Modelul compact de la Toyota a obtinut 35 de puncte pentru protectia adultilor.

Toyota obtine cea mai buna clasificare Euro NCAP privind protectia adultilor.
Prima masina din segmentul ei echipata cu airbag la nivelul genunchilor pentru sofer.
Sistemul de minimizare a impactului in habitaclu asigura o disipare eficienta a energiei impactului.  

Noul Toyota Yaris a obtinut o clasificare de 5 stele in ceea ce priveste siguranta si 35 de puncte pentru protectia adultilor in ultimele teste de siguranta Euro NCAP.

Acest scor de 35 de puncte pentru protectia adultilor este totodata cel mai mare punctaj obtinut de un vehicul Toyota. Pe langa acestea, Yaris a obtinut doua stele pentru protectia pietonilor si 3 stele pentru protectia copiilor.

Obtinerea unei sigurante la cele mai inalte standarde in clasa masinilor compacte, asa cum este modelul Toyota Yaris, se constituie intr-o provocare in ceea ce priveste proiectarea, datorita partii frontale  scurte a masinii. Acest rezultat de 5 stele este o recunoastere a inaltelor standarde de siguranta pe care Toyota le ofera clientilor sai.

Airbag-uri pentru sofer si pasagerul din dreapta, airbag-urile cortina si airbag-ul la nivelul genunchilor pentru sofer (o premiera in clasa masinilor compacte) sunt disponibile, de asemenea existand un sistem de avertizare sonora cu intensitate variabila privind punerea centurilor de siguranta pentru locurile din fata.

Caroseria modelului Yaris a fost proiectata folosind tehnologia Toyota de minimizare a impactului in habitaclu (Minimal Intrusion Cabin System - MICS) ce asigura o disipare eficienta a energiei degajata de un impact frontal sau lateral in caroserie, aceasta fiind dirijata in afara habitaclului, in scopul de a micsora deformarea acestuia.

Mai mult, modelul Yaris este prima masina proiectata de Toyota in concordanta cu noile sale norme de siguranta, mult mai stricte. Acestea simuleaza un impact frontal cu suprapunere 50%, lateral, si din spate cu suprapunere de 50% intre 2 vehicule, ambele avand viteza de 55km/h, unul avand o masa de 2 tone. 

Cele 5 stele obtinute de Toyota Yaris pentru protectia adultilor se aliniaza la scorurile similare obtinute de modelele Toyota Avensis, Corolla Verso si Prius.

Sursa: Toyota Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii