Opel Astra GTC
Noile modele de la Opel obţin punctaje maxime la testele de impact.
Nivel înalt de stabilitate a caroseriei şi de protecţie a pasagerilor.

Rüsselsheim/Bruxelles. Noile modele de autovehicule Opel au primit punctaje maxime din partea organizaţiei independente a consumatorilor Euro-NCAP (European New Car Assessment Programme). Experţii în testele de impact au acordat modelelor Opel GTC Astra şi Zafira Tourer cinci stele pentru siguranţă şi prevenirea accidentelor.

„Siguranţa pasagerilor a fost întotdeauna o prioritate pentru compania Opel”, declară Rita Forst, Vicepreşedinte GME Engineering. „Suntem mândri de cele cinci stele care ne-au fost acordate şi foarte încântaţi de faptul că modelele Zafira Tourer şi GTC Astra nu numai că îndeplinesc standardele de siguranţă, ci le și depăşesc.” Ambele autovehicule au obţinut rezultate excelente la toate categoriile de teste (siguranţa pasagerilor pentru adulţi şi copii, precum şi siguranţa pietonilor şi sisteme de asistare a şoferului). Rezultatele au fost făcute publice de către Euro-NCAP la aproximativ două luni după ce modelul electric Opel Ampera a primit de asemenea cinci stele din partea organizaţiei.

Atât modelul Zafira Tourer, cât şi GTC Astra s-au comportat excelent la testele de impact, având un grad foarte înalt de stabilitate a caroseriei. Habitaclul şi elementele de siguranţă ale celor două autovehicule au fost proiectate astfel încât riscul de rănire să fie minimizat, de exemplu, riscul de rănire a genunchilor la contactul cu panoul de instrumente. Nivelul de protecţie pe care îl oferă centurile de siguranţă pentru copii a fost apreciat ca fiind excelent în cazul ambelor autovehicule.

Opel Zafira Tourer
Consorţiul Euro-NCAP (European New Car Assessment Programme), cu sediul la Bruxelles, este format din reprezentanţi ai ministerelor de transport din ţările membre ale Uniunii Europene, ai asociaţiilor automobilistice, firmelor de asigurări şi ai grupărilor de lobby ale consumatorilor. Standardele stricte de testare ale organizaţiei sunt mai ridicate  decât cerinţele minime impuse de legislaţia Uniunii Europene. De aceea, ele sunt recunoscute la nivel internațional ca fiind repere.

Euro-NCAP a creat un test standardizat care evaluează riscul de rănire pentru pasageri şi pietoni, în diferite situaţii de impact. Sunt utilizate manechine pentru a simula efectele impactului asupra diferitelor părți ale corpului uman. Simulările de accident includ teste de impact frontal şi lateral cu alte autovehicule şi obiecte fixe.

Noul model Zafira Tourer stabileşte noi standarde de flexibilitate şi atmosferă interioară în segmentul monovolumelor, datorită sistemului Flex7 de dispunere a scaunelor, complet reproiectat. „Lounge-ul pe roţi” al companiei Opel este primul în clasa sa în ceea ce priveşte consumul redus de carburant şi sistemele de asistare a şoferului.

Aspectul şi manevrabilitatea dinamică ale noului model GTC Astra sunt elemente distincte în segmentul autovehiculelor compacte Opel. Coupé-ul atrage mai ales clienţii care apreciază senzaţia oferită de design şi puntea faţă optimizată, echipată cu suspensia HiPerStrut (High Performance Strut).

Sursa: Opel Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii