Noua generaţie a modelului compact obţine calificativul maxim la cel mai recent test european datorită protecţiei excelente a pasagerilor.

München. Ajuns la cea de-a doua generaţie, BMW Seria 1 este şi de această dată punctul de reper al dinamicii condusului în segmentul modelelor compacte. La numai câteva săptămâni de la lansare, automobilul a primit recunoaşterea oficială a rolului de model pe care îl are în privinţa siguranţei. La cel mai recent test de impact Euro NCAP, noul BMW Seria 1 a realizat calificativul maxim de cinci stele. După analizarea tuturor datelor colectate de-a lungul procedurilor vaste de verificare, evaluatorii au confirmat în mod oficial că noul model compact BMW furnizează o protecţie remarcabilă a pasagerilor într-o gamă de diferite tipuri de coliziuni. În plus, protecţia pietonilor pe care o oferă automobilul şi numeroasele dotări standard de siguranţă au contribuit şi ele la obţinerea calificativului bun. Printre altele, noul BMW Seria 1 poate fi echipat cu apel de urgenţă extins, care include depistarea automată a poziţiei şi identificarea severităţii accidentului - BMW Assist Advanced eCall. În urmă cu un an, BMW a primit un premiu special Euro NCAP Advanced pentru serviciul BMW ConnectedDrive.

Actualul test de impact Euro NCAP determină riscul apariţiei leziunilor ca urmare a unei coliziuni cu impact frontal, respectiv lateral, precum şi al aşa-numitei coliziunii laterale cu un stâlp. În toate situaţiile, noul BMW Seria 1 a oferit conducătorului şi pasagerilor o protecţie extinsă la leziuni, indiferent de poziţia ocupată sau de înălţimea ocupantului. De asemenea, verdictul testului cu privire la siguranţa copiilor a fost unul pozitiv. S-a spus că BMW Seria 1 oferă o protecţie excelentă atât la testele de impact frontal, cât şi lateral. În combinaţie cu sistemele de scaune pentru copii cu vârsta de până la trei ani, respectiv până la un an şi jumătate, manechinele de testare, care au senzori, au înregistrat o poziţie stabilă şi o mişcare redusă a capului în momentul impactului.

La noul BMW Seria 1, protecţia efectivă a ocupanţilor este rezultatul unui concept integrat de siguranţă. Acesta include o celulă a pasagerilor extrem de rigidă torsional, dar şi zone de deformare foarte mari şi structuri de susţinere bine definite care absorb şi disipează forţele care apar în cazul producerii unui accident. Noul BMW Seria 1 este echipat standard cu airbaguri frontale, airbaguri laterale integrate în spătare, airbaguri pentru cap la locurile din faţă şi din spate, centuri de siguranţă cu trei puncte de prindere la toate locurile, limitatoare ale forţei centurilor şi pretensionare la locurile din faţă şi sisteme de prindere ISOFIX pentru scaunele de copii la locurile din spate. De asemenea, automobilul dispune de sistem de control al stabilităţii DSC (Dynamic Stability Control) şi anvelope runflat cu indicator de presiune.

Testul de impact Euro NCAP acordă o importanţă deosebită protecţiei pietonilor, iar acest aspect a fost optimizat la partea frontală a noului BMW Seria 1 prin elemente ale caroseriei modelate selectiv cu structuri elastice. Evaluatorii au acordat punctaj maxim în special pentru designul barei faţă, precum şi pentru al acelor elemente din structura frontală care sunt relevante în cazul producerii unei coliziuni - pentru leziunile la cap pe care le pot provoca unor copii.

Euro NCAP (New Car Assessment Programme / Programul de Evaluare a Automobilelor Noi) este recunoscut în Europa de guverne, cluburi auto şi organizaţii ale consumatorilor ca punct de referinţă al siguranţei automobilului în caz de accident. Prin realizarea acestui calificativ maxim, BMW Seria 1 repetă rezultatul predecesorului său, care a primit cinci stele în 2004. De atunci, cerinţele Euro NCAP au devenit tot mai stricte, mai ales după introducerea unui criteriu suplimentar de testare. De la extinderea programului de verificare în 2009, toate modelele BMW care au fost supuse testului de impact Euro NCAP au obţinut calificativul maxim. Urmând exemplul BMW X1, BMW Seria 5 şi BMW X3, noul BMW Seria 1 este cel de-al patrulea model al mărcii care obţine un calificativ de cinci stele din testul revizuit, care acum este mult mai pretenţios.

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii