Peugeot 107  este acum mai modern, mai urban, impunându-se drept răspuns al constructorului francez pentru dorinţa de autonomie, independenţă și libertate în oraș. Arborând  un stil subtil, dar în același timp  sofisticat, inspirat de noua  estetică Peugeot, 107  beneficiază acum  de noi  arme de seducţie. O atenţie deosebită a  fost acordată esteticii și stilului, fără  a  face însă nici  un  compromis în ceea ce privește  cerinţele  esenţiale ale rigorilor  de exploatare  urbană.  Peugeot 107  a devenit mai  practic  și mai eficient la consumul de carburant.

Piaţă și clienţi cu necesităţi în continuă schimbare
Peugeot 107   evoluează  și  se îmbogăţește  cu  o  gamă nouă de funcţionalităţi,  echipamente  și  ediţii speciale, totul fiind centrat în jurul  necesităţilor și așteptărilor clienţilor. Piaţa lui s-a mărit cu 16  ţări noi, modelul fiind comercializat acum în 48 de state ale lumii. Asemenea celor mai multe modele din categoria sa, Peugeot 107  este al doilea sau al treilea vehicul în gospodărie. Pe de altă parte, el se distinge în cadrul segmentului său prin  faptul că are o clientelă predominant feminină și atrage o proporţie foarte mare de persoane ce locuiesc singure. Satisfacţia pe care o oferă clienţilor se datorează în primul rând manevrabilităţii, plăcerii de a conduce, dar și consumului redus de carburant. După mai mult de 665.000 de vehicule  produse până la finele  lui  2011,  Peugeot 107  scrie  acum un  nou  capitol  în  istoria  mărcii. Scopul său: să își extindă competitivitatea și să ofere și mai multe avantaje pentru clienţi pe un segment de piaţă din ce în ce mai concurenţial.

Un nou design exterior: mai subtil, dar mai sofisticat
Cu o parte frontală complet redesenată și cu dimensiuni neschimbate, 107  adoptă noul  design al mărcii, reţinând însă toate atuurile formei sale compacte și a stilului simplu, dar în același timp sofisticat. Capota, mai curbată, conţine noua identitate de marcă, astfel că nervura ce încorporează celebrul leu Peugeot și plăcuţa de înmatriculare au fost repoziţionate în centrul panoului inferior frontal, demonstrându-se astfel relaţia de design cu 208.

Reţinând forma, dar și  amplasamentul ridicat, farurile au devenit acum mult mai rafinate: au o  formă extinsă  și  adoptă un  design  în  două  ape, emulând practic  emblema mărcii  amplasată  pe calandru.

Stopurile au un dispersor de culoare mai închisă, atrăgând atenţia acum prin culoarea rubinie intensă.

Noua grilă a radiatorului păstrează forma consacrată de fagure, formând acum o ”gură” fină, subliniată de conturul vopsit în culoarea caroseriei. ”Practic avem o altă interpretare a grilei flotante, adaptată mărimii și arhitecturii lui Peugeot 107”, afirmă Ivo Groen, director de design pentru acest model.

Noul  panou frontal inferior are protecţii de contact – unul  frontal și două poziţionate în lateral – ele fiind atât estetice, cât și utile în condiţiile de şofat urban. Nu în ultimul rând, trebuie remarcate LED-urile pentru iluminarea diurnă permanentă, acestea accentuând protecţiile laterale, dar și proiectoarele de ceaţă, în cazul versiunilor de echipare ce conţin acest accesoriu. În plus,  paleta de culori  a fost extinsă cu o nouă nuanţă, numită sugestiv ”Plum”, modernă, atractivă, ce se asortează perfect cu caracterul lui Peugeot 107.

Interiorul – noi echipamente și ambianţe cromatice
Noua ambianţă  interioară  ”Mistral”, noua  tapiţerie  ”Manhattan” și  materialele  bicolore  pentru feţele ușilor  și planșa de bord care susţin acum negrul folosit ca nuanţă de bază majorează senzaţia de calitate percepută de utilizator și aduc o notă distinctă de rafinament. Există mai multe echipamente care măresc confortul, cele mai importante fiind:
- cele două difuzoare  adiţionale  pentru sistemul  audio  cu  CD –  standard sau opţional,  în funcţie  de versiunea de echipare.
- noul   CD  player  și  PC  Bluetooth  este  disponibil  acum  ca  opţiune,  combinat  cu  două  difuzoare suplimentare,  oferind  conexiuni multimedia  multiple  wireless  sau direct  prin  USB. Este un  avantaj direct pentru cei ce favorizează transferul de muzică în format MP3  de pe PC.
- noul  volan combinat  cu  levierul redesenat al schimbătorului  de viteze,  ambele îmbrăcate  în  piele, disponibile standard sau ca opţiune, în funcţie de versiune.

O gamă simplă, dar foarte atractivă
Peugeot 107  are o  gamă de modele foarte simplă: două  nivele de finisare, caroserie cu  3  sau 5  uși,  o motorizare, 1.0  l,  cutie manuală cu  5  viteze sau 1.0  l,  cutie automată cu  5  viteze. Cu  toate acestea, reproiectarea modelului măreşte  confortul utilizatorului. Îmbunătăţirile operate la sistemul audio, noul volan și  schimbătorul de viteze îmbrăcate în  piele, precum și  noua ambianţă interioară sunt exemple elocvente în  acest sens. Siguranţa este majorată acum de prezenţa LED-urilor  și  a lămpilor de ceaţă, disponibile standard sau ca opţiune. Nu în cele din urmă, Peugeot 107  coboară  nivelul emisiilor de CO2 la valorile  de  99   g/km  pentru  versiunea  cu  transmisie  mecanică,  respectiv  104   g/km  pentru  modelul automatic. Consumul a fost și el adus la valorile de 4,3 l, respectiv 4,5 l per 100  de km în cazul celor două variante de transmisie.

O ediţie 100% feminină!
O  ediţie specială botezată ”ENVY” va fi disponibilă imediat după momentul lansării, în Martie 2012. O versiune ”glamour”, centrată spre personalităţile cu interese în design și modă, acest model va fi disponibil doar în culorile ”Plum”, respectiv ”Caldera Black”. Vor exista decoraţii speciale cu motive ce evocă florile de cireș pe capotă, ușile spate și portbagaj, precum și broderie exclusivă în nuanţa ”Plum” pe covorașe. O tușă adiţională de rafinament va fi dată de decoraţiunile turometrului central și de mânerele din aluminiu prezente pe feţele interioare ale ușilor. Tot în spirit 100% feminin este  și compartimentul-poșetă, creat special pentru a fi sigură că nu uiţi nimic  atunci când schimbi poșetele.

O gamă foarte largă  de accesorii de confort și personalizare
Cu accesorii create special pentru el, Peugeot 107 îndeplinește toate dorinţele pentru individualizare și se adaptează foarte bine diferitelor necesităţi ale utilizatorilor. Jantele de aliaj ușor, levierul schimbătorului de viteze din  aluminiu periat, mânerele ușilor  cu  efect cromat, covorașele brodate cu  logo-ul 107,  dau mașinii o tușă de eleganţă și îi scot în evidenţă caracterul.

Aspectele practice sunt accentuate de sistemul de navigaţie retractabil, cu conexiune pentru iPhone sau iPod,  perfect integrat în planșa de bord, dar și de suportul central dintre scaune, prevăzut cu  spaţiu de depozitare. Baghetele de protecţie laterale de pe caroserie vor proteja mașina de inerentele mici zgârieturi și  îndoituri caracteristice exploatării urbane. Pentru amatorii de mișcare și  natură, Peugeot 107  oferă compartimente  de transport  de  plafon și  o  gamă largă de bare pentru prinderea  bicicletelor  sau a ski-urilor.

Sursa: Peugeot Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii