Chevrolet Aveo sedan
Zurich. Noile modele Chevrolet Aveo sedan şi Chevrolet Captiva SUV au primit punctaj maxim în cadrul Programului European de Evaluare a Autovehiculelor Noi (EuroNCAP), care a publicat astăzi ultimele rezultate.

„Toate modelele Chevrolet noi oferă un nivel remarcabil de siguranţă”, a declarat Wayne Brannon, Preşedinte şi Director Executiv al Chevrolet Europe. „Ne bucurăm că încă două modele din gama noastră au primit punctajul maxim în cadrul testelor europene.”

Captiva şi Aveo sedan se alătură modelelor Chevrolet Cruze, Orlando şi Aveo hatchback, care au primit toate un punctaj de cinci stele. Aveo hatchback a obținut 85 din 100 de puncte, fiind astfel unul dintre cele mai sigure autovehicule din segmentul său.

Modelul Chevrolet Captiva este dotat cu sistem de asistenţă la urcarea în rampă (HSA), sistem de control al stabilităţii (ESC), sistem de frânare antiblocare (ABS) cu sistem de asistenţă la frânare şi sistem de control la coborârea în pantă. Autovehiculul include în dotarea standard airbaguri frontale, laterale și tip cortină, precum şi centuri de siguranţă cu dispozitive de pretensionare pentru locurile din față şi trei centuri de siguranţă cu prindere în 3 puncte pentru scaunele din spate. Sistemul ISOFIX pentru scaunele pentru copii asigură protecţia acestora (scaunele exterioare de pe al doilea rând). Chevrolet Captiva dispune şi de tetiere active, pedalier retractabil şi frână electrică de parcare.

Chevrolet Captiva

Modelul Chevrolet Aveo este echipat cu şase airbaguri în varianta standard, conectate la modulele de senzori şi diagnoză montate pe linia centrală a autovehiculului. De asemenea, acesta dispune de un sistem de fixare a scaunului pentru copii. Printre sistemele de siguranţă activă a autovehiculului se numără sistemul de control al stabilităţii, sistemul de control al tracţiunii, sistemul de frânare antiblocare cu patru canale și asistenţă la frânare şi sistemul de distribuţie electronică a forţei de frânare (EBD). Asistentul la urcarea în rampă şi tempomatul cu funcţie de limitare a vitezei sunt, de asemenea, incluse în dotarea standard a modelului Aveo.  

Chevrolet Aveo dispune de pedalier retractabil; autovehiculul include în dotarea standard airbaguri frontale, laterale și tip cortină, precum şi centuri de siguranţă cu dispozitive de pretensionare pentru locurile din față şi trei centuri de siguranţă cu prindere în 3 puncte pentru scaunele din spate.

Sursa: Chevrolet Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii