Opel la a 64-a ediție a Salonului Auto Internațional de la Frankfurt.

Atractiv: GTC Astra, design atrăgător şi înalt nivel de precizie.
Elegant: Zafira Tourer îmbină funcţionalitatea şi emoţiile cu caracteristici premium.
Versatil: Combo, autoturismul-furgon ideal pentru serviciu, activităţi în familie şi petrecerea timpului liber.
Inovator: modelul experimental RAK e permite condusul de la 16 ani.
Gata de lansare: modelul electric Ampera se apropie de lansărea de piaţă.
Eficienţă: noi modele ecoFLEX la IAA.

Rüsselsheim/Frankfurt.  Opel prezintă patru premiere mondiale la Salonul Auto Internațional de la Frankfurt (15 - 25 septembrie). În cadrul noului stand de 3.200 m2, D 09 din Hala 8, Opel prezintă în premieră modelul compact Astra GTC coupé, Zafira Tourer, maestrul versatilităţii şi noua generaţie a furgonului compact Combo.  Prin prezentarea noului model electric experimental RAK e, Opel deschide noi capitole în domeniul mobilității urbane. Ampera, primul autovehicul electric din Europa adecvat pentru utilizarea zilnică, îşi face debutul în Germania, cu puţin înaintea lansării pe piaţă. De asemenea, Opel demonstrează că încă se poate reduce consumul de carburant al sistemelor de propulsie convenţionale, prezentând noi modele ecoFLEX, care sunt printre cele mai eficiente din clasa lor în ceea ce priveşte consumul de carburant şi emisiile de CO2.

Premiera mondială a modelului Astra GTC: design atrăgător şi cel mai înalt nivel de precizie în timpul conducerii
Datorită designului uimitor, noul Opel Astra GTC își etalează de la prima vedere caracteristicile privind dinamica de conducere. Datorită şasiului cu tehnologie de ultimă oră, care dispune de suspensie faţă de înaltă performanţă HiPerStrut şi suspensie spate cu braţ Watt, modelul coupé sportiv compact oferă un înalt nivel de precizie în timpul conducerii. Iniţial au fost disponibile cinci motoare cu puteri între 74 kW/100 cp şi 132 kW/180 cp. În cadrul salonului IAA, Opel va prezenta pentru prima oară motorul 1.7 CDTI ecoFLEX pentru noul Astra GTC, care va fi disponibil în versiunea de putere de 81 kW/110 cp şi de 96 kW/130 cp, ambele cu sistem Start/Stop de reducere a consumului de carburant.


Premiera mondială a modelului Zafira Tourer, maestrul versatilităţii cu funcţii premium
Noul Zafira Tourer stabileşte noi standarde pentru versatilitatea şi atmosfera interiorului, datorită sistemului complet reproiectat de scaune Flex7. Acest „lounge pe roți” aduce în segmentul monovolumelor valori specifice modelului Insignia, precum caracteristici premium, tehnologii inovatoare şi designul dinamic şi sculptural. Şasiul îmbunătăţit permite abordarea unui stil de conducere relaxat cu un nivel maxim de siguranţă şi confort. Generaţia a doua a camerei Opel Eye stă la baza unei game de sisteme de asistenţă inovatoare disponibile pentru Zafira Tourer, inclusiv tempomat adaptiv cu senzori radar.

Premiera mondială a modelului Combo, soluţia inteligentă de transport
Noul Combo este un autoturism-furgon versatil ideal pentru serviciu, familie și petrecerea timpului liber. Este disponibil în variantele cu cinci sau şapte locuri, cu două versiuni de ampatament și cu caroserie cu geamuri sau tip panel van. Dispunând de un volum de încărcare de până la 3.800 de litri în versiunea cu ampatament scurt (cu scaunul pasagerului pliat) şi de 4.600 de litri în versiunea cu ampatament lung, modelul Combo oferă cele mai mari valori în ambele clase. Înălţimea joasă de încărcare de 54,5 cm şi gama de sarcini utile de până la o tonă sunt cele mai bune din clasa sa.

Premiera mondială a modelului RAK e, autovehiculul experimental atrăgător pentru mobilitatea electrică a viitorului
Modelul RAK e cu 2 scaune în tandem şi cu alimentare pe baterie reprezintă conceptul dinamic al autovehiculului fără emisii şi duce mai departe spiritul inovator al mărcii Opel în ceea ce privește sistemele de propulsie alternativă. Datorită designului inovator şi modern, autonomiei de 100 km şi vitezei maxime de 120 km/h, autovehiculul electric urban fără emisii arată bine chiar şi pe autostradă. Conceptul revoluționar depăşeşte cu mult orice vehicul convenţional. Condusul pe o distanţă de 100 km ar costa doar 1 euro. RAK e urmăreşte să facă din condusul electric o alternativă disponibilă şi clienţilor mai tineri, permitând conducerea de la 16 ani.

Premiera Ampera în Germania: autovehiculul electric se îndreaptă spre lansarea de piaţă
Ampera este primul autovehicul electric al unui producător european care permite mobilitatea „oriunde şi oricând” şi va fi disponibil la dealeri la sfârşitul anului, în primele ţări europene în care va fi introdus. Bateria litiu-ion de 16 kWh alimentează sistemul de propulsie electrică de 111 kW/150 cp. În funcţie de stilul de conducere, teren şi temperatură, motorul electric dispune de o autonomie între 40 şi 80 km fără emisii, suficient pentru majoritatea călătoriilor zilnice în Europa. În cazul deplasărilor mai lungi, motorul pe benzină va avea rol de generator pentru a continua alimentarea electrică a autovehiculului. Acesta oferă o autonomie de peste 500 km, fără a fi nevoie de opriri la o staţie de alimentare.

Eficienţă: noi modele ecoFLEX lansate la IAA
În cadrul salonului IAA, Opel va prezenta în premieră publicului noi modele ecoFLEX, printre cele mai eficiente din clasa lor în ceea ce priveşte consumul de carburant şi emisiile de CO2 : Meriva 1.3 CDTI (109 g/km CO2), Astra 1.7 CDTI (99 g/km CO2), Insignia în varianta cu motor cu benzină 1.4 turbo (134 g/km CO2) şi Insignia 2.0 CDTI (115 g/km CO2), precum şi variantele ecoFLEX ale modelelor Astra GTC şi Zafira Tourer, prezentate în premieră. Cel mai eficient model privind consumul de carburant, Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX, care are emisii de CO2 de doar 94 g/km, disponibil încă din primăvară, va fi prezent, de asemenea, la standul Opel din cadrul IAA.

O mare parte din cele peste 60 de variante ecoFLEX sunt disponibile cu tehnologie Start/Stop, care contribuie la scăderea impactului asupra mediului. Până în primăvara anului 2012, sistemul Start/Stop, dezvoltat de către Opel, va fi disponibil în 34 de combinaţii de autovehicul-motor.

Gama Opel model 2012 la IAA: plus de eficienţă şi confort
Modificările au avut drept rezultat un consum redus de carburant, precum şi noi variante de modele şi echipare.

Sistemul Start/Stop este disponibil acum şi pentru modelele Opel Corsa cu motoare pe benzină. În cazul modelelor de 1,2 litri şi 1,4 litri, sistemul reduce consumul în medie cu 0,4 litri/100 km şi poate scădea emisiile la 119 g/km.

Noul model de vârf din gama Corsa, Corsa OPC Nürburgring Edition cu motor 1.6 turbo, oferă putere sporită (155 kW/210 cp spre deosebire de 141 kW/192 cp) şi cuplu mai mare (cu supraalimentare generează 280 Nm faţă de 266 Nm) faţă de versiunea obișnuită Corsa OPC.

Opel Meriva 1.3 CDTI ecoFLEX cu sistem Start/Stop consumă în ciclu combinat în medie cu 0,4 litri mai puţin, ajungând la 4,1 litri la 100 km, iar emisiile de CO2 au fost reduse la 109 g/km, una dintre cele mai bune valori din clasa sa.

Opel Astra ecoFLEX este exemplul ideal de consum redus pe care îl poate oferi tehnologia ecoFLEX împreună cu sistemul Start/Stop. Datorită emisiilor de CO2 de doar 99 g/km (3,7 litri de carburant diesel per 100 km), acesta este cel mai ecologic şi economic model Astra din toate timpurile, dezvoltând totuși o putere impresionantă de 96 kW/130 cp.

Opel Insignia model 2012 dispune de o gamă extinsă și optimizată de motorizări, care cuprinde opt motoare pe benzină şi trei motoare diesel. Puterea motoarelor pe benzină este cuprinsă între 85 kW/115 cp și 239 kW/325 cp, iar în variantele CDTI turbo diesel între 81 kW/110 cp și 118 kW/160 cp. Modelul 1.4 turbo ecoFLEX este cel mai recent din gamă, iar în această variantă de motorizare Insignia este cel mai economic autovehicul pe benzină din întreaga clasă a modelelor de dimensiuni medii, cu un consum de 5,7 litri per 100 km. Insignia 2.0 CDTI ecoFLEX cu o putere de 118 kW/160 cp şi sistem Start/Stop consumă doar 4,3 litri de carburant diesel per 100 km şi emite doar 115 g de CO2/km. Modelul de vârf Opel cu motor turbo de doi litri, injecţie directă şi tracţiune integrală adaptivă dezvoltă o putere de 184 kW/250 cp. Nivelul avansat de echipare include şi sisteme infotainment şi tapițerie din piele Nappa premium „Indian Night”.

Sursa: Opel Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii