Carei, 25 octombrie 2011 - Astăzi, ContiTech Fluid Automotive România SRL, Carei, a pus piatra de temelie pentru noua hală de producţie pentru furtunuri de încălzire/răcire, în valoare de 15 milioane Euro, având o suprafaţă de 7.182 de metri pătraţi, în Carei. Investiţia va genera 300 noi locuri de muncă pentru oraşul Carei şi împrejurimi.

„Pe 7 octombrie semnam la Timişoara acordul de principiu cu firma Continental pentru susţinerea investiţiilor concernului în România. Iată că, la mai puţin de o lună, suntem aici pentru a concretiza acest acord. Este o dovadă de seriozitate şi respect din partea ambelor părţi. Am spus-o şi atunci, o repet şi acum, un investitor care a investit, până în acest moment, în România, peste o jumătate de miliard de euro şi a creat peste 10.000 de locuri de muncă este un partener serios şi strategic al Guvernului României. Acesta este şi motivul pentru care Guvernul României sprijină această investiţie, contribuind cu 4,4 milioane de euro ajutor de stat„ a declarat domnul Emil Boc, Primul Ministru al României.

„Punerea pietrei de temelie de astăzi confirmă faptul că ceea ce s-a început acum 10 ani, aici, a fost o investiţie de succes. Cel mai important lucru este crearea de locuri de muncă” a declarat Radu Giurcă, prefectul judeţului Satu Mare.

 „Cu aproximativ 10,000 de angajaţi şi 500 milioane Euro investiţi în România, Continental este printre cei mai mari angajatori şi investitori din ţară. Dorim să creştem numărul inginerilor din locaţiile noastre din România, dar şi să extindem capacitatea de producţie, ca parte a strategiei de dezvoltare Continental. Ajutorul de stat in valoare de 4,4 mil Euro pentru proiectul, pentru care astăzi punem piatra de temelie, este un semn clar din partea Guvernului că doreşte să sprijine investiţiile Continental în România” a declarat Dr. Christian von Albrichtsfeld, reprezentantul Continental România.

„Evenimentul de astăzi este un semn al angajamentului nostru faţă de Carei, şi a concernului Continental faţă de România. Totodată demonstrează importanţa locaţiei noastre pe harta Continental. Hala de producţie numărul 3 asigură dezvoltarea capacităţii de producţie pentru furtunuri de încălzire/răcire. Construcţia va fi realizată în colaborare cu SC Steiger SRL, din Carei, fapt ce are un aport important în sprijinirea economiei locale. Le mulţumim angajaţilor noştri, echipei manageriale şi autorităţilor centrale şi locale pentru sprijinul acordat în atingerea acestui ţel”, a declarat Andreas Witkowski, director general al ContiTech Fluid Automotive România SRL, Carei.

„Acordarea ajutorului de stat pentru proiectul din Carei, reprezintă un sprijin substanţial pentru realizarea acestei investiţii. Construcţia unei noi hale de producţie va asigura crearea a 300 noi locuri de muncă, în Carei”, a adăugat Rafael Mansurov, director general al ContiTech Fluid Automotive România SRL, Carei.

La eveniment au participat reprezentanţii echipei manageriale Continental Romania, ContiTech Carei şi autorităţile centrale şi locale: Emil Boc, Prim-Ministru Guvernul României, Radu Giurcă, prefectul judeţului Satu Mare, Eugen Kovacs, primarul oraşului Carei, dar şi colaboratori şi parteneri de afaceri ai companiei.

Istoria ContiTech Carei
În 2001, ContiTech Fluid Automotive România (sub denumirea iniţială Phoenix România) şi-a început activitatea în Carei, cu o hală de producţie. Linia de producţie era pentru furtunuri de încălzire/răcire apă. Tot în acelaşi an compania a obţinut certificarea în baza normelor ISO 9001 şi VDA. Ulterior, s-a introdus linia de producţie pentru furtunuri turbo.În 2005, Continental AG a achiziţionat Phoenix AG şi, prin aceasta, unitatea de producţie a acestei companii din Carei a devenit parte a diviziei ContiTech Fluid. În 2006 au fost începute activităţile de construcţie la a doua hală de producţie, finalizate la începutul anului 2007.

Cu o cifră de afaceri de 26 miliarde de euro în 2010, Continental se numără printre cei mai importanţi furnizori pentru industria auto la nivel mondial. Cu produsele sale din domeniul sistemelor de frânare, al sistemelor şi componentelor de propulsie şi de rulare, instrumentare, soluţii infotainment, sisteme electronice pentru autovehicule, anvelope şi produse tehnice din elastomeri, Continental îşi aduce contribuţia la siguranţa deplasărilor şi la protecţia climei. În plus, Continental este un partener competent în comunicarea auto interconectată. În prezent, Continental are aproximativ 160.000 de angajaţi în 45 de ţări.

Divizia ContiTech face parte din ofertanţii de top la nivel mondial de produse tehnice din elastomer în domeniul Non-Tire-Rubber şi este un specialist pentru tehnologia maselor plastice în domeniul Non-Tire-Rubber. Divizia dezvoltă şi produce piese funcţionale, componente şi sisteme pentru industria auto şi alte industrii importante. Divizia are per total circa 27.500 de angajaţi şi a atins în 2010 o cifră de afaceri de aproximativ 3,1 miliarde Euro.

Până la sfârşitul anului 2010, Continental a investit peste 500 de milioane de euro în activităţile din România. Automotive Group şi Rubber Group sunt reprezentate în România. Continental deţine opt unităţi de producţie, trei centre de cercetare şi de dezvoltate în Timişoara, Sibiu, Carei, Arad şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi al unui centru de distribuţie al anvelopelor pentru Europa de Est, în Săcălaz. Continental are în prezent aproximativ 10.000 de angajaţi în România.

Sursa: Continental Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii