Doi lideri în domeniul tehnologiei semnează acordul de bază privind sistemele de baterii litiu-ion pentru utilizare în domeniul automobilelor.
Noua asociere în participaţiune are scopul de a sprijini programele, ce includ autovehiculele electrice ale marilor producători internaţionali de automobile.

Detroit, Seoul şi Hanovra, 10 ianuarie 2012. SK Innovation, Seoul, Coreea de Sud, şi concernul Continental, Hanovra, Germania, plănuiesc o colaborare la nivel global în ceea ce priveşte autovehiculele electrice. În acest sens, ambele companii vor semna astăzi, cu ocazia desfăşurării Salonului Auto de la Detroit, MI / SUA, un acord de bază, în care este prevăzută înfiinţarea unei asocieri în participaţiune pentru cooperarea în vederea dezvoltării, producerii şi comercializării modulelor de baterie litiu-ion pentru utilizarea în domeniul automobilelor. Astfel, ambele companii doresc să acţioneze de îndată în vederea conturării într-un stil inovator a modificărilor apărute în ceea ce priveşte piaţa de automobile, deoarece, având în vedere eforturile de reglementare susţinute la nivel global pentru diminuarea emisiilor de CO2 şi nevoile mereu în schimbare ale consumatorilor, maşinile vor deveni în următorii zece ani tot mai dependente de sistemele de baterii. 

Se aşteaptă încă semnarea contractelor pentru noua asociere în participaţiune, care va avea loc probabil la jumătatea anului 2012. Se preconizează că SK Innovation şi Continental vor deţine în cadrul asocierii în participaţiune 51%, respectiv 49% din acţiuni. Vor fi implicaţi producători de automobile din întreaga lume. Primele locaţii de producţie în ceea ce priveşte asocierea în participaţiune planificată vor fi localizate în Germania şi Coreea. Echipa de management va fi formată din personal de conducere din cadrul ambelor companii.

„Ne bucurăm să colaborăm în domeniul unei tehnologii atât de importante pentru mobilitatea din viitor. Cu ajutorul competenţelor tehnice ale Continental în domeniul automobilelor şi a poziţiei de top a companiei SK în tehnologia bateriilor, suntem încrezători că asocierea în participaţiune va deveni lider de piaţă în domeniul sistemelor de baterii”, a spus Dr. Jay Koo, CEO în cadrul SK Innovation.

„Împreună vom construi o echipă puternică, ce va colabora foarte eficient în vederea unui parteneriat de viitor. Deoarece ambele companii sunt lideri în tehnologiile respective, acestea se completează excelent una pe cealaltă şi dispun de o percepţie comună, strategică în ceea ce priveşte mobilitatea din viitor. Astfel, noua asociere în participaţiune este concepută într-un mod ideal, în vederea dezvoltării sale ca precursor al tehnologiei aferente furnizării de soluţii privind bateriile pentru industria internaţională a automobilelor”, declară Dr. Elmar Degenhart, preşedinte al consiliului de administraţie al Continental.

 Noua asociere în participaţiune se concentrează pe dezvoltarea modulelor de baterii litiu-ion pentru clienţii din domeniul auto. SK Innovation introduce în cadrul asocierii în participaţiune elemente de baterie litiu-ion, care ocupă poziţia de lider de piaţă, în timp ce Continental contribuie la realizarea părţii electronice pentru managementul bateriilor şi al competenţei de sistem pentru interacţiunea dintre componentele automobilului. Compania nou înfiinţată unifică şi utilizează în acest fel cunoştinţe de specialitate în ceea ce priveşte dezvoltarea modulelor de baterii pentru programele marilor producători internaţionali de automobile în domeniile autovehiculelor electrice şi hibride (HEV), a autovehiculelor hibride plug-in (PHEV) şi a autovehiculelor electrice simple (EV).

Sursa: Continental Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii