Suzuki este marca cu cea mai activă implicare în competiţiile de off-road din România.

În 2011 Suzuki a organizat şi a sponsorizat trei etape Suzuki Challenge, a patra ediţie anuală a Suzuki Fest şi, nu în cele din urmă, a ocupat prima poziţie în clasamentul categoriei Standard din cadrul Campionatului de Off-Road al României.

Sezonul 2011 al Campionatului de Off-Road al României fost marcat de cea mai prolifică implicare din partea Suzuki România în sprijinirea pasionaţilor acestui gen de competiţii automobilistice, atât de îndrăgit de posesorii şi fanii mărcii Suzuki. De altfel, nu este un secret că echipa oficială Suzuki de off-road are o participare cât se poate de personală în această competiţie.

Iar eforturile au fost răsplătite cu un rezultat mai mult decât mulţumitor. Echipa Suzuki a câştigat titlul de campioană naţională la categoria Standard.

Calendarul competiţional al Campionatului Naţional de Off-Road a cuprins în 2011 opt etape, la Bucovina, Târgu Mureş, Odorhei, Buzău, Cluj, Iaşi, Câmpulung şi Reşiţa. Piloţii au avut de străbătut trasee foarte variate, iar duelurile au fost fascinante. Până la finalul campionatului, pilotul echipei Suzuki a obţinut 67 de puncte la categoria Standard, ceea ce la plasat pe prima poziţie a clasamentului, devansând ocupantul locului second cu 17 puncte. Categoria Standard presupune participarea în concurs cu vehiculul în echipare standard, nefiind admise nici un fel de modificări la structura caroseriei şi la suspensia autovehiculului. Tocmai din aceste motive este cu atât mai respectabilă reuşita echipei Suzuki, cu cât automobilul nu are dotări special, putând să răzbată trasee delicate mulţumită conceptului tehnic destinat şoselei şi utilizării zilnice.

Suzuki Challenge
Anul trecut, odată cu împlinirea a 40 de ani de la lansarea modelului Jimny, o legendă în rândul modelelor off-road pure, Suzuki România a organizat Suzuki Challenge, un format special de competiţie dedicat posesorilor de modele ale mărcii japoneze. Aceste concursuri de îndemânare sunt găzduite în cadrul unor etape ale Campionatului Naţional de Off-Road.

Înscrierea la Suzuki Challenge este gratuită pentru concurenţi, iar punctajele obţinute de participanţi în această cupă monomarcă nu influenţează clasamentul campionatului naţional de off-road, participanţii neavând nevoie să fie piloţi acreditaţi FRAS. Însă standardele evenimentului şi competiţiei sunt la cel mai înalt nivel de organizare. De altfel, etapele în cadrul cărora se desfăşoară Suzuki Challenge sunt organizate sub egida FRAS (Federaţia Română de Automobilism Sportiv) şi CNOR (Comisia Naţională de Off-Road), după regulamentul Campionatului Naţional de Off-Road.

În 2011 au avut loc trei etape Suzuki Challenge, pe 17 aprilie în Harghita, 28 august în Mărgău (lângă Cluj) şi 13 noiembrie în Reşiţa. Ultima dintre acestea a fost ultima etapă a Campionatului Naţional de Off-Road din 2011, fiind cu atât mai mult încărcată de emoţie pentru participanţi.

Maşinile înscrise în Suzuki Challenge se întrec pe traseul de Trial din cadrul categoriei Standard. Sunt invitaţi toţi posesorii de Suzuki Samurai, Jimny sau Grand Vitara. Iar frumuseţea competiţiei este că indiferent de clasare sau de cunoştinţele de pilotaj în off-road, fiecare participant ştie că va descoperi plăcerea de a conduce pe trasee care ridică nivelul adrenalinei şi care le oferă o şansă ideală de a se bucura pe deplin de abilităţile modelului Suzuki pe care îl posedă.

Iar aventura este asigurată de peisajele superbe şi de traseele foarte tehnice, graţie unei varietăţi de obstacole naturale. Practic, sunt înfruntaţi de fiecare dată zeci de kilometri de şleauri, pârâuri, bolovani, ravene, urcări şi coborâri alunecoase, mlaştini cu noroaie adevărate etc.

Suzuki Fest
Suzuki România a fost şi în 2011 drept sponsor oficial al Suzuki Fest, singura întâlnire monomarcă de maşini 4x4 organizată în ţara noastră.

Posesorii de Suzuki ştiu că maşina devine un stil de viaţă nu doar la nivel de ideologie. Maşinile Suzuki au abilităţi înăscute care permit posesorilor să se bucure de o aventură motorizată. În România, Suzuki Fest este un exemplu care oglindeşte perfect această realitate, fiind un eveniment independent organizat de şi pentru posesorii de modele Suzuki 4x4 care vor să se bucure de experienţa condusului off-road. 

Aflat la a patra ediţie, Suzuki Fest este o întâlnire anuală a şoferilor de Suzuki Jimny, Grand Vitara şi Samurai, în care aceştia au posibilitatea de a se bucura pe deplin de maşinile lor. Cei déjà împătimiţi de adrenalina off-road-lui au plăcerea de a-şi practica pasiunea într-un cadru organizat profesionist, iar pentru cei nou veniţi este ocazia ideală de a descoperi aventura pe care o pot trăi cu modelul lor Suzuki 4x4. 

Suzuki Fest a ajuns la a patra ediţie şi nu are caracter de competiţie, scopul fiind mai mult de socializare şi distracţie. Însă pasiunea participanţilor a determinat organizatorii să configureze de la an la an trasee şi mai incitante şi probe tip trial cu trei categorii de dificultate: Standard, Open şi Extrem. Astfel, participanţii se întrec în îndemânare cu alintatele lor “veveriţe 4x4” în funcţie de gradul de pregătire şi dotare a maşinilor.

Anul acesta, Suzuki Fest a avut loc din nou în Sighişoara, în intervalul 11-14 august. 

Pentru public, Suzuki Fest a oferit un spectacol pe cinste. Pentru participanţi a fost încă o dată o experienţă de neuitat alături de prieteni. Practic, e un concediu activ, dar şi foarte distractiv. Ca de obicei, programul a fost împănat cu cine copioase urmate de petreceri şi un concert în ultima seară.

Un stil de viaţă
Orice Suzuki este creat pentru a oferi un stil de viaţă. Iar această ideologie este perfect reflectată în pasiunea pentru off-road pe care posesorii de modele Suzuki 4x4 o descoperă graţie abilităţilor maşinilor. Suzuki este un susţinător al acestui sport la nivel internaţional şi are.un pedigree câştigat în cele mai dificile competiţii de gen. Experienţa de decenii în acest domeniu se regăseşte în capacităţile modelelor Suzuki de a cuceri trasee cu teren accidentat. Şi pentru că fac lucrul acesta cu uşurinţă, este foarte lesne pentru un şofer de Suzuki 4x4 să devină împătimit de off-road. 

În România, Suzuki a venit constant în sprijinul comunităţii de off-road, evenimentele Suzuki Challenge şi Suzuki Fest, precum şi participarea în campionatul naţional de off-road oferind toate condiţiile şi oportunităţile pentru practicarea acestui sport care cere învăţarea unei discipline cu un grad de complexitate destul de ridicat. Alegerea accesoriilor, reglajele specifice şi, desigur, manevrarea maşinii sunt cruciale în aventura numită off-road. 

Tocmai de accea este foarte important să ai acces la comunitatea care s-a specializat în această pasiune şi care poate da sfaturi, contacte şi o mână de ajutor la ananghie. Dar partea bună este că practicanţii de off-road sunt mereu foarte uniţi. Nu contează gradul de experienţă, ci unde se poate ajunge cu puţin ajutor. 

Suzuki joacă un rol de intermediar avizat în toată această aventură. Chiar prin reţeaua de dealeri autorizaţi posesorii de modele Suzuki 4x4 din România pot obţine consilierea necesară. Este o pasiune împărtăşită de marcă şi clienţii săi, astfel încât bucuria de a conduce poate lua repede amploarea unui hobby la care nu renunţi, fiindcă te răsplăteşte prea mult printr-o plăcere reală de a conduce.

Sursa: Suzuki Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii