Rafinamentul întâlneşte eficienţa

Eficienţă remarcabilă: A treia generaţie a Clasei M este, în medie, cu 25% mai economică decât modelul pe care îl înlocuieşte.
ML 250 BlueTEC: cea mai economică versiune din istoria Clasei M consumă 6 litri pentru 100 km parcurşi şi emite doar 158 g CO2/km, având o autonomie de până la 1.500 km cu un singur plin de rezervor.
Dinamică on & off-road: noile sisteme de tracţiune integrală, de suspensie şi de asistenţă fac din noua Clasă M cel mai plăcut de condus şi dinamic SUV din istoria Mercedes.

Bucureşti – Noua Clasă M de la Mercedes-Benz a fost lansată oficial în România. Chiar dacă noul model este mult mai avansat tehnologic, mai eficient din punctul de vedere al consumului şi mult mai performant, preţurile noii Clase M sunt foarte apropiate de cele ale generaţiei precedente.

Pentru a marca lansarea pe piaţă a noii generaţii a SUV-ului, care până acum a fost comercializat în peste 1,2 milioane de exemplare, timp de opt luni de la lansarea pe piaţă, noua Clasă M va fi disponibilă cu pachetul special Edition 1. Acesta include pachetul optic AMG pentru exterior şi un interior impresionant. Primele modele comandate deja în România vor fi livrate către clienţi începând cu această lună .

Un model de mare succes: Noua Clasă M redefineşte standardele segmentului SUV
Noile motorizări diesel BlueTEC precum şi noua generaţie a motoarelor pe benzină BlueDIRECT asigură o economie de combustibil excepţională precum şi o mai mare protecţie a mediului înconjurător. În ceea ce priveşte motorizările diesel, ele sunt disponibile acum exclusiv în versiuni BlueTEC, există un nou motor de bază mai mic şi mai economic dar şi un nou propulsor de top V6 CDI.

Motorul V6 al fostei versiuni ML 300 CDI BlueEFFICIENCY 4MATIC a fost înlocuit cu propulsorul diesel în patru cilindri de 2.2 litri folosit deja pe Clasa S, de exemplu. Consumul mediu anunţat pentru ML 250 BlueTEC 4MATIC este de 6 litri pentru 100 km parcurşi, cu 28% mai mic decât cel al modelului precedent.

Noul motor diesel de  top, ML 350 BlueTEC 4MATIC  este mai performant dar şi mai economic. Acesta consumă cu 24% mai puţin combustibil decât modelul precedent, ajungând acum la o valoare de 6.8 litri pentru 100 km parcurşi.

Datorită tehnologiei AdBlue®,  toate motoarele diesel ale noii Clase M îndeplinesc deja standardele Euro 6, în vigoare din 2014.

Motorul pe benzină ML 350 4MATIC BlueEFFICIENCY este echipat cu noul sistem de injecţie directă Mercedes-Benz, fiind mai puternic, mai performant dar şi mai economic. Conform schemei de  testare NEDC, noua Clasă M consumă în medie 8.5 litri pentru 100 km parcurşi. Acest motor îndeplineşte standardele Euro 5.

Campion de cursă lungă: autonomie foarte mare pentru fiecare motor în parte
Autonomia care  poate fi atinsă cu fiecare versiune a noii Clase M este impresionantă. Versiunea ML 250 BlueTEC 4MATIC echipată cu rezervorul standard de 70 de litri poate atinge 1.170 km cu un singur plin de combustibil. Dacă maşina este echipată cu rezervorul optional de 93 de litri, Clasa M poate atinge chiar şi 1.500 km fără a alimenta.

Valorile de consum excepţionale sunt obţinute cu ajutorul tehnologiei BlueEFFICIENCY care reuneşte mai multe măsuri tehnice adoptate special pentru scăderea consumului de carburant. Funcţia ECO start/stop este standard, iar cutia 7G-TRONIC PLUS a fost setată special pentru a ajuta la obţinerea unor valori de consum foarte bune. Desigur, şi coeficientul aerodinamic foarte bun de 0.32 ajută decisiv la obţinerea acestor valori de consum.

Noua Clasă M: foarte confortabilă şi mai dinamică ca niciodată, on şi off-road
Chiar şi versiunea standard a Clasei M oferă un nivel foarte ridicat de confort, manevrabilitate cu tentă sportivă pe şosea şi caracteristici senzaţionale în off-road. Şoferul este asistat de direcţia servo-asistată electric, Clasa M fiind maşina cu cea mai mica rază de bracare din segmentul său. Condusul în off-road devine o joacă autoturismele fiind echipate cu tracţiunea integrală permanentă 4MATIC împreună cu 4ETS, sistemul de control electronic al tracţiunii şi un butonul special de off-road care activează un stil de conducere adaptat acestui tip de drum. Sistemul de asistare la plecarea din plan înclinat ca şi DSR - Downhill Speed Regulation ajută la urcarea şi la coborârea pantelor,  fiind oferite standard.

Pachetul opţional ON&OFFROAD îi oferă şoferului şase moduri de conducere pentru îmbunătăţirea confortului, manevrabilităţii, siguranţei şi performanţelor pe diverse suprafeţe de rulare. Şoferul poate selecta un mod automat, două moduri speciale de off-road şi trei pentru on-road, folosind comutatorul rotativ de pe consola centrală. Pachetul include un scut pentru motor, reductor, un diferenţial central blocabil şi o suspensie AIRMATIC îmbunătăţită care permite obţinerea unei gărzi la sol de 285 mm pentru depăşirea de vaduri adânci de 60 de centimetri.

Barele stabilizatoare active sunt oferite în premieră pe Clasa M prin intermediul sistemului ACTIVE CURVE SYSTEM ce poate fi comandat ori împreună cu suspensia AIRMATIC cu amortizoarele ADS controlate electronic ori cu pachetul  ON&OFFROAD. Acest sistem utilizează barele stabilizatoare active de  pe  punţile faţă şi spate  pentru a elimina ruliul în viraje. Acest sistem îmbunătăţeşte manevrabilitatea, creşte plăcerea condusului şi sporeşte dinamica maşinii. De asemenea, siguranţa la rularea cu viteze ridicate este sporită prin rigidizarea punţilor, acţiune ce creşte stabilitatea maşinii. Desigur, în off-road acest sistem îmbunătăţeşte capacităţile de trecere ale maşinii prin locuri dificile.
           
Confortul este totul: atenţia pentru detalii face diferenţa
Pentru a spori confortul de care se bucură pasagerii noii Clase M, inginerii au acordat o atenţie deosebită secţiunii de  proiectare botezată – NVH (Noise, Vibration, Harshness). Astfel, noua Clasă M este o maşină foarte plăcută pentru pasageri şi mai ales pentru şofer, în timpul călătoriilor lungi. Creşterea confortului prin scăderea zgomotelor şi vibraţiilor are ca bază caroseria foarte rigidă a Clasei M. Au fost aduse de asemenea îmbunătăţiri trenului de rulare şi şasiului. Izolarea fonică exemplară se  datorează studierii aerodinamicii şi folosirii inteligente a izolaţiei fonice de cea mai nouă generaţie.

Real Life Safety: siguranţă la cel mai înalt nivel
Conform cu filozofia de marcă Mercedes-Benz, noua Clasă M este  tributară conceptului Real Life Safety care foloseşte la dezvoltarea tuturor sistemelor de siguranţă informaţiile colectate din accidente reale. Sistemul de protecţie a pasagerilor este construit având la bază un habitaclu robust cu zone de deformare a caroseriei pentru partea din faţă şi cea din spate. Pe noua Clasă M pot fi montate până la nouă airbaguri, activate de către sistemul de control central în funcţie de dinamica accidentului. Din punctul de vedere al sistemelor de siguranţă activă, Clasa M este echipată în standard cu Brake Assist (BAS), iar opţional se poate comanda BAS PLUS. Pentru protecţia pietonilor, Active Bonnet – capota motorului activă, este standard.

Majoritatea sistemelor de asistenţă şi siguranţă au fost preluate de la Clasele  E şi S. Dotarea standard include ATTENTION ASSIST, PRESAFE®, un sistem de monitorizare a pierderii presiunii din pneuri, lămpi de frână adaptive şi Brake Assist (BAS). Asistentul pentru menţinerea pe banda de rulare (Active Lane Keeping Assist) şi Asistentul pentru unghiul mort (Active Blind Spot Assist) sunt sisteme disponibile opţional.

Impresionant prin detalii: designul
Este clar că noua generaţie a SUV-ului premium Mercedes-Benz face parte din familia Clasei M atunci când priveşti designul original şi unic al montantului C. Partea frontală a maşinii este dominată de grila de mari dimensiuni ce încorporează sigla mărcii, de asemenea de mari dimensiuni. Privită din lateral, noua Clasă M impresionează atât cu montantul C, caracteristica definitorie a modelului, cât şi cu linia plafonului ce coboară spre spate, sporind imaginea dinamică a maşinii. Partea din spate a maşinii este dominată de stopurile cu design LED care se prelungesc de pe hayon pe aripi şi de spoilerul spate care integrează o nouă caracteristică de design botezată “wing design”, o bandă cromată cu rol de prag de încărcare. Din punctul de vedere al jantelor sunt disponibile modele de 17 inch optimizate aerodinamic sau modele cu diametrul de 20 de inch şi design elegant. Opţional sunt disponibile şi jante AMG cu diametrul de 21 de inch.

Ambianţă interioară deosebită: dotări şi confort first-class
Noul concept de design interior combină experienţa de SUV autentic cu un sentiment de bunăstare pe care îl poate oferi doar o limuzină Mercedes-Benz. Nu doar designul şi dotările pot face diferenţa în segmentul lui M. Noua Clasă M este mai mare la interior decât predecesorul său oferind cu 34 mm mai mult spaţiu la nivelul coatelor în faţă şi cu 25 mm mai mult spaţiu în spate.

Scaunele din interiorul noului M au fost proiectate pentru a oferi în acelaşi timp confort maxim la călătoriile lungi dar şi susţinere laterală exemplară pe viraje. Toate setările pe care le poate comanda şoferul sunt implementate electric. Noua Clasă M are caracateristici noi care sporesc ergonomia şi confortul – spătarul banchetei din spate poate fi înclinat sub mai multe unghiuri, iar capacitatea maximă de încărcare este de 2010 litri cu bancheta din spate rabatată complet, un record absolut al segmentului.

Noua Clasă M vine echipată standard cu sistemul Audio 20 CD care include un radio cu tuner dublu, un display central color de 14,7 cm diagonală, un CD player compatibil MP3/WMA/AAC şi interfaţă USB. Funcţia Bluetooth este şi ea inclusă în acest pachet. O altă dotare disponibilă este sistemul de navigaţie entry-level Becker® MAP PILOT, amplasat în torpedo şi utilizat prin intermediul sistemului Audio 20. Sistemul multimedia de top este în continuare COMAND Online cu un display cu rezoluţie înaltă şi diagonală de 17.8 cm. Pentru prima oară în Clasa M, clienţii vor putea accesa Internetul folosind acest sistem. Opţional, COMAND Online poate fi echipat şi cu o magazie de DVD-uri cu 6 discuri. COMAND Online include şi sistemul de asistenţă pentru limitări de viteză (Speed Limit Assist) care recunoaşte semnele de circulaţie referitoare la limite de viteză şi le afişează în tabloul de bord.

Sursa: Mercedes-Benz Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii