A 30-a ediţie a competiţiilor pentru eficienţa consumului automobilelor ŠKODA.
59 de echipe au participat la evenimentul organizat de Automotoklub Mladá Boleslav.
Concurenţi din întreaga lume.

Mladá Boleslav, septembrie 2011 – Au fost aleşi câştigătorii competiţiei Škoda Economy Run 2011. Cel mai mic consum mediu de carburant, de numai 2,78 litri pentru 100 km a fost obţinut de cei doi şoferi Marek Tribula şi Martin Kadlec, într-o Škoda Fabia 1.2 HTP. Categoria specială “Historic” a fost dominată de Petr Horníček şi Michal Freyvald într-o ŠKODA Felicia (1997) cu un consum de 4,069 litri pentru 100 km. Învingătorii în categoria “Škoda Handy” sunt František Liška şi Jaroslav Bednář. Competiţia dedicată consumului eficient cu modele Škoda a ajuns la cea de-a 30-a ediţie. La fel ca şi în anii trecuţi, scopul a fost acela de a parcurge o distanţă dată, cu o cantitate cât mai mică de carburant.

59 de echipe, în automobile care au cuprins toate cele cinci game de modele ŠKODA – dintre care jumătate erau propulsate de motoare diesel, iar cealaltă jumătate de motoare pe benzină – s-au aliniat, week-end-ul trecut, la startul traseului de 325,9 kilometri. Punctul de start şi de sosire al competiţiei organizate de Automotoklub ŠKODA Mladá Boleslav a fost ŠKODA Customer Service Center din Kosmonosy. În prima zi, traseul i-a condus pe şoferi la Trutnov. Duminică, echipele au condus înapoi, la Kosmonosy.

Evaluarea rezultatelor s-a făcut, în funcţie de cilindreea motorului fiecărui automobil, în opt categorii. Au existat şi două categorii speciale, “ŠKODA Handy” şi “Historic”. Parametrii evaluaţi au fost consumul total, emisiile de CO2, viteza medie, şi diferenţa dintre consumul real şi cel standard. În afara echipelor din Republica Cehă, la linia de start s-au aliniat echipe de şoferi din Polonia, Slovacia, şi Rusia. Pentru prima dată au luat parte la competiţie şi şoferi cu dizabilităţi fizice.

“Ediţia aniversară a competiţiei Economy Run a fost un succes total,” declară Josef Pálka, preşedintele Automotoklub ŠKODA Mladá Boleslav. “Toţi participanţii au demonstrat, încă o dată, cât de economic poate conduce cineva cu un automobil ŠKODA. Performanţele şoferilor cu handicap a fost deosebit de impresionante.”

ŠKODA Customer Service Department a asigurat desfăşurarea fără probleme din punct de vedere tehnic, a competiţiei Economy Run. Acesta a asigurat locaţia şi, de asemenea a efectuat pregătirea tehnică şi inspecţia autovehiculelor concurenţilor.


În luna mai a acestui an, campionul mondial al consumului economic, austriacul Gerhard Plattner, a parcurs 2.006 kilometri, cu un singur rezervor de carburant, cu o ŠKODA Fabia GreenLine. Rezultatul acestui efort a fost un consum scăzut, cu valori record, atins de Fabia GreenLine: numai 2,21 l/100 km, deşi consumul modelului, conform standardelor europene, este de 3,4 l/100 km.

Sursa: Skoda Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii