Cu o noua gama de anvelope si o noua oferta de servicii, MICHELIN prezinta cele mai recente inovatii ale sale in domeniul anvelopelor de camion, cu scopul de a aduce valoare clientilor sai.
 
Sistemul implementat se bazeaza pe noua anvelopa MICHELIN X® Works™. Conceputa pentru utilizarea pe toate tipurile de drum, inclusiv pe santiere si in cariere, aceasta anvelopa all-terrrain este robusta si durabila - robusta pentru a putea fi folosita pe santier si durabila pentru a putea fi folosita pe carosabil. 

Atunci cand anvelopele sunt folosite atat on-road cat si off-road, riscul distrugerilor accidentale creste considerabil. Anvelopele folosite pe santiere si in cariere dar si pe strazi si drumuri sunt supuse unor conditii extreme de utilizare. Pericolele care cresc riscul ca anvelopa sa se taie sau sa fie distrusa se afla la tot pasul - santuri, pietre, resturi de metal, pietris. 

Noua gama de anvelope 13 R 22.5 si 315/80 R 22.5 MICHELIN  X® Works™ a fost conceputa pentru a reduce timpul de imobilizare a vehiculelor. Carcasa, cauciucul, flancurile si banda de rulare sunt mult mai rezistente. MICHELIN a folosit tehnologii de ultima ora pentru a crea o anvelopa mai fiabila si mai robusta.

In acelasi timp, noua anvelopa MICHELIN  X® Works™ reprezinta materializarea strategiei dezvoltate de Grupul Michelin, aceea de echilibrare a caracteristicilor de performanta, prin care se urmareste imbunatatirea constanta a tuturor performantelor anvelopei, indiferent de tipul acesteia. Pentru anvelopele de camion, exista trei categorii de beneficii: siguranta sporita, rentabilitate optima si protectie crescuta a mediului.

Conceputa pentru utilizarea pe toate tipurile de drum, inclusiv pe santiere, anvelopa MICHELIN X® Works™ trebuie sa asigure o rezistenta sporita, o capacitate mai mare de incarcare si sa fie totodata rentabila. 

Mai sigura
Pentru a fi mai sigura si mai fiabila, banda de rulare de la noua anvelopa 13 R 22.5 si 315/80 R 22.5 MICHELIN X® Works™ a fost conceputa astfel incat riscul patrunderii pietrelor in canale sa fie redus, iar evacuarea apei sa se faca eficient la rularea pe carosabil umed. Datorita canalelor in forma de V a caror latime creste progresiv, manevrabilitatea pe suprafete neasfaltate este mult imbunatatita.

In plus, carcasa anvelopei MICHELIN X® Works™ a fost proiectata pentru a sustine o greutate de 8 tone pe osie la montarea simpla si de 13,4 tone la montarea jumelata, la o viteza de 110 km/ora.

Mai rentabila: robustete si longevitate sporita
Datorita robustetii sale, anvelopa MICHELIN X® Works™ este mai rezistenta la impact. Arhitectura anvelopei a fost optimizata pentru conditii dificile de rulare. MICHELIN X® Works™ dispune de o banda de rulare compacta mult mai rezistenta la taieturi si de flancuri ingrosate in zona umerilor pentru o rezistenta sporita la impact. 

MICHELIN X® Works™ nu este doar rezistenta la impact, ci are si o durata mai mare de viata. Datorita suprafetei de contact optimizate, uzura se distribuie in mod uniform, rezultatul fiind un randament kilometric sporit. In acelasi timp, banda compacta de rulare creste longevitatea anvelopei exact in zona in care aceasta este cel mai mult solicitata. Si nu in ultimul rand, carcasa noii anvelope contine cabluri metalice cu o densitate mare care asigura durabilitatea crescuta a anvelopei.

Impact redus asupra mediului
Datorita durabilitatii sale, rata de resapare a anvelopelor 13 R 22.5 si 315/80 R 22.5 MICHELIN X® Works™ este de 88% . Astfel, anvelopa MICHELIN X® Works™ Remix ofera aceleasi performante ca si MICHELIN X® Works™, asigurand o reducere cu 50 kg a materiilor prime utilizate comparativ cu materiile prime necesare pentru constructia a doua anvelope noi.

Si, ca toate anvelopele MICHELIN pentru camion, MICHELIN X® Works™ poate fi recanelata. In acest fel, durata de viata a anvelopei este prelungita. 

Sursa: Michelin Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii