Odata cu trecerea de la sezonul cald la cel rece, seturile de pneuri trebuie schimbate, pentru a oferi o siguranta maxima. Cauciucurile de iarna prezinta profile speciale pentru o aderenta mai buna si au o compozitie speciala, adaptata pentru temperaturi scazute.

Pe langa motivele de siguranta, exista si motive legale de folosire a doua seturi de anvelope, astfel conform legii adoptate de Ministerul Transporturilor, incepand cu iarna 2011/2012 adaptarea anvelopelor la conditiile meteo va fi obligatorie, nerespectarea acestei legi putand atrage amenzi usturatoare.

Pe langa costurile implicite pe care le presupune achizitionarea noilor anvelope, aceasta situatie creeaza o problema suplimentara si anume depozitarea acestora pana la primavara, cand vor trebui depozitate cele de iarna in asteptarea sezonului urmator. Depozitarea continua unui set de anvelope de schimb, reprezinta o problema suficienta, dar cand compania detine un intreg parc auto, problema spatiului creste proportional.

Un alt element care trebuie luat in considerare este ca anvelopele nu se pot depozita “la intamplare”, ele trebuie pastrate in conditii speciale pentru a nu se deforma, degrada sau a-si pierde proprietatile.

Pentru a va ajuta in depozitarea anvelopelor de iarna si a economisi spatiu, pastrand in acelasi timp anvelopele de schimb in maxima siguranta, Dexion a dezvoltat un sistem de accesorii dedicate pentru depozitarea anvelopelor. Acestea se monteaza pe sistemele de rafturi Dexion HI 280 si sunt disponibile cu urmatoarele caracteristici:

Suporturile sunt disponibile cu trei lungimi 1500 mm, 1750 mm si 2000 mm si poseda suprafata galvanizata.

Adancimea cadrului este de 400 mm pentru cauciucuri standard iar distanta dintre doua rafturi intr-un sistem dublu trebuie sa fie de 300 mm.

Se poate depozita de exemplu 24 de cauciucuri intr-un modul cu inaltimea de 2500 mm cu 3 nivele si un modul cu lungime de 2000 mm.

Se fixeaza prin agatare de carligele de pe partea interioara a cadrelor de HI280.

Timpul de livrare este de aproximativ 3 saptamani.

Sistemele de depozitare pentru anvelope sunt ideale pentru dealeri auto, service-uri auto, ateliere de vulcanizare cat si pentru orice companie care poseda un parc auto.

Sursa: Dexion Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii