Noua generaţie a modelului compact a cucerit premiul prestigioasei competiţii organizată de ziarul "Bild am Sonntag" - locul al doilea în categoria cabrioletelor a revenit noului BMW Seria 6 Cabriolet.

München. La doar câteva săptămâni după lansarea pe piaţă, noul BMW Seria 1 obţine primul său premiu auto important la nivel internaţional. Noua generaţie a modelului BMW compact este câştigătorul trofeului "Golden Steering Wheel" decernat de "Auto Bild" şi "Bild am Sonntag". Prestigioasa distincţie a fost primită de preşedintele Consiliului Director BMW AG, Dr. Norbert Reithofer, în cadrul unei gale care a avut loc miercuri, la Berlin. BMW Seria 1 s-a impus în categoria automobilelor compacte. Şi cel de-al doilea model BMW care a concurat în competiţia "Golden Steering Wheel", noul BMW Seria 6 Cabriolet, a reuşit un rezultat remarcabil prin ocuparea locului al doilea în categoria modelelor decapotabile.

A fost pentru a 36-a oară când s-a decernat "Golden Steering Wheel", unul dintre cele mai importante şi mai de tradiţie premii auto din Europa. Distincţiile sunt acordate celor mai impresionante modele noi care au fost lansate pe piaţa auto de-a lungul anului. Anul acesta, 46 de modele noi au concurat în diferite categorii. Alegerea celui mai bun automobil din fiecare clasă s-a realizat pe baza voturilor cititorilor - la sondaj au luat parte aproximativ 260.000 de cititori ai revistei auto "Auto Bild" şi a ediţiei de duminică a ziarului "Bild am Sonntag" -, precum şi a verdictului dat de un juriu format din 42 de persoane - piloţi de curse, ingineri, jurnalişti şi examinatori celebri.

În categoria automobilelor compacte - una extrem de galonată -, noul BMW Seria 1 a ocupat primul loc atât în rândul cititorilor, cât şi al juriului. Astfel, modelul a reuşit să eclipseze concurenţa datorită stilului sportiv şi eficienţei remarcabile, confortului optimizat şi spaţiului vast, designului expresiv şi calităţii premium. "Succesul noului BMW Seria 1 demonstrează că excelenţa guvernează munca noastră şi în acest segment", a declarat Dr. Norbert Reithofer după ceremonia de decernare. Actualul trofeu este al doilea "Golden Steering Wheel" câştigat de BMW pentru un model compact. BMW Seria 1 Coupé a obţinut prestigiosul premiu în 2008.

BMW Seria 1 se evidenţiază ca un automobil excepţional în cadrul segmentului compact nu numai datorită tracţiunii spate, încă unică în această clasă. De asemenea, caracterul sportiv este subliniat printr-un portofoliu actualizat de motoare. Două propulsoare pe benzină, nou dezvoltate, şi trei versiuni diesel acoperă un interval al puterii cuprins între 85 kW/116 CP şi 135 kW/184 CP. Datorită tehnologiei BMW Twin Power Turbo şi varietăţii de măsuri BMW EfficientDynamics disponibile standard la toate motoarele, plăcerea excepţională a condusului oferită de acest model este combinată cu reduceri semnificative ale consumului de combustibil şi ale nivelului emisiilor.

Comparativ cu predecesorul său, volumul portbagajului de la noul BMW Seria 1 a crescut la 360 litri, iar automobilul oferă şi un plus de spaţiu în spate, la nivelul picioarelor. Tehnologia şasiului - extrem de rafinată - asigură un confort optimizat al călătoriei, ce poate fi perceput cu uşurinţă. Pe lângă sistemul de aer condiţionat, dotările standard includ comutatorul pentru experienţa condusului cu mod ECO PRO pentru reglaj individual al automobilului şi optimizare a consumului. Noul BMW Seria 1 este primul model din clasa lui care va fi echipat opţional cu o transmisie automată cu opt trepte. În plus, gama de sisteme de asistare a conducătorului şi de servicii de mobilitate din pachetul BMW ConnectedDrive ating un nivel disponibil anterior doar la segmentele superioare. Printre dotările disponibile la BMW Seria 1 se numără asistarea parcării, sistem de avertizare la părăsirea benzii cu avertizare în caz de coliziune, informare privind limita de viteză cu afişare a interdicţiei de depăşire, informaţii în timp real despre trafic şi aplicaţii pentru utilizarea serviciilor online Facebook şi Twitter în interiorul automobilului.

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii