Vlad Cosma si Florin Dorca au adus inca o victorie pentru Citroën in Raliul Iasului, facand astfel ca modelel C2R2 Max si DS3 R3 sa fie invincibile in acest sezon in campionatul national la 2 roti motrice. In urma succesului din Raliul Iasului, Vlad Cosma si Florin Dorca au castigat, pentru a doua oara consecutiv, Citroën Racing Trophy Romania. Echipa Citroën a plecat de la Iasi cu inca o victorie la categoria automobilelor cu doua roti motrice pastrandu-si astfel invincibilitatea in acest sezon. Dupa ce Norbert Bereczki s-a impus la Brasov si Targu Mures cu C2 R2 Max, Vlad Cosma la Cluj si Tara Barsei cu C2 R2 Max, Simone Campedelli la Sibiu cu DS3 R3si Krozser Menyhert la Arad cu DS3 R3, in Raliul Iasului s-a impus din nou Vlad Cosma cu un Citroën C2R2 Max. „Am avut un sezon excelent in Romania unde am castigat pana acum de fiecare data, atat cu modelul C2R2 Max, dar si cu modelul DS3 R3. A fost un sezon frumos si sper sa ne pastram invincibilitatea si in ultima etapa din Romania chiar daca aceasta cursa nu mai este inclusa in Citroën Racing Trophy Romania, iar Vlad Cosma sa devina campion la clasa automobilelor cu tractiune pe doua roti”, a spus Jean-Francois Lienere, directorul departamentului competitii clienti din cadrul Citroën Racing.

In prima zi a Raliului Iasului lupta pentru victorie, la clasa automobilelor cu tractiune pe doua roti, s-a dat intre Vlad Cosma si Norbert Bereczki, cei doi piloti din Citroën Racing Trophy Romania ocupand primele doua pozitii dupa cele 5 probe speciale de vineri. „In sfarsit am reusit sa gasesc cele mai bune setari pe macadam. Chiar daca nu am o experienta foarte mare pe aceasta suprafata incepe sa-mi placa din ce in ce mai mult”, a spus Norbert Berezcki, lider in Citroën Racing Trophy Romania inaintea acestei etape.

Vlad Cosma a mers excelent si in ziua a doua si si-a atins obiectivul propus: victorie la clasa automobilelor cu tractiune pe doua roti, un succes care i-a adus o noua victorie la general in Citroën Racing Trophy Romania. „Sunt foarte bucuros ca am reusit sa ne aparam rezultatul din 2010 pentru ca Norbert Bereczki a fost un adversar foarte puternic. Pentru noi, la Iasi, a fost un weekend perfect. Am facut o cursa inteligenta si am reusit sa ne conservam avantajul pe care ni l-am creat in prima zi. In urma acestei victorii am urcat pe primul loc si la doua roti motrice si mergem la Bacau pentru a ne lupta pentru titlu si in aceasta competitie”, a spus si Vlad Cosma.

Norbert Bereczki si Laszlo Kozma, lideri cu patru puncte avans in Citroën Racing Trophy Romania inaintea etapei de la Iasi, nu au mai avut acelasi ritm ca in prima zi si au pierdut duelul cu Vlad Cosma si Florin Dorca. In plus, o iesire in decor i-a costat timp pretios si, in final, echipajul maghiar a terminat pe locul 3. Chiar daca a adunat in total tot 34 de puncte, la fel ca Vlad Cosma, si ambii au acelasi numar de victorii, doua, pilotul clujean are un loc doi in plus fata de Norbert Bereczki. „A fost greseala mea pe final si am pierdut foarte mult timp. Masina este ok, nu a suferit avarii, dar imi pare rau ca nu am reusit sa castig Citroën Racing Trophy Romania inca de la prima mea prezenta aici. Cu siguranta, daca acest proiect va continua si in 2012 vom fi din nou la start”, a spus Norbert Bereczki.

Pentru Ekaterina Stratieva, Raliul Iasului a fost inca o cursa de acomodare pe macadam. „Locul 10 la doua roti motrice nu este neaparat un rezultat multumitor, dar totusi ma bucur ca am facut progrese pe o suprafata care nu-mi place deloc. Acesta a fost si obiectivul meu, mai ales ca aici am luat startul cu un copilot nou, si sunt sigura ca la Bacau putem creste si mai mult ritmul”, a spus Ekaterina Stratieva, dupa Raliul Iasului 2011.

Sursa: Citroen Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii