Mazda s-a plasat pe locul 2 în cadrul celui mai nou raport de calitate Auto Bild din Germania.
Mazda3 a câştigat premiul de satisfacţie AutoWeek din Olanda.
Mazda s-a clasat pe locul 4 în studiul J.D. Powers de satisfacţie al clienţilor din Italia.
Mazda a câştigat premiul Placheta de Aur (Golden Plaque) pentru calitate în Croaţia şi cel mai bun 4x4 cu modelul CX-5.


Bucureşti 16 ianuarie 2012 — Mazda a început 2012 într-o notă pozitivă, fiind apreciată din patru surse independente ale industriei auto, care se axează pe calitate şi pe satisfacţia clienţilor din Europa. În Germania, Mazda a confirmat din nou poziţionarea în topul raportului de calitate Auto Bild, situându-se pe locul 2 între alte 20 de branduri incluse în studiu, în faţa unor constructori de lux cum sunt BMW, Mercedes şi Audi. Punctajul pentru fiecare brand inclus în acest sondaj, recunoscut şi apreciat, este calculat pe baza raportului anual TUV, care integrează milioane de inspecţii realizate de autoritatea germană specifică, a testului de anduranţă Auto Bild de 100.000 de km şi a testului de service, a unui sondaj al posesorilor auto, a istoricului rechemărilor în service pentru anul respectiv şi a rubricii de sugestii a revistei.


În Olanda, actuala generaţie Mazda3 a câştigat premiul AutoWeek pentru satisfacţia posesorilor de modele compacte construite în anii 2009 şi 2010. Mazda3 nu a învins doar concurenţi remarcabili precum Toyota Prius, Toyota Corolla, Audi A3 şi Volkswagen Golf, ci s-a şi clasat pe locul patru în topul general. În urma celui mai recent sondaj de satisfacţie a consumatorilor realizat de J.D. Power în Italia, s-a descoperit că modelele Mazda au cele mai puţine probleme din industrie raportate de clienţi. În ansamblu, brandul Mazda s-a poziţionat pe locul 4 din 28 de producători de pe piaţa europeană, obţinând un scor mult superior mediei pe industrie.

Un juriu format din experţi auto din cadrul Asociaţiei Auto din Croaţia a premiat linia actuală de modele Mazda cu Placheta de Aur pentru calitate. Juriul a fost de asemenea impresionat de CX-5, SUV-ul compact Mazda de generaţie următoare, acesta fiind desemnat cel mai bun 4x4 al anului.  CX-5 va fi lansat la începutul acestui an în Europa şi va integra tehnologiile de referinţă SKYACTIV.

Premiile amintite mai sus sunt cele mai recente dintr-o serie de numeroase rezultate similare. De fapt, Mazda are o tradiţie îndelungată în ceea ce priveşte construcţia de automobile cu o calitate ridicată şi satisfacţia crescută a clienţilor. Acest lucru a fost confirmat pe parcursul anului 2011 de mai multe surse independente, inclusiv:

J.D. Powers în Germania
• Mazda3:    cel mai mare punctaj din 117 modele
• Mazda3:    primul în clasa compactă
• Mazda2:    primul în clasa B

J.D. Powers în Marea Britanie
• MX-5:    primul  în categoria sport, în faţa unor modele de lux cum ar fi: Audi TT, Mercedes-Benz CLK şi SLK

Testul de anduranţă Auto Bild 100,000 km.
• Mazda3:  Încheie testul fără defecţiuni şi primeşte punctaj maxim
• Poziţii:     Mazda deţine 3 din cele 4 modele fruntaşe (Mazda3, 5, 6) dintr-un total de 80 de modele

Cel mai nou raport TÜV din Germania
(din 7 millioane de inspecţii pe vârste şi clase; 215 modele în total)
• 3 ani vechime:    Mazda2 (locul 2), Mazda3 (locul 8)
• 5 ani vechime:    Mazda2 (locul 6), Mazda3 (locul 10)
• 7 ani vechime:    Mazda2 (locul 6), Mazda3 (locul 7)

Sursa: Mazda Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

1 comentarii