Norbert Bereczki , Vlad Cosma si Ekaterina Stratieva sunt cele trei echipaje inscrise la Raliul Iasului care se vor lupta si pentru premiile din Citroën Racing Trophy Romania. Valoarea totala a premiilor pentru ultima etapa din sezonul 2011 este de 6.800 Euro. Modelele Citroën, DS3 R3 si C2R2 Max, au fost invincibile in acest sezon, iar obiectivul pentru Raliul Iasului, ultima etapa din Citroën Racing Trophy Romania, este inca o victorie la grupa automobilelor cu tractiune pe doua roti. „Am avut un sezon frumos in Romania si cred ca performantele modelului DS R3, pilotat la Sibiu de Simone Campedelli si la Arad de Krozser Menyhert, au fost convingatoare. Sper ca anul viitor sa existe si in Romania un astfel de model la startul fiecarei curse”, a spus Jean-Francois Lienere, directorul departamentului competitii clienti la Citroën Racing.

Dupa un inceput excelent pe asfalt, Norbert Bereczki s-a acomodat incet, incet si cu raliurile pe macadam. Inaintea etapei de la Iasi, pilotul maghiar are un avans de patru puncte in clasamentul Citroën Racing Trophy Romania si obiectivul sau este sa-si pastreze prima pozitie. „Tinand cont de lipsa noastra de experienta pe macadam, rezultatele de pana cum sunt excelente. Va fi foarte greu sa ne luptam pentru prima pozitie la grupa automobilelor cu doua roti motrice, dar sper sa adunam suficient de multe puncte pentru a castiga Citroën Racing Trophy Romania”, a spus Norbert Bereczki, inaintea recunoasterilor pentru Raliul Iasului.

Vlad Cosma vine la Iasi dupa participarea la o etapa din Citroën Racing Trophy Cehia, Barum Czech Rally, si dupa victoria din Raliul Tara Barsei, etapa care nu a contat insa in Citroën Racing Trophy Romania. „Mergem la Iasi pentru finala Citroën Racing Trophy  unde suntem pe 2 si vom face tot posibilul pentru a castiga aceasta competitie. Anul trecut am avut ghinion la Iasi, dupa ce am batut toate probele speciale, dar aceasta inseamna si ca traseul ne place si putem face performanta daca totul va fi ok din punct de vedere tehnic. Sigur vom avea o lupta frumoasa atat in Citroën Racing Trophy, cat si in clasamentul automobilelor cu tractiune pe doua roti”, a spus si Vlad Cosma, castigatorul Citroën Racing Trophy Romania din 2010.

Pentru Ekaterina Stratieva, Raliul Iasului va fi inca o etapa de acomodare pe macadam. „Am facut teste la Sibiu si acum sunt multumita de comportamentul masinii. Recunosc, nu-mi place aceasta suprafata si ma simt mult mai confortabil pe asfalt, dar trebuie sa ma acomodez si cu macadamul. Am progresat la fiecare etapa si sunt foarte bucuroasa ca am ocazia sa invat ceva nou la fiecare cursa”, a spus Ekaterina Stratieva, inaintea ultimei etape din Citroën Racing Trophy Romania.

Raliul Iasului va incepe vineri, 23 septembrie, in prima zi fiind programate cinci probe speciale. Startul pe PS 5, super speciala Ripa Galbena, se va da la ora 16:56. Sambata, 24 septembrie, in ziua a doua a raliului, sunt programate celelalte 4 probe speciale. In total, se vor parcurge 437,75 kilometri, dintre care 129,8 km de proba speciala.

CLASAMENT CITROËN RACING TROPHY ROMANIA 2011
1. Norbert Bereczki/Kozma Lazslo (Ungaria) – 28 puncte
2. Vlad Cosma/Florin Dorca (Romania) – 24 puncte
3. Tihomir Stratiev/Dobrin Borisov (Bulgaria) – 16 puncte
4. Alina Bunica/Gabi Lazar (Romania) – 10 puncte
5. Krozser Menyhert/Lovay Miklos – 10 puncte
6. Ekaterina Stratieva/Sivov Nedyalko (Bulgaria) – 4 puncte

DESPRE CITROËN RACING TROPHY ROMANIA
In cadrul fiecarui etape, pilotii inscrisi in Citroën Racing Trophy Romania vor primii premiile in functie de clasamentul general FIA, in calcul luandu-se doar masinile care corespund omologarii FIA pentru grupele R1, R2, R3 si R3T. Pentru  victorie se vor acorda 2.500 Euro si 10 puncte. Locul secund va fi recompensat cu 1.500 Euro si 8 puncte, locul 3 cu 1.000 Euro si 6 puncte, locul 4 cu 800 Euro si 4 puncte, iar pentru locul 5 se vor acorda 500 Euro si 2 puncte. In functie de clasamentul final, intocmit pe baza punctelor castigate la fiecare raliu, primii trei clasati vor primii premii suplimentare in valoare totala de 6.000 Euro. In plus, pilotul care castiga cele mai multe probe speciale la fiecare raliu va primii un premiu de 500 Euro, oferit de Colina Motors, partenerul tehnic al Citroën Racing Trophy Romania si in 2011.

Sursa: Citroen Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii