Beetle a devenit un simbol al istoriei automobilului, nu în ultimul rând datorită poveştii de succes a „Broscuţei” Volkswagen. Astfel, noua generaţie construieşte acum o punte între valori consacrate şi noi drumuri. Mulţumită noului design şi a tehnologiei de ultimă generaţie, Beetle este o maşină a secolului 21, mai marcantă, mai sportivă şi mai încrezătoare.

Exterior.
Mai progresiv. Mai marcant. Mai matur. În secolul 21, noul Beetle şi-a câştigat independenţa şi se prezintă încrezător pe şosele. Proporţiile sale sunt mult mai masculine, caroseria este mai puţin înaltă (12 mm) şi mai lată (84 mm). Silueta sa cu capota alungită a motorului, parbrizul cu unghi ascuţit şi linia dreaptă a plafonului îi conferă un dinamism proaspăt, comparabil cu cel al unui coupe sportiv. Farurile rotunde, suprafeţele laterale proeminente şi trecerea lină spre plafon citează conturul broscuţei clasice, dar, totodată, în detalii precum blocurile optice posterioare, priza de aer de sub bara de protecţie sau linia dreaptă a marginii inferioare a capotei motor, putem recunoaşte cu uşurinţă noul ADN al design-ului Volkswagen.

Interior.
În interior, Beetle se întoarce la origini: în varianta de echipare "Design", elementele cu suprafeţe generoase, finisate în culoarea caroseriei şi panoul compact de instrumente, cu un ceas marcant, poziţionat central, sugerează în mod evident broscuţa clasică. Bineînţeles că gurile de aerisire şi sistemul modern de infotainment sunt perfect integrate în panoul de instrumente. Rămâne însă neschimbată calitatea superioară a materialelor folosite.

Gama de jante.
Începând cu jantele din oţel de 16” cu design „Propeller“ şi până la jantele exclusive din aliaj uşor, de 19”, de la Volkswagen R GmbH: gama diversificată de jante disponibile pentru Beetle entuziasmează atât fanii retro, cât şi sportivii sau individualiştii. Sunt oferite, spre alegere, în total, nouă modele de jante, dintre care şapte au fost special concepute pentru Beetle. Semnătura broscuţei clasice este inconfundabilă în cazul jantelor speciale din aliaj uşor „Circle“ şi „Turbine“ de 17”, care dispun de capacul central cromat caracteristic. Highlight-ul constă în jantele „Twister“, de 19”, sportive şi totodată elegante, cu spiţe bicolore, cu finisaj negru şi gloss.

Trapa panoramică rabatabilă şi glisantă.
Trapa opţională, cu funcţie de rabatare şi glisare a modelului precedent, a fost transformată, pentru noul model, într-o modernă trapă panoramică rabatabilă şi glisantă. Specială este suprafaţa transparentă mai mare cu 90 %, care scaldă interiorul în lumină şi oferă imagini panoramice uluitoare. Cu sticlă fumurie, cu protecţie termică, trapa panoramică vitrată asigură condiţii climatice plăcute, având în vedere că reflectă 99 % ale razelor UV şi 92 % ale căldurii.

Sursa: Volkswagen Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii