Euro NCAP acordă punctajul maxim pentru siguranţă activă şi pasivă.
Citigo este “Cel mai bun din clasă”, la egalitate cu VW Up! şi Seat Mii.
Protecţie extinsă pentru pasagerii adulţi şi copii.
Pachetul de siguranţă exemplar impune noi standarde în segmentul subcompactelor.

Mladá Boleslav– Modelul subcompact, Citigo, al mărcii ŠKODA, a obţinut de la European New Car Assessment Programme (Euro NCAP) cel mai mare punctaj posibil, de cinci stele. Scorul maxim al Euro NCAP apreciază, în ansamblu, pachetul de siguranţă al modelului Citigo, care include protecţia oferită pasagerilor adulţi, copiilor, pietonilor şi diverse sisteme de asistenţă pentru siguranţă. Alături de VW Up! şi Seat Mii, Citigo este prima subcompactă care primeşte cinci stele.

„Acest rating excelent, de cinci stele, confirmă nivelul foarte bun de siguranţă oferit de Citigo,” declară Dr.-Ing. Eckhard Scholz, membru în Consiliul de administraţie ŠKODA, responsabil pentru dezvoltarea tehnologică. „Echipa de dezvoltare a făcut o treabă extraordinară şi a demonstrat că un nivel de siguranţă accesibil, dar fără compromisuri, poate fi obţinut chiar şi în segmentul subcompact. Verdictul Euro NCAP reprezintă o apreciere binemeritată a dăruirii specialiştilor noştri.”

Citigo s-a descurcat foarte bine în ceea ce priveşte protecţia pasagerilor. Pentru aceasta a fost evaluată siguranţa la impact, în coliziuni frontale şi laterale, a fost efectuat testul stâlpului şi aşa numitul test „whiplash”. Testul whiplash măsoară tensiunea asupra coloanei cervical superioare, cauzată de un impact din spate. Siguranţa oferită copiilor a fost un alt aspect în care Citigo a obţinut rezultate excelente. La testele care au simulat protecţia unui copil de trei ani, maşina a primit calificative maxime.

De asemenea, examinatorii Euro NCAP au considerat că nivelul sistemelor de asistenţă, oferite de Citigo, este foarte bun. În particular, rezultatul pozitiv a fost determinat de sistemele de avertizare pentru prinderea centurilor de siguranţă, care fac parte din echiparea standard pentru toate locurile şi sistemul ESP (sistemul de control electronic al stabilităţii) care este oferit în dotarea standard, pe multe pieţe. Faptul că airbag-urile cap-torace sunt incluse în echiparea standard a contribuit, de asemenea, la ratingul Euro NCAP favorabil, obţinut de Citigo.

În general, pachetul de siguranţă al modelului Citigo este exemplar pentru segmentul său. Unul dintre punctele importante în acest sens este noul sistem de asistenţă activă la frânare “City Safe Drive”. Această funcţie opţională, pentru frânarea de urgenţă, dedicată condusului în oraş, se activează automat la viteze mai mici de 30 km/h. În funcţie de viteză şi de situaţia respectivă din trafic, activarea automată a frânelor poate diminua efectele unui accident sau îl poate evita în totalitate. Împreună cu Up! şi Seat Mii, Citigo este primul automobil din segmentul subcompact, care oferă această funcţie de frânare de urgenţă.

Sursa: Skoda Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii