Bucuresti, 21 decembrie 2011 - Noul model Hyundai i40 este disponibil incepand cu data curenta in reteaua de distributie Hyundai Auto Romania.

Conceput in intregime la centrul de cercetare si dezvoltare Hyundai din Germania, noul i40 reprezinta un indicator al progresului realizat de marca in ultimii ani si are misiunea de a seta un nou nivel de calitate si confort in gama Hyundai.

Hyundai i40 este disponibil in versiunile de caroserie sedan si wagon si beneficiaza de cea mai vasta garantie fara limita de kilometri disponibila in industrie: cinci ani de garantie integrala, transmisibila. Acest serviciu a atras numerosi clienti catre marca Hyundai in anul 2010, fiind totodata o dovada a increderii pe care producatorul o acorda fiabilitatii noilor sale modele. Serviciului de garantie i se alatura si 5 de ani asistenta rutiera, precum si 5 ani de verificari tehnice periodice gratuite.

Modelul i40 mentine limbajul de design caracteristic marcii, precum grila hexagonala, pentru a alcatui o imagine contemporana, atragatoare. Aspectul usor sportiv al modelului i40 nu are un impact negativ asupra nivelului de confort. Se remarca ampatamentul de 2,77 metri si cele mai generoase dimensiuni din clasa pentru cap (1.025mm), umeri (1.455mm), si picioare (1.170mm). Spatiul impresionant promite tuturor ocupantilor cea mai confortabila calatorie oferita de o masina din segmentul D.

Capacitatea de depozitare a noului i40 il situeaza la nivelul competitiei din acest segment prin volumul de 553 de litri, disponibil cu bancheta spate ridicata, si pana la 1.719 litri, cu bancheta spate rabatata.

Noul i40 va fi disponibil cu o gama de trei motorizari Euro V: doua pe benzina si unul diesel – in doua versiuni de putere. Aceste motoare acopera o gama de putere de la 115 CP la 177 CP, oferind cuplu pe o plaja larga de turatii, ceea ce face din i40 un vehicul placut de condus, atat in oras, cat si in afara acestuia. Modelul este disponibil in ambele variante de transmisie – manuala si automata.

Dragos Magdalina, Director Executiv al Hyundai Auto Romania a declarat: „Luand in calcul vanzarile de motoare diesel, care acopera 80% din totalul acestui segment in Romania, anticipam ca motorul U-II de 1,7 litri diesel 136 CP, va fi cel mai popular motor pe piata locala, atat pentru clientii persoane fizice, cat si pentru clientii de flota. Ne vom concentra eforturile catre comercializarea preponderenta a acestei motorizari.”

Oferind in standard numeroase dotari de top, care in mod normal sunt disponibile doar ca optiuni in randurile competitiei, echiparea generoasa a lui i40 promite sa fie unul dintre principalele atuuri apreciate de potentialii clienti.

Lista dotarilor de top include sistemul inteligent de parcare si sistemul de mentinere a benzii de rulare, precum si sistemul de conectivitate cu tehnologie Bluetooth® cu recunoastere vocala si navigatie cu camera pentru mersul cu spatele. In ceea ce priveste confortul, i40 va fi disponibil cu frana de parcare electrica, scaune fata ventilate, scaune spate incalzite si rabatabile, precum si dotari noi pentru acest segment, precum sistem automat de dezaburire si volan incalzit.

Optiuni avansate de iluminare, precum lumini de zi in standard cu faruri cu Xenon sau instrumente de bord afisate pe un ecran LCD, vor intari pozitia lui i40 in fruntea gamei Hyundai si in segmentul D din Europa.

Modelul i40 foloseste cele mai noi tehnologii de siguranta activa si pasiva, menite sa asigure protectie maxima pentru pasageri. Caracteristicile de siguranta activa, care sunt oferite in standard in majoritatea tarilor, includ ESP (controlul electronic al stabilitatii), ABS (sistem de franare care previne blocarea rotilor), Hill Start Assist Control (sistem de asistenta la plecarea din panta), VSM (sistem de management al stabilitatii vehiculului), Brake Assist System (sistem de asistenta la franare) si Emergency Stop Signal (pornirea luminilor de avarie in cazul franarii de urgenta).

In ceea ce priveste siguranta pasiva, fiecare i40 european va fi dotat cu pana la noua airbag-uri – frontale, laterale si cortina, precum si cu airbag pentru genunchi, disponibil in standard pentru toate variantele.

Modelul i40 este al cincilea model Hyundai care a obtinut, in mod consecutiv, 5 stele in cadrul testelor Euro NCAP, acest succes fiind reeditat si de modelul de clasa mica i20, MPV-ul compact ix20, hatchback-ul i30 si SUV-ul compact ix35.

Noul i40 a obtinut un scor de 92% in categoria „protectia pasagerilor adulti” si maxim de puncte la testul de impact lateral. Mai mult decat atat, tetierele si scaunele au fost foarte apreciate pentru suportul oferit in cazul unei coliziuni din spate.

Prin campania in curs de derulare cu ocazia lansarii, preturile pentru noul model Hyundai i40 in Romania pornesc de la 18.390 euro plus TVA (22.800 euro cu TVA inclus), pentru varianta de motorizare 1,7 litri diesel 136 CP, caroserie sedan si echipare Highway.

Sursa: Hyundai Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii