Timişoara, 7 octombrie 2011. Furnizorul internaţional de componente electronice pentru industria auto şi producătorul de anvelope Continental prevede crearea a 2000 de noi locuri de muncă în România. Primul Ministru Emil Boc şi Dr. Christian von Albrichsfeld, director general Continental Automotive Romania şi  reprezentantul Grupului Automotive în România, au semnat astăzi la Timişoara, Acordul de Principiu, confirmând intenţia Concernului Continental şi sprijinul Guvernului în acest sens. Continental intenţionează să lanseze imediat primul proiect al investiţiei preconizate, şi anume proiectul de la Carei, în timp ce perioada totală, în care se vor face aceste investiţii se va încheia în 2013. La eveniment au luat parte şi Gheorghe Ialomiţianu, Ministrul Finanţelor Publice, Constantin Ostaficiuc, Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Klaus Christian Olasz, Consulul Germaniei la Timişoara, Pedro Carreira, directorul general Continental Anvelope Timişoara, Bernd Steinebronn, directorul general ContiTech Timişoara şi Rafael Mansurov, director general ContiTech Carei.

Semnarea  acestui Acord de Principiu reprezintă un semn clar din partea Guvernului că doreşte să sprijine investiţiile Continental în România. Cu aproximativ 10,000 de angajaţi şi 500 milioane Euro investiţi în România, Continental este printre cei mai mari angajatori şi investitori din ţară. Dorim să creştem numărul inginerilor din locaţiile noastre din România, dar şi să extindem capacitatea de producţie, ca parte a strategiei de dezvoltare Continental”, a declarat Dr. Christian von Albrichsfeld,  reprezentantul Grupului Automotive în România.

„Planificăm 1, 5 la sută creştere economică în 2011, în contextul unei situaţii europene nu tocmai favorabile. Orice nou loc de muncă creat în România e o oportunitate pentru o creştere economică mai mare a ţării. Încă o dată felicit Corporaţia Continental pentru investiţiile sale în România şi pentru că au ridicat standardul investiţiilor în acest domeniu. Îi asigur, aşa cum îi asigur pe toţi investitorii de bună credinţă din România de un parteneriat corect cu Guvernul României, pentru investiţii şi locuri de muncă, inclusiv pentru ajutoare de stat.”  a spus Primul Ministru Emil Boc.

Continental consideră că există posibilităţi de dezvoltare a locaţiilor sale din Timişoara, Sibiu, Carei şi de a începe un proiect Greenfield în regiunea Braşov.  Proiectul de la Carei (Judeţul Satu Mare), dezvoltat de ContiTech Fluid Automotive constă în construirea unei hale industriale şi instalarea unei linii complete de producţie de furtunuri de apă/aer pentru industria auto în vederea extinderii capacităţii de producţie deja existente. Proiectul de investiţii în valoare de 15 milioane Euro, va genera un număr total de 300 de noi locuri de muncă. Proiectul a primit ajutor de stat în valoare de 4,4 milioane Euro, sprijin pe care reprezentanţii Continental îl văd ca un stimulent pentru activităţile concernului în România.

Cu o cifră de afaceri de 26 miliarde de euro în 2010, Continental se numără printre cei mai importanţi furnizori pentru industria auto la nivel mondial. Cu produsele sale din domeniul sistemelor de frânare, al sistemelor şi componentelor de propulsie şi de rulare, instrumentare, soluţii infotainment, sisteme electronice pentru autovehicule, anvelope şi produse tehnice din elastomeri, Continental îşi aduce contribuţia la siguranţa deplasărilor şi la protecţia climei. În plus, Continental este un partener competent în comunicarea auto interconectată. În prezent, Continental are aproximativ 160.000 de angajaţi în 45 de ţări.

 Până la sfârşitul anului 2010, Continental a investit peste 500 de milioane de euro în activităţile din România. Automotive Group şi Rubber Group precum şi cinci dintre cele şase divizii ale corporaţiei sunt reprezentate în România. Continental deţine opt unităţi de producţie, trei centre de cercetare şi de dezvoltate în Timişoara, Sibiu, Carei, Arad şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi al unui centru de distribuţie al anvelopelor pentru Europa de Est, în Săcălaz. Continental are în prezent aproximativ 10.000 de angajaţi în România.

Sursa: Continental Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii