Dan Chitaru si Kia Rio
Noul Kia Rio reprezinta nu doar o evolutie, ci o revolutie fata de modelul anterior, iar acest lucru a fost certificat ieri si de membrii juriului Asociatiei Presei Auto din Romania, care au acordat modelului Kia Rio titlul de “Masina Anului 2012 in Romania”.
Competitia Masina Anului in Romania a ajuns la cea de-a 13-a editie.

Asociatia Presei Auto din Romania (APAR) a decernat modelului Kia Rio prestigiosul trofeu “Masina Anului 2012 in Romania”, la finalul celei de-a 13-a editii a acestui concurs, inceput in 1999 (editia din 2002 nu s-a tinut). Toti cei 15 de membri ai juriului, reputati ziaristi si editori din presa auto romaneasca, acoperind toata aria mass-media (TV, radio, ziare, reviste) au ales, prin voturile exprimate, modelul Kia Rio, tinand cont de urmatoarele criterii:

-reprezentativitatea pe piata romaneasca
-design
-confort
-siguranta
-costuri de exploatare si intretinere
-manevrabilitate
-impact asupra mediului
-pret

Un ultim drive-test cu toate vehiculele inscrise in competitie a fost efectuat de membri juriului chiar in 8.12.2012.
Clasament final:

locul 1: Kia Rio – 162 puncte
locul 2: Ford Focus – 134 puncte
locul 3: Hyundai Elantra – 114 puncte

Cele 10 modele ajunse in finala sunt: Chevrolet Aveo, BMW Seria 1, Citroen C4, Ford Focus, Kia Rio, Hyundai Elantra, Nissan Micra, Peugeot 508, Land Rover Evoque si Toyota Yaris.

Prezent la Conferinta de presă organizata de APAR cu ocazia acordarii titlului de “Masina Anului 2012 in Romania”, Dan Chitaru, presedinte al Kia Romauto, distribuitor autorizat Kia în România, a declarat: „Suntem foarte mândri si onorati de acest rezultat. Pentru noi este o dovadă a evolutiei pe care brandul Kia a realizat-o în ultimii ani. Luand titlul „Masina Anului 2012 în România” pentru a doua oară - după performanta din 2008 a lui Cee’d - putem afirma că firma noastră a reusit să comunice presei auto românesti performantele modelor KIA în context national. Victoria de azi în fata unei concurete extraordinare ne face să ne concentrăm cu mare atentie pentru anul viitor. Tin să felicit pe toti participantii din finală si să multumesc membrilor juriului APAR ”

Sursa: Kia Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii