Cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt a fost anunţat clasamentul final al competiţiei “Legende pe roţi”, organizată de Automotive News Europe şi MSX International.  Concursul, desfăşurat on-line, a inclus 14 secţiuni, fiecare acoperind câte o etapă din istoria automobilului. Clasamentul pentru fiecare perioadă a fost realizat în urma voturilor a peste 100 000 de participanţi, care au avut de ales între 10 modele preselectate de un grup de specialişti în domeniul auto.

Dacia Logan s-a clasat pe locul secund în topul modelelor care au marcat primul deceniu al secolului XXI. În clasamentul pentru anii 2000 – 2010, Dacia Logan a fost depăşită doar de Mercedes Benz SLS în timp ce locul al treilea a fost ocupat de modelul electric Tesla Roadster.

Lansată pe piaţă în anul 2004, Dacia Logan a revoluţionat piaţa auto, oferind un raport preţ / prestaţii/ spaţiu interior fără egal. Disponibilă la început într-o singură versiune de caroserie, cu două motorizări pe benzină, Dacia Logan a dat naştere unei adevărate familii de modele, care cuprinde, alături de berlina tricorp, un break, o furgonetă şi un pick-up.

De-a lungul anilor, modelul s-a afirmat ca un veritabil succes la export, fiind comercializat în 46 de ţări din Europa, Africa de Nord şi Orientul Mijlociu, dar şi în unele pieţe din America şi zona Oceanului Indian sau Pacific. Totodată, Dacia Logan este, de opt ani consecutiv, cel mai vândut model de pe piaţa auto din România.

Sursa: Dacia Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii