Mitsubishi Motors Corporation (MMC) a anunţat că a livrat primele cincizeci de unităţi din noua generaţie de maşini electrice Mitsubishi i-MiEV dintr-un total de 507 de unităţi achizitionate deja de Guvernul Estonian. Acestă acţiune marchează începutul primei livrări a celei mai mari comenzi de până acum pentru modelul electric i-MiEV.

Pe 21 octombrie, la Tallinn, capitala Estoniei a avut loc ceremonia pentru livrarea celor cincizeci de unităţi ale modelului Mitsubishi i-MiEV la care au participat dl Andrus Ansip, Prim Ministrul Estoniei şi alte oficialităţi ale Guvernului Estonian.

Comandarea celor 507 de unităţi Mitsubishi i-MiEV către guvernul Estonian s-a concretizat în luna martie a anului curent între Mitsubishi Corporation şi guvernul Estonian ca parte a unui acord de cumpărare a drepturilor pentru 10 milioane de tone de emisii *1. Mitsubishi Motors Corporation şi-a propus ca până la sfârşitul anului fiscal 2011 să furnizeze întreaga comandă către Estonia.

Guvernul Estonian intenţionează să utilizeze modelul electric i-MiEV în instituţiile publice (în domeniul asistenţei sociale) ca parte a strategiei sale de a promova vehiculele electrice la nivel naţional în dorinţa de a reduce emisiile de CO2. În plus, guvernul Estonian a introdus déjà subvenţii pentru achiziţiile de vehicule electrice şi plănuieşte să pună la punct infrastructura în această direcţie. Mitsubishi Motors Corporation va ajuta la promovarea maşinilor electrice în Estonia prin acordarea de sprijin tehnic în monitorizarea reducerilor emisiilor de CO2 şi îşi propune ca începând cu luna Noiembrie să înceapă vânzările pentru modelul electric i-MiEV către populaţie.

În acest moment, Mitsubishi Motors Corporation vinde modelul electric i-MiEV în multe ţări şi regiuni din întreaga lume inclusiv Japonia, Europa, Hong Kong, Australia, şi va începe vânzările acestuia si în Statele Unite şi Canada, în cursul acestui an. Pe lângă Estonia, Mitsubishi Motors Corporation a stabilit înţelegeri cu mai multe ţări, cum ar fi Principatul Monaco, Islanda, Danemarca, Singapore,Thailanda, şi nu numai, în efortul de promovare a vehiculele electrice.

*1 Acordul dintre Mitsubishi Corporation şi Guvernul Estonian de a cumpăra drepturile pentru 10 milioane de tone de emisii s-a încheiat în Martie 2011. Guvernul Estonian intenţionează să utilizeze modelul electric i-MiEV în institutiile publice ca parte a strategiei sale de promovare a vehiculelor electrice la nivel naţional folosind Schema Investiţiilor Verzi sub Protocolul de la Kyoto. *2 Schema Investiţiilor Verzi este un tip de comercializare a emisiilor internaţionale în conformitate cu articolul 17 din Protocolul de la Kyoto, ale căror venituri vor fi utilizate pentru măsuri privind protejarea mediului incluzând reducerea de emisii GHG.

Sursa: Mitsubishi Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii