Sursa foto: www.sport360.com
Nasser Al Attiyah este al treilea pilot al echipei Citroën Racing. Incepand cu Raliul Suediei, pilotul din Qatar va concura in Campionatul Mondial de Raliuri cu un Citroën DS3 WRC identic cu modelul pe care-l vor avea la dispozitie Sebastien Loeb si Mikko Hirvonen. In afara celor doua modele DS3 WRC ale echipei Citroën Total, pilotate in 2012 de echipajele Sébastien Loeb / Daniel Elena si Mikko Hirvonen / Jarmo Lehtinen, la start se va afla inca un model DS3 WRC care va fi pilotat de echipajul Nasser Al-Attiyah / Giovanni Bernacchini.

Nasser Al-Attiyah, castigator al Raliului Dakar 2011, este un pilot cu experienta in Campionatul Mondial de Raliuri. Cu 46 de prezente la start din 2004 si un titlu mondial in P-WRC castigat in 2006, pilotul din Qatar isi continua cariera in mondialul impreuna cu echipa Citroën Racing. Nasser Al-Attiyah, castigator al celui de-al saptelea titlu in Campionatul de Raliuri din Orientul Mijlociu, va debuta abia in Raliul Suediei pentru ca, la inceputul anului viitor, el va lua startul mai intai in Raliul Dakar. In plus, acesta isi va reprezinta tara la Jocurile Olimpice de la Londra in competitia de tir cu pusca de talere.

„Suntem incantati sa anuntam sosirea lui Nasser Al-Attiyah la Citroën Racing. Este un pilot complet, care are o experienta considerabila dovedita de palmaresul impresionant. Suntem fericiti ca ne-a ales pe noi pentru debutul sau cu un model WRC si ii vom oferi toata sustinerea in sezonul viitor”, a declarat Olivier Quesnel, directorul Citroën Racing.

„Sunt fericit ca imi indeplinesc atat un vis cat si un obiectiv sportiv. Am lucrat foarte mult la acest proiect in ultimele luni si doresc sa-i multumesc lui Raouf Menhem pentru implicarea sa. Astept cu nerabdare sa cunosc mai bine echipa si sa testez modelul DS3 WRC. Este inca prea devreme ca sa imi fixez obiective insa doresc sa castig mai multa experienta lucrand atat cu echipa tehnica  cat mai ales cu doi piloti talentati precum Sébastien Loeb si Mikko Hirvonen. Cred ca pot obtine rezultate bune in raliuri mai dificile precum este Raliul Greciei de exemplu. Cred ca este un lucru pozitiv ca in campionatul mondial sunt acum si speciale mai lungi, experienta adunata in Dakar fiind extrem de utila in aceste conditii”, a spus si Nasser Al-Attiyah.

Sursa: Citroen Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii