Thierry Neuville unul dintre cei mai promitatori piloti de raliu tineri va concura cu un Citroën DS3 WRC in cel putin noua etape din campionatul Campionatul Mondial de Raliuri 2012. Citroën Racing se implica puternic in formarea si promovarea tinerilor piloti, iar in 2012 ii ofera posibilitatea lui Thierry Neuville de a-si demonstra aptitudinile in Campionatul Mondial de Raliuri. La cei 22 de ani, pilotul originar din Saint-Vith (Belgia) va pilota un DS3 WRC pregatit de Citroën Racing Technologies.

Thierry Neuville il va avea copilot pe compatriotul sau Nicolas Gilsoul, urmand sa participe in noua dintre cele treisprezece raliuri din Campionatul Mondial de Raliuri 2012: Monte-Carlo, Suedia, Mexic, Portugalia, Grecia, Argentina, Finlanda, Germania si Anglia. In functie de rezultatele obtinute in decursul sezonului, echipajul Neuville - Gilsoul ar putea concura si in etapele din Franta si Spania.

Thierry Neuville s-a remarcat castigand Citroën Racing Trophy Belgia in 2009. In 2010 a concurat in Campionatul Mondial de Raliuri la Juniori – JWRC – pe un C2 S1600, avand totodata si primele sale curse in IRC la volanul unui Peugeot 207 S2000.  In 2011 a castigat Raliurile din Corsica si San Remo si a fost unul din principalii candidati la castigarea titlului in IRC pana la ultima etapa.

“Citroën Racing ii urmareste foarte atent cariera lui Thierry Neuville de cativa ani. Consideram ca a sosit momentul sa-i oferim sansa de a concura la un nivel mai inalt. Ca si Sebastien Loeb, sau Sebastien Ogier mai recent, Thierry va face parte dintr-o echipa care il va ajuta sa-si completeze procesul de formare si sa il consolideze prin rezultate. Este ocazia lui Thierry si a lui Nicolas sa profite de aceasta sansa!” a declarat Olivier Quesnel, Director Citroën Racing.

“ Din momentul in care am testat DS3 WRC am visat sa il pilotez intr-o cursa. Prima ocazie va fi Raliul Monte Carlo si va marturisesc ca inca nu-mi vine sa cred. Sezonul 2011 a fost unul pozitiv cu doua victorii in doua raliuri dificile si de legenda, Corsica si Sanremo. Trebuia sa trec la un nou nivel si sunt mandru ca Citroën Racing mi-a acordat increderea pentru sezonul 2012. Voi face tot posibilul sa le rasplatesc aceasta incredere. Obiectivele mele pentru saptamanile care urmeaza sunt: sa nu ratez nicio etapa, sa ascult sfaturile pe care le voi primi si sa inteleg cum functioneaza echipa si masina.” a declarat Thierry Neuville.

Sursa: Citroen Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii