In urma victoriilor modelelor Citroën, C2R2 Max si DS3 R3, in toate etapele desfasurate anul acesta, Raliul Moldovei va fi inclus si el in calendarul Citroën Racing Trophy Romania 2011. La startul etapei programata in perioada 14 – 15 octombrie vor fi cinci echipaje Citroën. Chiar daca in sezonul 2011 au fost incluse initial doar 6 etape in calendarul Citroën Racing Trophy Romania, in urma succesului inregistrat de modelele C2R2 Max si DSR R3, Raliul Moldovei va fi si el inclus in acest proiect. „Am vrut sa terminam sezonul cu inca o victorie in Romania si tocmai de aceea am decis sa continuam proiectul si la ultima etapa. Sper ca pentru Vlad Cosma, cel mai bun pilot de pana acum din Citroën Racing Trophy Romania, sa fie o motivatie suplimentara in incercarea de a castiga titlul si la clasa automobilelor cu tractiune pe doua roti”, a spus Jean-Francois Lienere, directorul departamentului competitii clienti din cadrul Citroën Racing.

Programat in perioada 14 – 15 octombrie, Raliul Moldovei este o etapa complet noua in calendarul competitional in care toti pilotii din Citroën Racing Trophy Romania pleaca cu sanse egale. In plus, la ultima etapa din Citroën Racing Trophy Romania s-a inscris si echipajul Sebastian Barbu/Marc Banca. „Am participat deja cu aceasta masina la o etapa din Campionatul National de Slalom Paralel si am terminat pe locul secund. Vreau sa fac un pas inainte in cariera si sa pilotez o masina mai putenica. Deabia astept sa vad, comparativ, evolutia mea cu a celorlalti piloti din Citroën Racing Trophy Romania. Nu mi-am fixat niciun obiectiv si sper sa termin raliul pentru a aduna cat mai multa experienta cu noua masina, o masina cu care voi concura sigur si la Sibiu Rally Show”, a spus Sebastian Barbu, pilot care pana acum a concurat in Cupa Dacia.

Dupa doua sezoane perfecte cu modelul Citroën C2R2 Max, Vlad Cosma poate obtine in etapa de la Bacau si titlul la clasa automobilelor cu doua roti motrice. „Suntem foarte bucurosi ca acest trofeu continua si in Raliul Moldovei. Astfel, pe langa lupta pe care o avem la doua roti motrice, mai avem inca un motiv de a apasa acceleratia la maximum. Sunt convins ca Norbert va fi din nou la inaltime, a revenit si Tihomir si avem un pilot nou, Sebastian Barbu. Exista toate premisele pentru un spectacol de zile mari in ultima etapa din Citroën Racing Trophy Romania 2011”, a spus si Vlad Cosma.

Norbert Bereczki si Laszlo Kozma au demonstrat la Iasi ca se simt din ce in ce mai bine pe macadam, iar obiectivul lor este sa termine sezonul cu o victorie si pe aceasta suprafata. „Am castigat pe asfalt, acum vrem sa castigam si pe macadam. La Iasi a fost pentru prima oara cand m-am simtit bine pe macadam. Din pacate am facut o greseala si am terminat pe locul 3. Sper ca in ultima etapa sa pot tine ritmul cu cei mai buni piloti de la aceasta clasa si sa obtin prima victorie pe macadam”, a spus Norbert Bereczki.

Pentru Ekaterina Stratieva, Raliul Moldovei va fi inca o lectie importanta pe macadam. „Incet, incet am invatat cum se piloteaza pe aceasta suprafata. A fost dificil pentru mine sa-mi schimb stilul, dar cred ca am facut progrese importante. Este ultima etapa a sezonului si mi-ar placea sa termin cat mai sus in clasamentul general”, a spus Ekaterina Stratieva, inaintea etapei din Moldova.

In ultima etapa din Citroën Racing Trophy Romania va reveni si echipajul Tihomir Stratiev/Dobrin Borisov. Absenti de la ultimele doua etape din Romania, bulgarii vor sa termine si ei sezonul 2011 in forta. „Nu stiu daca avem sanse la victorie, dar sigur vom face tot posibilul sa o obtinem. Nimeni nu a mai concurat aici, deci plecam pe picior de egalitate. Sunt sigur ca va fi un raliu frumos si o lupta interesanta, atat in Citroën Racing Trophy Romania, cat si la clasa automobilelor cu tractiune pe doua roti. Am avut un sezon frumos in Romania si mi-ar placea sa terminam cu un rezultat cat mai bun”, a spus si Tihomir Stratiev.

Sursa: Citroen Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii