Serviciul de asistenţă online rapidă pentru echipele de intervenţie, disponibil acum în 24 de limbi.
Sunt disponibile specificaţiile tehnice pentru 66 de modele Opel, inclusiv Ampera şi HydroGen4.
Site-ul pentru smartphone-uri „opel-rescuecard.com”, peste 150.000 de click-uri.

Rüsselsheim. În anul 2010 Opel a fost primul producător de autovehicule care a pus la dispoziţia echipelor de intervenţie, prin intermediul Internetului, specificaţiile tehnice digitale ale modelelor sale, pentru a le oferi acestora acces rapid la informaţii atunci când se află la locul producerii accidentelor rutiere. Acest serviciu are avantajul că specificaţiile autovehiculelor pot fi accesate printr-un smartphone obișnuit, direct de la locul producerii accidentelor, fapt care poate adesea salva vieţi. Acest lucru permite echipelor de intervenţie să se informeze rapid și cu precizie asupra construcţiei caroseriei şi a amplasării exacte a componentelor importante ale autovehiculului.

Opel a extins acest serviciu mobil gratuit pentru a include specificaţiile tehnice ale unor noi modele, cum ar fi autovehiculul electric Ampera. Acum, pot fi accesate online specificaţiile tehnice pentru 66 de modele Opel, fabricate începând cu anul 1991 şi până în prezent. În plus, numărul limbilor în care este oferit acest serviciu a fost mărit cu peste jumătate din valoarea inițială, de la 10 la 24. De la sfârşitul lunii octombrie 2010 şi până în prezent, site-ul www.opel-rescuecard.com a înregistrat peste 150.000 de click-uri. Acest fapt subliniază interesul major pentru acest serviciu şi, mai presus de toate, utilitatea sa. Accesul mobil la specificaţiile tehnice digitale poate fi decisiv atunci când echipele de intervenţie trebuie să salveze victimele unui accident rutier. Câteva secunde pot conta foarte mult. Portalul cu specificaţii tehnice digitale pentru intervenţii accesibil de pe mobil este folosit de pompieri din toată Europa, dar este accesat şi din S.U.A.. Datorită funcţiei integrate de optimizare a paginii, portalul se adaptează automat la fiecare model standard de smartphone. Funcţia de mărire a imaginii asigură o vizualizare uşoară a diverselor componente şi a părţi individuale ale caroseriei autovehiculului pe un ecran mic.

Pe lângă accesarea prin intermediul smartphone-urilor, specificaţiile tehnice digitale pot fi descărcate sub forma unor fişiere PDF şi imprimate de la următoarea adresă: http://www.vda.de/en/arbeitsgebiete/rettungsleitfaeden_feuerwehr/. Aceste specificaţii digitale standardizate au fost dezvoltate de producătorii de autovehicule împreună de echipele de intervenţie şi sunt disponibile online începând cu anul 2009.

Sursa: Opel Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii