Bucureşti, 25 octombrie 2011 – Mazda Motor Corporation va prezenta în premieră mondială la Salonul Auto de la Tokyo modelul concept Mazda TAKERI, un sedan de clasă medie de generaţie viitoare. A doua premieră pentru piaţa din Japonia va fi noul SUV crossover CX-5, echipat cu o gamă variată de tehnologii inovative SKYACTIV.

Tema standului Mazda la această ediţie a salonului este “Tehnologia de protecţie a mediului şi împingerea limitelor ale emoţiei mişcării. Atâta timp cât există oameni care iubesc să conducă, Mazda va continua să dezvolte emoţia mişcării armonizând-o cu performanţele de mediu şi de siguranţă.”

Conceptul TAKERI foloseşte noul limbaj de design Mazda, KODO – sufletul mişcării, urmărind să ducă la un nou nivel stilul unui model sedan. Sub exteriorul atrăgător se află tehnologii de referinţă SKYACTIV, cum ar fi primul sistem de frâne regenerative Mazda. Acesta transformă energia cinetică în electricitate în timpul frânării şi o stochează, folosind-o ulterior pentru a alimenta sistemul electric al automobilului. Astfel se reduce încărcarea motorului şi se economiseşte combustibil. Acest sistem, în combinaţie cu noul motor diesel SKYACTIV-D, Mazda i-stop şi noul şasiu uşor şi aerodinamic, permite modelului TAKERI să obţină o economie de combustibil foarte bună în condiţii de performanţe dinamice şi confort ridicat.

Noul CX-5 este primul model de serie Mazda care va încorpora limbajul de design KODO – sufletul mişcării, alături de tehnologiile SKYACTIV, ce includ motorizări, transmisii, caroserii şi şasiuri complet noi. Cu forma aerodinamică şi uşoară, cu motorizările diesel şi pe benzină foarte echilibrate, cu sistemul Mazda i-stop şi transmisiile economice, noul CX-5 livrează 
o experienţă superioară în condus.

Gama europeană de motorizări va include propulsorul SKYACTIV-G 2.0, benzină şi SKYACTIV-D 2.2, diesel disponibile în versiuni standard şi de mare putere. Fiecare motor are o rată de compresie record de 14:1 pentru o eficienţă optimă. Mazda se axează pe atingerea performanţelor excepţionale de mediu pentru un SUV compact şi are ca obiectiv un nivel de emisii de CO2 sub 120g/km pentru modelul de motor SKYACTIV-D 2.2. 

Sursa: Mazda Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii