BMW Live face orientarea şi mai uşoară şi oferă un pachet extins de informaţii cu aplicaţii de internet noi, integrate în automobil, precum Google Maps Search sau Google Street View. BMW continuă să-şi consolideze poziţia de lider mondial în domeniul serviciilor bazate pe internet care pot fi folosite în automobil. Şi în România, BMW este marca care oferă cea mai extinsă serie de servicii internet în automobil. BMW Live – premieră pentru România o dată cu BMW Seria 1.

Până acum accesul la o serie de funcţii internet extinse, BMW Online, au fost restricţionate la un număr limitat de ţări. Din luna septembrie 2011, o dată cu debutul pe piaţă a noului BMW Seria 1, în premieră în România, utilizatorii au acces la o serie de opţiuni similare, care includ RSS feeds, informaţii meteo la locaţie şi serviciile Google Local Search, Google Panoramio şi Google Street View. Pentru a marca debutul important al acestor tehnologii pe piaţa românească, o prezentare specială media a fost organizată la Orange Concept Store. Locaţia a fost aleasă pentru rolul pe care telefonul mobil îl joacă în accesarea funcţiilor de internet în automobil. Pentru demonstraţia funcţiilor de internet pe automobil s-a folosit un telefon iPhone 4 cu abonament Pantera pentru iPhone 29.

Cu Google Local Search, folosind o interfaţă Google Maps, utilizatorii pot căuta un număr extins de puncte de internet, pot vedea o descriere extinsă a locaţiei, număr de telefon (dacă este cazul) şi pot transfera apoi locaţia către sistemul de navigaţie al maşinii. Google Street View oferă posibilitatea de a vedea fotografii ale destinaţiei selectate pentru o orientate rapidă chiar şi în locurile care sunt vizitate pentru prima oară.

Panoramio este un site de photosharing care se poate dovedi în automobil un instrument excelent de explorare a noi destinaţii. În funcţie de poziţie sau de locaţia selectată, este afişată o selecţie de poze din apropiere. Alături de o descriere, fiecare poză are indicată şi o locaţie unde a fost realizată, premiţând astfel explorarea şi identificarea unor zone noi de interes în apropiere.

Conectarea la internet pentru accesarea funcţiilor BMW Live se face folosind conexiunea cu orice terminal smartphone care are funcţia de internet tethering activată, toate informaţiile fiind afişate pe displayul central iDrive.

Funcţiile de internet în automobil BMW Live se adaugă deja existentelor BMW App, care sunt disponibile pe toate modelele din gamă deja din martie 2011.  Pentru conectare acestea folosesc exclusiv un terminal iPhone cu aplicaţia BMW Connected. Funcţiile oferite sunt Web Radio (cu peste 20.000 de posturi disponibile), Facebook şi Twitter (cu posibilitate de postare folosind mesaje predefinite care utilizează variabile precum temperatura exterioară, destinaţia din sistemul de navigaţie şi timpul până la destinaţie).

Last Mile Navigation, oferit de asemenea prin BMW Apps, premite utilizatorilor să continue călătoria şi în afara automobilului. Utilizatorul poate urmări pe harta din iPhone locaţia sa şi locaţia maşinii, precum şi destinaţia stabilită din sistemul de navigaţie al automobilului, putând să continue astfel călătoria în zonele pietonale sau pe ultimele sute de metri după parcare.

Serviciul BMW Online se extinde cu funcţii noi
Şi BMW Online, disponibil în ţările în care conexiunea la internet se face printr-un SIM integrat în automobil, beneficiază de o serie de îmbunătăţiri. Utilizatorii pot activa în maşină noi aplicaţii care furnizează un confort suplimentar în timpul călătoriei. Printre acestea se numără accesul Qype (site de recenzii locale generate de utilizatori), funcţia de căutare a oficiilor Deutsche Post, serviciul Wiki Local şi funcţia de căutare a unui număr de înmatriculare.

Prin accesarea site-ului Qype (recenzii locale generate de utilizatori), conducătorul BMW primeşte informaţii oferite de utilizatori despre restaurante, hoteluri, magazine şi facilităţi publice, care acum sunt trimise direct în automobil. Imediat ce aplicaţia este pornită din icoana "Qype" a meniului, sunt afişate toate punctele pentru care există recenzii, în funcţie de regiunea sau categoria selectată. Aceasta înseamnă că utilizatorul poate obţine recomandări pentru un muzeu sau un bar în timp ce se află încă în drum spre destinaţia călătoriei.

Aplicaţia Deutsche Post furnizează conducătorului adresele oficiilor poştale, punctelor de vânzare, cutiilor poştale, coletăriilor şi bancomatelor Cash Group care se află în proximitatea automobilului.

Informaţiile de la serviciul Wiki Local pot fi accesate în timp ce călătoriţi. Cu această aplicaţie, înregistrările din enciclopedia online Wikipedia aflate în conexiune cu geodatele sunt transmise către automobil. Gama extinsă de funcţii BMW Online este completată cu funcţia de căutare a numărului de înmatriculare. Numele respectivului oraş sau district este afişat în momentul în care este introdusă abrevierea unui număr de înmatriculare, orice date accesate prin utilizarea noi aplicaţii browser pot fi încărcate ca destinaţie direct în sistemul de navigaţie. Mai mult, conectarea inteligentă a conducătorului, maşinii şi mediului înconjurător oferă şi opţiunea de a utiliza numărul de telefon dintr-o înregistrare pentru a apela respectiva destinaţie.

BMW ConnectedDrive - Istoria conectivităţii
De-a lungul anilor, BMW a fost un pionier al conectării inteligente a conducătorului, a automobilului şi a mediului înconjurător. Acest lucru a fost realizat şi înainte de 2008, când BMW ConnectedDrive introducea browsingul web în interiorul maşinii - o premieră pentru industria auto. Încă din 2001, BMW a fost primul producător din lume care a lansat un portal bazat pe internet pentru a fi utilizat în automobil. De atunci, BMW Online a furnizat o serie de informaţii optimizate pentru platforma BMW ConnectedDrive care să fie utilizate în automobil - printre acestea se numără căutarea hotelurilor, a restaurantelor, a farmaciilor sau a bancomatelor, ştiri curente, informaţii meteo, ghid de călătorie şi BMW Routes, informaţii despre ţară şi parcări, funcţii extinse de birou care includ operare e-mail şi numeroase servicii Google.

Repere BMW ConnectedDrive
1994. Primul sistem de navigaţie în Europa
1995. Funcţie TV în automobil (premieră mondială)
1999. BMW Assist cu BMW Emergency Call (premieră în Europa, din 1997 în USA), sistem care foloseşte un SIM integrat în automobil
2001. iDrive (premieră mondială)
2001. BMW Online – portal web în automobil (premieră mondială)
2003. BMW Teleservices – extinde BMW Assist
2004. Interfaţă iPod complet integrată în automobil (premieră mondială)
2004. Head-up Display
2008. Primul automobil cu browser web integrat (premieră mondială)
2010. BMW Apps şi MINI Apps (premieră mondială)
2010. MyBMW Remote
2011. BMW Live sau extensie BMW Online cu funcţii precum Google Street View sau Panoramio (premieră monidială)

Conectarea la internet
Alături de un automobil BMW  echipat corespunzător, este necesar şi un telefon iPhone (pentru  BMW Apps)  sau orice smartphone (pentru BMW Live) cu abonament ce asigură acces la internet. Sunt recomandate abonamentele de internet nelimitat, precum Pantera pentru iPhone 29 sau Pantera pentru iPhone 49 de la Orange.

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii