Luni, 12 septembrie 2011, ora 18:30, editura Meteor Press, Michelin Romania si Muzeul National al Taranului Roman va invita in incinta Muzeului, la Clubul Taranului, sa descoperiti turismul cultural romanesc prin prisma Ghidului Verde Michelin Romania.

In perioada 9 -18 septembrie 2011 au loc „Zilele Muzeului Taranului”, in cadrul carora Ghidul Verde Michelin Romania va prezenta presei si vizitatorilor latura culturala a turismului romanesc, in general, si a turismului bucurestean, in particular. Muzeul National al Taranului Roman, numit Muzeul European al anului 1996, a primit din partea echipei Michelin 3 stele binemeritate, aceasta fiind aprecierea maxima oferita unui obiectiv turistic.

„Pentru Muzeul National al Taranului Roman, cele trei stele primite din partea Ghidului Michelin echivaleaza cu o confirmare a faptului ca, de la Premiul Muzeul European al Anului, dobandit in 1996, pana azi, institutia a stiut sa isi pastreze valoarea, fiind - asa dupa cum ne place sa o spunem - mereu actual (inca de la infiintare, acum 105 ani)." a declarat Domnul Virgil Stefan Nitulescu, Director General al Muzeului National al Taranului Roman.

La eveniment vor participa: Domnul Virgil Stefan Nitulescu, Director General al Muzeului National al Taranului Roman, Doamna Alina Papa, Director Comunicare Michelin Romania si Balcani, Iolanda Chioaru, Director Marketing Editura Meteor Press.

Ghidul Verde Michelin Romania prezinta la Sectiunea Verde – Descoperiti Romania, capitolul Bucuresti, toate obiectivele turistice culturale importante din capitala. Un loc aparte il ocupa muzeele, multe dintre ele cu exponate foarte valoroase. Sunt prezentate 11 muzee dintre care amintim: Muzeul National al Taranului Roman, Muzeul National de Arta al Romaniei, Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti, Muzeul National de Istorie a Romaniei, Muzeul National de Arta Contemporana etc.

Lansat oficial la Bookfest 2011, Ghidul Verde Michelin Romania este sursa perfecta de informare pentru turistul roman care doreste sa descopere bogatiile turistice si culturale ale tarii sale. 

Pentru pregatirea editiei romanesti, autorii Ghidului Verde Michelin au colindat intreaga tara timp de mai multe luni, vizitand un numar mare de locatii si facand o selectie. Ca urmare, opt situri turistice romanesti au fost desemnate cu cea mai inalta distinctie a Ghidului Verde Michelin – trei stele (de vizitat neaparat): manastirile din Bucovina, Maramuresul, Dragomirna, Sibiul, Transfagarasanul, Horezu, Prejmerul si Delta Dunarii. In afara de Bucuresti, numeroase orase si sate, dar si monumente si muzee, au fost desemnate cu doua stele (merita o oprire) sau cu o stea (sunt interesante). 

„Dupa ce au petrecut o multime de timp invatand si scriind despre Romania, descoperind ca aceasta este intr-adevar o destinatie minunata, scriitorii nostri au fost dornici de a le oferi cititorilor aceasta colectie cu cele mai interesante lucruri de vazut si facut in Romania. Ne dorim ca Ghidul Verde Michelin pentru Romania sa-i ajute pe romani sa-si redescopere tara si sa se bucure de bogatiile culturale care se intind din cel mai mic satuc ascuns intre vai la Bucuresti, o capitala plina de simboluri si contraste." a declarat Eric Faidy, Presedinte Michelin Romania si Balcani.

Cu un patrimoniu natural de o varietate incredibila, Romania este inca un loc ce asteapta sa fie descoperit, cu multe secrete ascunse chiar si pentru locuitorii sai. Ghidul Verde Michelin pentru Romania are 368 de pagini si include 22 de harti, aproximativ 600 de adrese (din care 400 cu locuri de cazare si restaurante) si 160 de fotografii. Ghidul a fost pus in vanzare pe 16 mai 2011 in puncte de distributie din toata tara, cu o circulatie de 2.500 de exemplare. O varianta in limba franceza a Ghidului Verde Michelin pentru Romania a fost deja lansata in septembrie 2008. 

Ghidul Verde Michelin pentru Romania a fost creat de catre expertii Grupului Michelin cu sprijinul Departamentului de Cartografie al Michelin Romania si apoi a fost tradus si publicat de editura Meteor Press.

Sursa: Michelin Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii