Bucureşti, 13 septembrie 2011 – Ediţia actuală a Salonului Auto de la Frankfurt marchează pentru Mazda lansarea noului SUV crossover compact CX-5, primul automobil al unei noi generaţii de modele Mazda, care va integra tehnologiile inovatoare SKYACTIV şi noua temă de design „KODO – Sufletul mişcării”. A doua premieră va fi versiunea facelift a compactei Mazda3, expusă pentru prima dată în Europa. Mazda CX-5

Aspectul exterior al SUV-ului sugerează dinamism şi energie, scopul declarat al designerului şef, Masashi Nakazama, fiind să exprime o senzaţie puternică de vitalitate şi agilitate. Cu toate acestea, CX-5 îmbină latura estetică cu cea practică, modelul beneficiind de un portbagaj generos de 500 de litri şi de sistemul Karakuri patentat de Mazda, care vine cu o noutate absolută prin opţiunea de rabatare 40:20:40. Pasagerii locurilor din spate au la dispoziţie unul dintre cele mai mari spaţii din clasă, în timp ce şoferul şi pasagerul din faţă pot utiliza multiple spaţii de depozitare. Confortul şoferului este susţinut de un ecran tactil de 5,8 inch poziţionat în partea superioară a consolei centrale, de noul sistem HMI (interfaţă om-maşină), care reduce la maximum mişcarea privirii şoferului, precum şi de noul sistem de navigaţie. Totodată, CX-5 oferă posibilitatea de conectare prin intermediul portului USB sau Bluetooth®, în timp ce iubitorii muzicii se vor putea bucura de acelaşi sunet de calitate oferit de sistemul audio marca BOSE®.

Pe lângă noul şasiu şi caroseria SKYACTIV, motoarele şi cutiile de viteze de nouă generaţie au creat premisele obţinerii unor consumuri şi niveluri de emisii foarte reduse. Motoarele SKYACTIV-G 2l benzină şi SKYACTIV-D 2.2l diesel au cea mai mare, respectiv cea mai mică rată de compresie din lume, de 14.0:1, ceea ce a permis obţinerea unor performanţe de putere şi de consum superioare generaţiilor anterioare. CX-5 echipat cu motorizarea de 2l benzină, tracţiune faţă şi cutie manuală cu şase rapoarte va genera 165 CP în condiţiile unui consum mediu combinat de doar 6l/100 km, beneficiind şi de sistemul i-STOP. Similar, în varianta de echipare cu motorul diesel de 2,2l, cu aceeaşi configuraţie ca mai sus, ţinteşte un consum de 4,5l/100 km şi un nivel de emisii de 119 g/km. Astfel, CX-5 diesel va respecta normele Euro 6.

La capitolul sigurantă noua caroserie SKYACTIV prezintă un coeficient de rigiditate mai ridicat şi o arhitectură modificată, menită să absoarbă şi să distribuie mai eficient şocurile în cazul impactului din orice direcţie. Totodată, noul model integrează sisteme de ultimă generaţie Mazda dintre care amintim Smart City Brake Support (SCBS) care frânează automat automobilul atunci când senzorul radar avertizează asupra unei potenţiale ciocniri la viteze reduse si Lane Departure Warning care urmăreşte schimbările de direcţie neintenţionate prin intermediul unei camere video.

Mazda3 facelift
Cel mai bine vândut model din gama, Mazda3, va fi prezent la Frankfurt în varianta facelift a generaţiei curente. Toate atributele care au făcut din acest model Mazda preferatul publicului au fost transferate către versiunea facelift, aducându-se în plus îmbunătăţiri semnificative atât la exterior, cât şi la interior sau sub capotă. Spre exemplu, spoilerele frontal şi posterior au fost redesenate, două noi tipuri de jante sunt disponibile, de 16” şi de 17”, consola centrală afişează o nouă nuanţă de negru, materialele utilizate la bord au un nivel de calitate superior, inelele cromate ale butoanelor sunt mai vizibile, iluminarea bordului se face cu o nouă culoare şi, în plus, va fi introdus un indicator electronic pentru schimbarea vitezelor în momentul optim. Modificările tehnice au vizat preponderent dinamica automobilului, fiind operate schimbări la nivelul direcţiei şi al supensiilor. Totodată, redesenarea spoilerului frontal şi aplicarea unui panou izolator sub maşină au permis reducerea coeficientului de rezistenţă la înaintare la 0,27 (pentru varianta sedan). Mazda3 facelift va fi disponibilă pe piaţa din România începând cu sfârşitul acestei toamne, în timp ce noul CX-5 va putea fi comandat din primăvara lui 2012.

Sursa: Mazda Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii