Membrii juriului internaţional alcătuit din reprezentanţi ai mass-mediei de specialitate acordă autovehiculului electric premiul pentru tehnologie ecologică.
Zero emisii de dioxid de carbon în modul de propulsie exclusiv electrică şi numai 27 g de CO2/km în regim mixt.

Rüsselsheim. Opel Ampera şi-a mai adăugat un premiu în palmaresul său impresionant. De data aceasta, primul autovehicul electric din Europa care asigură o mobilitate permanentă „oriunde şi oricând” a primit premiul „ECOBEST 2011”. Premiul a fost acordat de juriul AUTOBEST, alcătuit din jurnalişti de marcă din Europa Centrală şi de Est. Cei 15 membri ai juriului, ce reprezintă o piaţă virtuală de circa 300 de milioane de oameni, au apreciat revoluţionarul sistem de propulsie al autovehiculului. Aceştia l-au descris ca fiind în fruntea tehnologiilor eco actuale în industria auto. Preşedintele juriului AUTOBEST, Ilja Seliktar, a declarat că „modelul Ampera va mai câştiga cu siguranţă şi alte premii”.

Distincţia ECOBEST reprezintă încă o dovadă a faptului că utilizarea conceptului de e-mobilitate ecologică în viaţa de zi cu zi funcţionează bine. Într-adevăr, acest premiu este una din numeroasele distincţii acordate modelului Ampera. Chiar înainte de începerea vânzărilor la sfârşitul acestui an, autovehiculul Opel Ampera a obţinut mai multe premii, printre care „Trofeul pentru inovaţie” din partea revistei franceze „L’Automobile” şi „Premiul pentru tehnologie ecologică” din partea publicaţiei britanice “What Car”. Au urmat şi alte distincţii, inclusiv „Volanul verde” şi premiul pentru ecologie acordat de asociaţia automobilistică din Austria, „Verkehrsklub Österreich”. Modelul Ampera a obţinut până în prezent peste 12 premii, inclusiv premiile „ÖkoGlobe 2011” din Germania şi „E-Award 2011”, unde cititorii revistei AUTOTEST au avut ocazia să desemneze autovehiculul electric de serie preferat. Ampera a devenit, de asemenea, un autovehicul extrem de popular şi pentru publicul larg, fiind una din principalele atracţii ale Salonului Auto Internaţional desfăşurat recent la Frankfurt şi primind deja peste 6000 de pre-comenzi.

Performanţă exemplară: numai 27 g de CO2/km în regim mixt
Autovehiculul Ampera, care a obţinut de curând un punctaj maxim de cinci stele în cadrul testelor de impact Euro-NCAP, stabileşte noi standarde în toate domeniile, indiferent că este vorba despre siguranţă, rentabilitate în utilizarea zilnică sau protejarea mediului înconjurător. În modul de propulsie exclusiv electrică, autovehiculul poate parcurge distanţe de 40 - 80 km cu zero emisii poluante şi alimentare exclusiv de la baterie. Aceste valori de performanţă depind, totuşi, de anumite condiţii precum stilul de conducere, suprafaţa carosabilă şi temperatura exterioară. Autonomia electrică de 40 - 80 km este suficientă pentru călătoriile zilnice efectuate de un şofer european obişnuit. Atunci când bateria este descărcată, motorul pe benzină este activat automat, alimentând generatorul care, în schimb, furnizează energie electrică bateriei. În consecinţă, autonomia totală a autovehiculului cu 5 uşi şi 4 locuri este mărită la 500 km, fără întreruperi nedorite. Valorile de consum ponderate şi în regim mixt ale modelului Ampera respectă prevederile Regulamentului CE 715/2007: 1,2 litri/100 km şi 27 g de CO2/km .

Sursa: Opel Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii