Chevrolet a premiat la Londra câştigătorii concursului Young Creative Chevrolet.
Cristian Corduneanu aduce România pe podium 
Experţii în domeniu au prezentat tendinţe viitoare în design
Au fost prezentate modele Chevrolet legendare, iar conceptul Corvette Stingray a fost   dezvăluit în premieră europeană

Londra. La sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul evenimentului care a avut loc la Battersea Power Station Londra, Chevrolet Europe a invitat  profesionişti din lumea designului, artelor şi a mass-media, pentru a premia câştigătorii concursului european de arte aplicate Young Creative Chevrolet 2011. Experţii în design şi alte domenii creative au vorbit despre tendinţele emergente.

Tinerele talente au fost premiate în cadrul ceremoniei Young Creative Chevrolet: Cristian Corduneanu aduce România pe podium 
Studentul Cristian Corduneanu, de la Universitatea Media din Bucureşti a obţinut locul trei la muzică, aducând numele Românei pe podiumul Young Creative Chevrolet. Este primul an în care România are câştigători în finala europeană. Chevrolet România îl felicită pe Cristian Corduneanu pentru reuşita sa.

Studenţilor de la muzică li s-a cerut să creeze un cântec aniversar pentru Chevrolet, iar piesa câştigătoare a fost compusă de un trio din cadrul Universităţii IED Roma din Italia. Sven Schäferkord, membrul al jurului de muzică, a descris cântecul drept „o melodie modernă şi veselă, bine structurată, care are, de asemenea, ca subiect aniversarea centenarului Chevrolet, după cum a fost specificat în indicaţii.”

Experţii în domeniu au prezentat tendinţe viitoare în design
În aceeaşi notă cu tema serii, binecunoscuţi inovatori în domeniul artelor aplicate au vorbit despre viitorul designului. Chevrolet Europe a fost gazda gazda unor experţi de top în domeniul designului şi filmului, Neville Brody, Wayne Hemingway şi Lucy Walker.

Neville Brody este designer, tipograf, director artistic şi responsabil pentru strategia mărcii, renumit la nivel internaţional. Încă de la începutul carierei sale, când era director artistic al revistei The Face, până la titulaturile sale curente, director al Research Studios, președinte al consiliului director al D&AD şi decan al Departamentului de comunicare vizuală al Royal College of Art (Londra), printre altele, Brody a fost în mod constant o personalitate recunoscută în domeniul designului. Spre sfârşitul anului va fi lansată o carte care sărbătoreşte 20 de ani de la apariţia FUSE, revista sa de tipografie experimentală.

Wayne Hemingway schimbă modul în care concepem designul urban, realizările sale fiind variate, de la fondatorul companiei de modă urbană Red or Dead, la inovatorul în clădiri sociale. Hemingway Design este specializată în locuinţe accesibile și clădiri sociale şi a câştigat premii pentru proiecte de mare anvergură în oraşe din Marea Britanie. Hemingway este cunoscut şi pentru lucrările publicate şi crearea renumitului festival Vintage. Acesta este profesor la School of the Built Environment din cadrul Universității Northumbria.

Lucy Walker este producătoare de film documentar, nominalizată la Premiile Academiei Britanice şi locuiește în Los Angeles. A fost apreciată pentru filme precum: Devil's Playground (2002), Blindsight (2006), Waste Land (2010) şi Countdown to Zero (2010).

Premierea câştigătorilor concursului european de arte aplicate
Printre invitaţii de seamă ai serii, s-au numărat şi câştigătorii ediției de anul acesta a concursului Young Creative Chevrolet.

La sfârşitul anului trecut, Chevrolet lansa o provocare pentru studenţi la arte aplicate din 22 de ţări europene: acceea de a ajuta echipa Chevrolet la sărbătorirea centenarului în 2011.

Au fost înscrise un număr record de 552 de proiecte, trimise de către 155 de şcoli, la categoriile design vestimentar, muzică, fotografie, video şi arte vizuale.
Chevrolet Europe a creat Young Creative Chevrolet în 2007 pentru a susţine tinere talente şi pentru a crea o platformă de comunicare între studenţii europeni la diverse arte.

Câştigătorii şi finaliştii au primit premiile personal de la preşedintele şi directorul executiv al Chevrolet Europe, Wayne Brannon şi au  facut cunoştinţă şi cu membrii juriului Young Creative Chevrolet European 2011, compus din nume binecunoscute în domeniul artelor şi industriei de divertisment.

Muzică şi DJ de top
Publicul s-a bucurat şi de prezenţa a doi artişti binecunoscuţi: Bluey Robinson şi DJ T.

Bluey Robinson este unul dintre artiştii cei mai interesanți apăruţi pe scena muzicală de astăzi. Având o personalitate britanică distinctivă, însă şi cu influenţe din Prince, Otis Redding, Jackson 5, Cee-Lo Green şi Bruno Mars, cântărețul de 22 de ani este apreciat pentru talentul său de a scrie şi interpreta cântece. Robinson a devenit cunoscut alături de Labrinth, care scrie beat-uri, iar recent a interpretat melodii soul clasice pentru pasagerii metroului din Londra, Paris şi New York. Cântecul său „Showgirl” a atras în mod deosebit atenţia, atât în versiunea originală cât și cea acustică.

Thomas Koch, pe numele de scenă DJ T., este un reprezentant important al muzicii electronice şi de club de peste 20 de ani. DJ desăvârşit, producător, proprietar al unei case de discuri, administrator de club, publicist şi jurnalist, DJ T. se axează momentan pe principala sa ocupaţie, lansând al treilea LP, „Pleasure Principle”, așteptat cu nerăbdare de către public.

Modele legendare Chevrolet şi un concept în premieră europeană
Pentru a sărbători 100 de ani de Chevrolet în 2011, au fost prezentate modele din deceniile importante în istoria mărcii, inclusiv un Corvette Stingray din 1964, considerat de către mulți istorici ai industriei auto ca fiind unul dintre cele mai atrăgătoare autovehicule din toate timpurile.

Alături de acesta, a fost prezentat în premieră europeană şi prototipul aniversar Corvette Stingray, o interpretare futuristă a primului model. Chevrolet oferă o viziune futuristă asupra tehnologiei şi designului prin intermediul prototipului pentru a 50-a aniversare, Corvette Stingray. Prototipul a fost proiectat în urma unei provocări lansate în interiorul companiei de a combina pentru design elemente clasice ale modelului Corvette cu funcţii surprinzătoare de înaltă tehnologie, materiale moderne şi un aspect nou uimitor. Autovehiculul este bine echipat, cu o capotă în formă de scoică şi portieră în formă de foarfecă, scaune ergonomice, cameră video pentru marşarier cu vizibilitate îmbunătățită pe timp de noapte, precum şi sistem de propulsie hibrid de înaltă performanţă. Comenzile tactile interactive permit şoferului să personalizeze puterea şi eficienţa autovehiculului şi să împartă experienţa cu prietenii săi prin intermediul camerei video şi al sistemelor telemetrice avansate de la bord. O versiune a modelului apare ca personajul „Sideswipe” în filmele Transformers Răzbunarea celor învinși şi Partea întunecată a lunii.

În cadrul acestei gale va fi expus şi autovehiculul electric inovator cu funcţie de autonomie extinsă Chevrolet Volt. Acesta va fi disponibil pe piaţa europeană începând cu luna noiembrie 2011.

În plus, designerii belgieni de la Quinze & Milan vor prezenta câteva din creaţiile lor şi un scurt metraj referitor la producerea modelului, o reinterpretare unică din punct de vedere creativ şi tehnologic a modelului Orlando. Cei de la Quinze & Milan au creat un contrast interesant cu ajutorul spumei QM, specifică mărcii, utilizată pentru anumite componente ale noului autovehicul de familie cu 7 locuri. Acest model avangardist va fi prezentat în cadrul festivalului de design Superbrands London Tent desfăşurat la Londra în perioada 22-25 septembrie 2011.

Sursa: Chevrolet Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii