Prin intermediul tehnologiilor informatice moderne şi al reţelelor inteligente, Continental vă prezintă la IAA funcţii pentru un plus de confort şi disponibilitate, şi un concept Simplify your Drive (simplificaţi condusul) extins

Frankfurt am Main, 13 septembrie 2011. Furnizorul internaţional de componente auto Continental prezintă în cadrul secţiunii „Informaţie“ de la IAA 2011 un tip special de cheie: cu ajutorul Continental, şoferii doritori vor putea în viitor să deschidă şi să pornească maşina cu telefonul mobil.  În acest sens, liderul de piaţă din domeniul sistemelor de acces electronice pentru automobile proiectează o cheie auto virtuală integrată în telefonul mobil.  Cheia din telefonul mobil vă permite în plus să personalizaţi uşor automobilul şi deschide drumul unei serii de noi de concepte privind mobilitatea.„Operabilitate simplă, intuitivă, şi într-un anume sens, magică: iată reţea de succes pentru noile inovaţii în industria auto. La baza acestor inovaţii stă tot mai des interconectarea tot mai strânsă dintre entertainment şi industria auto, iar cheia digitală de pe telefonul mobil este un exemplu evident.” declară Helmut Matschi, membru al consiliului administrativ al Continental AG şi liderul diviziei Interior.  „Viaţa noastră este marcată tot mai intens de diversitatea canalelor de informaţie, iar Continental doreşte să se asigure că datorită prelucrării inteligente a informaţiilor şoferii se pot concentra pe ce este mai important – adică sarcinile lor propriu-zise de şoferi.”

Tehnica necesară pentru acest tip de cheie
La baza cheii auto virtuale integrate în telefonul mobil stă un pachet de date ce nu poate fi falsificat, salvat criptat pe cartela SIM a telefonului. Dreptul de acces este comunicat şi verificat între telefon şi vehicul prin intermediul unei interfeţe radio (Near Field Communication/ Comunicare în câmp apropiat – NFC). Datele sunt transferate de la un transmiţător din telefon pe o distanţă foarte mică, până la cititorul NFC din autovehicul. Receptorul din bordul maşinii verifică apoi cheia digitală din telefon la pornirea maşinii. 

Tehnologiile cheie pentru multe noi funcţionalităţi extind conceptul Simplify your Drive
Continental a demonstrat deja prin conceptul său Simplify your Drive că interconectarea diferitelor secţiuni ale automobilului poate duce la o experienţă cu totul nouă a şofatului, din punctul de vedere al operării uşoare.  Datorită interconectării diferitelor sisteme din interiorul vehiculului, acum se pot configura automat o gamă largă de funcţii încă de la urcarea în maşină, în conformitate cu preferinţele şoferului, cu ajutorul cheii de pe telefonul mobil. Astfel, configurările individuale ale sistemului de infotainment, cum ar fi posturile radio preferate, cele mai utilizate destinaţii ale sistemului de navigaţie, sau chiar aplicaţiile de pe internet favorite de pe AutoLinQ, sunt conectate la această cheie virtuală.  Telefonul mobil va salva în viitor automat şi datele poziţiei în care aţi parcat maşina, cu ajutorul unei aplicaţii ce vă va şi arăta drumul către maşină prin intermediul sistemului de navigare – funcţie avantajoasă mai ales în parcările mari, şi atunci când mai mulţi şoferi folosesc aceeaşi maşină.  În ceea ce priveşte utilizările posibile ale tehnologiei NFC, această vă permite şi să încărcaţi acumulatorul telefonului în timpul călătoriei, fără să fie nevoie de cablu de alimentare. Continental oferă producătorilor de automobile un pachet conţinând elementele de hardware şi software precum şi infrastructura necesare. În acest sens, Continental colaborează printre alţii cu compania Deutsche Telekom şi Bouygues Telecom.  Astfel, Deutsche Telekom oferă prin „Mobile Wallet“ un portofel virtual pentru salvarea şi administrarea sigură a cheii auto electronice pe telefonul mobil. În plus, clienţii pot adăuga aici informaţiile cardurilor bancare sau de credit, putând plăti astfel maşinile închiriate sau serviciile de Car Sharing. 

Un impuls cheie pentru sprijinirea noilor servicii de mobilitate
Împreună cu partenerii săi, Continental ajută prin noua tehnică a cheilor virtuale pentru telefonul mobil şi la dezvoltarea unui număr tot mai mare de concepte inovatoare de mobilitate, ce se bazează pe maşinile de închiriat şi pe Car Sharing.  La toate aceste proiecte, până acum, unul dintre cele mai sensibile şi deseori complicate elemente era predarea cheii maşinii. Şi asta pentru că deşi poţi găsi şi rezerva o maşină pe internet la orice oră din zi, trebuie să ajungi cumva să iei cheia de la predecesorul tău. Deşi acum este nevoie, cel puţin, de un seif sau o cutie de scrisori specială, prin tehnologia Continental şi Mobile Wallet de la Deutsche Telecom, este suficientă o conexiune la Internet: de îndată ce vehiculul este ales şi confirmat pe pagina de internet a unui furnizor de servicii de mobilitate, sunt transmise cheia digitală temporară de la Continental precum şi datele de profil ale şoferului printr-o conexiune de date sigură către cartela SIM a telefonului. Simultan, se transmite şi numărul de înregistrare şi locaţia maşinii. Continental vă arată prin standul său de la IAA 2011, împreună cu partenerul său, Deutsch Telekom, cât de uşor poate funcţiona un astfel de sistem de Car Sharing pe baza tehnologiei NFC. 

Cheia pentru funcţionalităţile auto ale viitorului este tehnologia informaţiei
Fie că este vorba despre anvelope inteligente, sisteme de control al cutiei de viteze cu funcţii anticipative, pedale de acceleraţie ce vă ajută la luarea deciziilor critice sau chei auto digitale pe telefonul mobil, Continental colaborează intens cu producătorii de automobile din lumea întreagă pentru a proiecta produse şi sisteme potrivite, care, cu ajutorul procesării moderne a informaţiilor, să vă poată pune la dispoziţie soluţii pentru concepte de mobilitate futuriste, pentru mai multă siguranţă şi eficienţă în trafic şi mai mult confort în timpul călătoriei.  „Continental - şi în special Divizia Interior – este foarte bine pregătită în domeniile prelucrarea şi redarea informaţiilor pentru provocările viitoare, prin portofoliul său de proiecte”, a declarat Helmut Matschi, la IAA 2011.

Continental are şi în domeniul materialelor pentru suprafeţe de interior de oferit un produs futurist. La interiorul maşinilor, tendinţele actuale pun accent pe mai mult confort, mai puţină greutate şi suprafeţe individualizate. Filiala Continental, Benecke-Kaliko lucrează la o serie de suprafeţe translucide, care să permită o iluminare ambientală a spaţiului interior al maşinii, şi pe care comutatoarele, unităţile de operare şi afişajele optice să apară doar atunci când şoferul are nevoie de ele, în respectiva situaţie.

Sursa: Continental Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii