Până la momentul startului Raliului Moldovei-Comfert, competitia care pune punct final Campionatului National de Raliuri Dunlop 2011, întrecere derulată sub egida FRAS, au rămas mai putin de trei săptîmâni. Este momentul în care documentele oficiale devin publice, iar pregătirile au intrat în linie dreaptă, organizatorul, Adrian Răspopa, împreună cu echipa sa, lucrând zi si noapte pentru a asigura cele mai bune conditii ”finalei” întrecerii interne de raliuri.  ”Bacăul va decide campionul absolut, configuratia la vârf în ierarhia FIA, dar si numele celor care vor urca pe prima pozitie la clasele 3, 5, 6, 9, 11, la două roti motrice si lista poate continua. În aceste conditii, evident, telul echipei de organizatori este aceea de a oferi toate conditiile pentru o competiţie sportivă de calitate”, spune Adrian Răspopa. În plus, organizatorul si-a propus ca editia din acest an să reprezinte doar primul pas pe un drum a cărui finalitate să fie prezenta constantă în calendarul Campionatului National de Raliuri Dunlop si chiar în cel international pentru că, spune Răspopa, ”ne propunem să izbutim să găzduim în câtiva ani o etapă a Cupei Europei de Est”.

Raliul Moldovei- Comfert este si o competitie croită pentru public, probele speciale aflându-se în imediata apropiere a oraşului Bacău, astfel că permit accesul facil al fanilor, atât datorită distanţelor mici de parcurs, cît şi a posibilităţilor de a ”întepa” traseul în mai multe puncte. De asemenea, există locuri de parcare în imediata apropiere a sectiunilor competitive, lucru care, de asemenea, va permite prezenta unui număr mare de fani la această întrecere.

Întrecerea nu va avea o probă ”regină”, ci mai multe, spune Adrian Răspopa: ”Din punctul de vedere al publicului, principalul punct de atractie va fi reprezentat, bineînţeles, de Superspeciala de sâmbătă, care este organizată în primul rînd pentru fani. În rest, cum din punct de vedere tehnic probele sunt asemănătoare ca şi lungime, grad de dificultate şi suprafaţă, este dificil de ales o sectiune competitivă care să poarte apelativul de probă regină”.

Tot organizatorul ne-a oferit si detalii privind configuratia sectiunilor competitive, precizând că acestea sunt oarecum asemănătoare celor de la Arad: foarte înguste, extrem de tehnice, cu ruperi de ritm şi cu o suprafaţă de rulare foarte bună. ”Sunt convins că ele se vor bucura de aprecierea pilotilor din campionat, dar si, prin prisma spectacolului pe care-l oferă, de aceea a publicului”, a încheiat Răspopa. Raliul Moldovei-Comfert este o competitie organizată cu sprijinul Consiliului Judetean Bacău, Prefectura Judetului Bacău, Primăriei Municipiului Bacău, COMFERT, MBT.

Parteneri oficiali: Centrul Auto Skoda Bacău, Dedeman, Lukoil, G4S, Duralube, Arena Mall, Karcher prin Instalco Group, Hotel Decebal, Vostok Europe prin Russian Shop, RUSTRANS, CONEXTRUST. Parteneri tehnici: Autoritatea Natională pentru Sport si Tineret Bacău, CS XCape Bacău, Regia Natională a Pădurilor Romsilva, CAT GUARD Security, Jidvei, Selena Motorsport, A-Car, Ludicass Bacău, hotelurile Decebal, Dumbrava, EMD Tennis Academy. Eveniment organizat cu sprijinul: Directiei Silvice Bacău, Serviciului de Politie Rutieră Bacău, Inspectoratului Judetean de Jandarmi Bacău, Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgentă Bacău. Parteneri media: Radio ZU, TVR 3, TVR Iasi, Desteptarea Bacău, Mens Health, Autoexpert, Playboy, www.autorally.ro, www.rallymagazin.ro.
Pagina web oficială: www.raliul-moldovei.ro

Sursa: Raliul Moldovei Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii