Tehnologia HYbrid4 diesel a fost desemnată câştigătoare în cadrul competiţiei germane în care au fost nominalizate 16 concepte şi proiecte tehnologice menite să reducă efectele poluării. Juriul a fost format din citiori ai revistelor „Auto Bild” şi „Bild am Sonntag”, precum şi experţi auto din 15 ţări.

Premiul reprezintă o prestigioasă distincţie pentru Peugeot 3008 Hybrid4, primul crossover diesel hibrid din lume, care va fi disponibil pe piaţa europeană în primul trimestru al anului 2012.

Premiul i-a fost înmânat lui Jean-Marc Gales, vice-preşedinte executiv Peugeot-Citroën, care a declarat: “Suntem extrem de mândri de acest premiu, pe care l-am primit doi ani consecutiv, după cel pentru iOn în 2010. Cred că tehnologia diesel Hybrid4 va deveni curând etalonul industriei auto, aşa cum au facut-o înainte motorul HDi şi filtrul de particule, precum şi tehnologia Stop&Start HDi lansată anul trecut.”

Combinând avantajele unui motor electric cu performanţele unui motor diesel cu combustie internă, trenul de rulare HYbrid4 oferă o reducere senzaţională a consumului de carburant (aproximativ 30% faţă de un vehicul diesel tradiţional) şi a emisiilor de CO2.

200 CP, 3.8 l / 100 km consum şi 99 g / km emisii CO2
Puntea faţă a modelului Peugeot HYbrid4 este pusă în mişcare de un motor diesel de 163 CP, echipat standard cu filtru de particule, în timp ce puntea spate beneficiază de un motor electric de 37 CP, rezultând astfel tracţiunea integrală.

Sursa: Peugeot Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii