Hänninen şi Markkula sunt noii Campioni Mondiali, după victoria în Raliul Spaniei, ultimul din acest sezon.
Echipa Red Bull ŠKODA a încheiat triumfal la Raliul RACC Spania.
Gassner şi Gottschalk au terminat pe locul cinci în ultimul raliu din ediţia din acest an a SWRC.

Salou - Ín 23 octombrie 2011 ŠKODA a obţinut un triumf istoric: pentru prima data, marca a câştigat Campionatul Mondial, după ce echipajul Red Bull ŠKODA, format din Juho Hänninen şi Mikko Markkula (FIN), într-o Fabia Super 2000, a obţinut Victoria finală în ultimul raliu al ediţiei din acest an a campionatului SWRC. După performanţa fantastică, obţinută în campionatul SWRC din acest an, echipa Red Bull ŠKODA merită într-adevăr să sărbătorească. Titlul în Campionatul Mondial reprezintă apogeul celebrărilor din acest an, care marchează 110 ani de eforturi ale mărcii ŠKODA în domeniul motorsport.

Raimund Baumschlager, Directorul echipei Red Bull ŠKODA, comentează: “Astăzi este o zi foarte specială pentru noi toţi. Juho şi-a dovedit calibrul demonstrând aici performanţe mature şi precise, din punct de vedere tehnic. Mai mult, el a fost cel mai rapid pilot al sezonului, obţinând cele mai consistente performanţe dintre toţi piloţii. Suntem cu adevărat mândri de această realizare!”


Raliul RACC Spania a fost apogeul perfect al sezonului, pentru întreaga echipă. Juho Hänninen şi-a încununat performanţele anterioare pilotând perfect în Catalonia, inteligent, dar în acelaşi timp rapid. Păstrându-şi calmul, dar în acelaşi timp pilotând agresiv, Hänninen a luptat până în ultima etapă pentru victoria din Spania, cu Al-Attiyah, pilotul care a câştigat Raliul Dakar şi care s-a aflat la volanul unui Ford. Bătălia pentru titlul campionatului a fost decisă de fapt în prima etapă de vineri – în timp ce Juho Hänninen, actualul lider al campionatului, obţinea cel mai bun timp, cel mai mare rival al său la titlul din acest an, Ott Tänak, a avut un accident, care a făcut imposibilă apariţia sa în restul programului de vineri. Din acel moment, Hänninen şi-a modificat strategia – pilotajul tactic a devenit prima sa prioritate. Cu toate acestea, a reuşit să obţină timpi excelenţi, a rămas concentrat, având victoria în faţa ochilor.

Juho Hänninen: “Aceasta este o zi perfectă pentru noi toţi şi o realizare excelentă, una dintre pietrele de hotar ale carierei mele. Totul a funcţionat perfect, şi deşi nu a fost nevoie să mergem la risc, am fost înaintea plutonului pe parcursul întregului raliu. Doresc să le mulţumesc tuturor celor care ne-au ajutat să obţinem această realizare. Ne-au fost oferite toate condiţiile necesare şi resursele de care aveam nevoie pentru a putea obţine performanţe de primă clasă, iar titlul în Campionatul Mondial reprezintă o recompensă binemeritată pentru noi toţi.”

Celălalt echipaj Red Bull ŠKODA, Hermann Gassner şi Timo Gottschalk, a oferit o performanţă foarte matură în Spania. Gassner a obţinut cel mai rapid timp, în una dintre etape, şi a ajuns printre primii trei în alte etape, reuşind să termine pe locul cinci la final.

Hermann Gassner: “Am avut nevoie de un timp îndelungat pentru a-mi găsi ritmul potrivit, dar pe măsură ce raliul progresa, am devenit mai încrezător şi am putut să pilotez destul de agresiv, fără a risca prea mult. A fost un final încurajator pentru un sezon în care am avut moment bune şi rele, şi din care am învăţat multe.” 

Sursa: Skoda Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii