Noapte de vis” futuristă cu un vehicul electric fără zgomot şi fără emisii.

Rüsselsheim. Moş Crăciun a călătorit dintotdeaua într-o manieră ecologică, fără emisii de carbon. Totuşi, în acest an, un nou Moş le dă renilor o pauză bine meritată. Aceştia vor fi înlocuiţi de o altenativă proaspăt sosită de la sediul Opel din Rüsselsheim: autovehiculul electric RAK e. Conceptul “Nopţii de vis” de Crăciun şi a livrării discrete a darurilor nu mai este doar un vis. Cu toate acestea, cel mai frumos dar este făcut mediului înconjurător – acest nou mod de transport este complet lipsit de emisii.

Opel îşi respectă angajamentul faţă de e-mobilitate pe tot parcursul anului, nu doar de Crăciun. Modelul RAK e subliniază angajamentul. Vehiculul electric urban, care a fost prezentat la Salonul Auto Internaţional de la Frankfurt, cântăreste doar 380 kg, deoarece este fabricat din materiale uşoare. Aceasta este aproximativ o treime din valoarea unei maşini mici medii şi chiar mai puţin decât o sanie obişnuită cu reni. Mai sunt şi alte aspecte ce fac RAK e să fie superior: are o rază de bracare de doar 5,5 metri, ceea ce il face foarte agil în centrele aglomerate ale oraşelor şi se mândreşte şi cu o viteză maximă de 120 km/h. În plus, RAK e este mai ieftin decât renii în termeni de întreţinere: are nevoie de un singur euro la 100 de kilometri, în costuri de electricitate. Nici măcar fânul pentru ajutoarele lui Moş Crăciun nu este atît de ieftin.

“Sania” electrică a noului Moş Crăciun rămâne încă un concept. Totuşi, cu Ampera Opel a început deja să transforme viitorul în realitate prin producţia de serie a vehiculelor electrice. Opel şi-a asumat un rol de lider în domeniul e-mobilităţii, chiar când marca intră în anul aniversar 2012 şi sărbătoreşte 150 de ani de la înfiinţare. Opel Ampera este primul vehicul electric al unui producător european ce oferă mobilitate “oriunde, oricând” şi o autonomie totală de 500 km. Sedanul cu 5 uşi oferă spaţiu pentru 4 adulţi şi permite transportarea eco a cadourilor mari, un lucru foarte apreciat de Moş Crăciun.

Sursa: Opel Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii