Optima Hybrid a avut un consum mediu de 3.64 l / 100 km. pe un traseu care a trecut prin toate cele 48 de state continentale ale SUA.
Soferii au folosit doar 5.5 rezervoare de combustibil pentru a conduce 12.712 km, intr-o calatorie care a durat 14 zile.  
Recordul pentru “Cel mai mic consum, 48 de state americane: masina hibrid pe benzina”, verificat de Guinness World Records, a fost inscris oficial in cadrul unei ceremonii desfasurate la uzina Kia din West Point, Georgia.

Kia Motors este unul dintre liderii din industria auto in ceea ce priveste preocuparea pentru reducerea consumului de combustibil, iar acest lucru a fost certificat prin stabilirea unui nou Guinness World Record pentru cel mai mic consum obtinut de un vehicul hibrid (electric-benzina) condus prin toate cele 48 de state continentale ale SUA.

Soferii Wayne Gerdes din Wadsworth, Illinois, si Chris Bernius din New York City, au pilotat cu succes un exemplar de serie 2011 de Kia Optima Hybrid sedan pe o ruta de 12.712 km care a traversat America si au obtinut un consum mediu incredibil, de doar 3.64 l/100 km, mai scazut cu 61.37% decat consumul oficial EPA al masinii.

Proba de traversare a celor 48 de state continentale ale SUA a fost indeplinita in 14 zile, cu o medie de 908 km parcursi pe zi. Optima Hybrid a consumat doar putin peste 5.5 rezervoare de benzina pentru a parcurge aceasta ruta, inregistrand  o medie de 2.282 km. intre alimentari. Pentru a corespunde cerintelor Guinness World Record, Optima Hybrid a transportat 2 persoane si bagajul aferent.

Incercarea de stabilire a recordului a fost verificata de Philip Robertson, membru al Guinness World Records, care a si inmanat certificatul Guinness World Record celor doi soferi, in cadrul unei ceremonii desfasurate la uzina Kia din West Point, Georgia pe 12 septembrie.

Recordul poarta denumirea oficiala de “Cel mai mic consum obtinut prin conducerea unei masini hibrid benzina prin toate cele 48 de state continentale ale SUA”, care este o noua categorie creata de Guinness World Records.  Pentru a se califica la obtinerea noului record, Kia Optima Hybrid trebuia sa realizeze un consum de minimum 52.27 mpg, pe care Optima Hybrid l-a imbunatatit cu 23 de procente.

Sursa: Kia Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii