Cea de-a patra generatie de Kia Rio este o revolutie, nu doar o evolutie fata de modelul anterior. Transmite o personalitate aparte si puternica, aducand acest ultim model in acord perfect cu gama complet redesenata a produselor Kia. Noul Rio combina finetea europeana cu condimentele coreene pentru a crea un limbaj al formei care comunica stralucire latina si va atrage clienti din toata lumea.

Mai lung, mai lat si mai putin inalt, noul Rio este desemnat sa isi redefineasca pozitia ca una dintre cele mai competitive masini intr-unul dintre cele mai competitive segmente – B. Noul Rio are costuri de exploatare reduse si emisii record de CO2 – cifrele actuale pentru gama de versiuni incepand de la doar 85 g/km.

Noul Rio este disponibil in trei versiuni de caroserie – sedan in 4 usi, hatchback in 5 si 3 usi (incepand cu 2012 in UE) – in functie de pietele pe care este comercializat. Pentru piata europeana, modelul Kia Rio este produs in uzina Kia de la Sohari – Coreea. Modelul in 5 usi are lungimea de 4.045 mm, sedanul de 4.365 mm, iar toate versiunile au un ampatament de 2.570 mm (mai mare cu 70 mm fata de modelul anterior) – imbunatatind semnificativ atat spatiul pentru pasageri, cat si capacitatea portbagajului.

Kia Rio ofera o gama de 6 motorizari economice, cu emisii scazute de CO2. Puterile variaza intre 75 CP (pentru motorul 1.1 litri diesel din Europa) si 140 CP  (1.6-litri GDI benzina pentru America de Nord).  In Romania, sunt disponibile urmatoarele motorizari: 1.1 diesel, 1.2 benzina si 1.4 benzina si diesel.

In completarea exteriorului remarcabil, designul interiorului noului Rio a fost de asemenea transformat pentru a imprima acestei masini un aer premium. Clientii pot alege dintr-o gama de interioare in 2 tonuri si numeroase pachete de facilitati pentru a-si crea propriul spatiu in care sa se simta bine. Din punct de vedere al confortului, dotarile sunt impresionante, iar dintre ele merita amintite: aer conditionat automat, volan imbracat in piele si incalzit, senzor de ploaie, acces fara cheie sau buton de pornire a masinii.

Kia Rio exista in showroom-urile Kia din Romania incepand cu luna noiembrie si se comercializeaza in trei versiuni de echipare: Base, Classic si Confort.

Sursa: Kia Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii