Renault Sport F1 a terminat acest Campionat Mondial FIA F1 2011 asa cum l-a început, cu o victorie: Mark Webber, pilot Red Bull Racing, propulsat de motorul RS27, a obtinut prima sa victorie din sezonul competitional 2011. Este a 12-a victorie a sezonului pentru parteneriatul Red Bull Racing-Renault dintr-un total de 19 etape. Sebastian Vettel a terminat cursa pe pozitie secundă, oferind cu această dublă un rezultat perfect pentru finalul de sezon. Este pentru a 9-a oară când un motor Renault câstigă campionatulvconstructorilor în Formula 1 si pentru a 10-a oara când un pilot câstigă titlul devcampion mondial F1 concurând pe un monopost propulsat de un motor Renault.

Vitaly Petrov (Lotus Renault GP) a adus încă un punct echipei, consolidând astfel locul 5 pentru LRGP în clasamentul constructorilor, în timp ce Bruno Senna a terminat pe pozitia a 17-a. Team Lotus si-a atins obiectivul de a termina pe locul 10 în clasamentul constructorilor, Heikki Kovalainen si Jarno Trulli terminând cursa pe locul 16, respectiv 18. În competiTia 2011, motorul Renault RS27 a permis echipelor partenere RSF1, Red Bull Racing, Lotus Renault GP si Team Lotus să câstige un total de 12 victorii, 18 pole position si 723 puncte. 

Rémi Taffin, seful Renault Sport F1 track operations, a declarat : "Anul acesta, Renault Sport F1 a trecut de la statutul de proprietar al unei echipe la cel de motorist, furnizând motoare pentru trei echipe faTă de doar două în 2010. Să asigurăm un nivel constant de performantă, fiabilitate si serviciu ireprosabil pe tot parcursul anului a reprezentat o provocare foarte importantă. De aceea suntem încântati de rezultatele de azi si de modul în care fiecare partener si-a atins obiectivele stabilite. Red Bull Racing si-a propus maximizarea numărului de puncte obtinute, Lotus Renault GP trebuia să se menTină în top 5 si să termine cu bine tinând cont de o a doua jumătate a sezonului dificilă, iar pentru Team Lotus să se claseze pe pozitia a zecea, crucială în Campionatul Constructorilor.

Felicităm toate cele trei echipe si sperăm că vom avea o iarnă productivă. Urmează  noi provocări. As vrea să transmit multumiri si echipei din Viry pentru contributia adusă performantelor echipelor noastre pe circuit. Suportul tehnic în timpul cursei este unul din principalele atuuri ale Renault Sport F1, iar rezultatele de anul acestaau demonstrat-o din nou”.

Sursa: Renault Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii