui prin tragere la sorti 20 de biciclete, iar impreuna cu Decathlon 10 kituri de biciclete.

Toate activitatile din interiorul oraselului Michelin Junior Bike, de la inscrieri si pana la asistenta concurentilor pe circuit, sunt realizate de voluntari Michelin Romania – angajati de de la sediul din Bucuresti si uzina din Floresti.

Oraselul Michelin Junior Bike
Plin de viata si primitor, oraselul Michelin Junior Bike este impartit in 3 mari sectoare : zona de inscrieri (unde copiii inscrisi isi confirma participarea si primesc casca de protectie), zona de divertisment si circuitul (delimitat de cele 2 arce, Start si Sosire). Aceste zone sunt materializate prin corturi albe, gonflabile, semnalizate diferit in functie de destinatie.

In interiorul oraselului exista cateva puncte cheie cum ar fi corturile Gustare (unde contra voucher-ului primit la confirmarea inscrierii, participantii primesc o gustare delicioasa), Garaj (unde voluntari Michelin verifica starea bicicletelor participantilor - frane, presiune in anvelope etc. – inainte de cursa, pentru a reduce la minim riscul producerii unor incidente si isi pot impodobi bicicleta), si de Cruce Rosie (unde asistenti specializati vor interveni in cazul usoarelor accidentari inevitabile la varsta copilariei).

Brigada Politiei Rutiere, partener si sustinator al evenimentului, detine un cort in cadrul oraselului Michelin Junior Bike, oferindu-le copiilor sfaturi privind educatia rutiera. De asemenea, micii biciclisti au ocazia sa invete sa-si stapaneasca mai bine vehiculele pe 2 roti, atragandu-li-se atentia asupra regulilor de siguranta elementare, in cadrul Atelierului de Siguranta Rutiera. Mai buna stapanire a bicicletei presupune, de exemplu, a semnaliza, prin intinderea bratului, schimbarea directiei sau a rula drep privind departe inainte, toate acestea sub forma unui joc.

Simbol intruchipand in acelasi timp aspectul ludic si cel educativ, Omuletul Michelin, vine in intampinarea copiilor, oferind participantilor posibilitatea de a se fotografia impreuna  in cortul special amenajat si a pastra astfel o incantatoare amintire a evenimentului.

Animatorii evenimentului vor intari aspectul interactiv al evenimentului, captand atentia celor mici, carora li se vor pregati multe surprize.

Modalitati de inscriere
Inscrierile se vor desfasura in perioada 12 - 22 septembrie, intre orele 10.00 – 19.00, in magazinul Carrefour din Ploiesti .

Copiii trebuie sa fie obligatoriu insotiti in momentul inscrierii de un parinte sau adult, care sa semneze si sa-si asume responsabilitatea participarii minorului la acest eveniment. Adultul va trebui sa aiba un act de identitate asupra sa la inscriere.

Inscrierea trebuie confirmata in ziua evenimentului. Participarea la curse se face numai cu biciclete/triciclete (nu se accepta role, patine, trotinete, masinute mobile etc).

Sursa: Michelin Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii