Craiova – 30 ianuarie 2012: Conducerea Johnson Controls, lider global în domeniul scaunelor pentru autovehicule, al sistemelor de plafon, uşi, tablouri de bord şi al componentelor electronice pentru interiorul autovehiculelor a deschis oficial astăzi cea mai nouă fabrică de asamblare de scaune pentru autovehicule, în Craiova. Fabrica just-in-time (JIT) va furniza uzinei Ford sisteme de scaune complete pentru noul B-MAX minivan, în regim just-in-sequence. La ceremonie a participat Valentin Mocanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, reprezentând Guvernul României.

“Suntem onoraţi să sprijinim clientul nostru Ford Motor Company în Craiova, să aducem o creştere economică semnificativă în regiune şi să devenim un membru al comunităţii locale.”, a precizat Jeff Williams, Group Vice President şi General Manager, Johnson Controls Automotive Customer Group Americas. “România reprezintă un jucător important pentru piaţa auto în continuă creştere din Europa de Est, considerând statisticile care preconizează o creştere de aproximativ 80% a pieţei auto din România în următorii 4 ani.”, a continuat Jeff Williams.

Fabrica din Craiova va crea 160 de locuri de muncă. La nivel naţional, Johnson Controls Automotive Experience angajează aproximativ 4500 de persoane. Compania deţine o fabrică de asamblare a componentelor de scaune şi cinci fabrici de producţie a componentelor de scaune. În plus, recent, aceasta a achiziţionat compania românească Spumotim SA, cu cele două fabrici de spumă deţinute de aceasta, în Timişoara şi Poiana Lacului.

“Transmit felicitările mele companiei Johnson Controls pentru deschiderea fabricii, cât şi pentru impactul economic pozitiv în ceea ce priveşte contribuția la produsul intern brut și crearea de noi locuri de muncă, factor de o deosebită importanță pentru Guvernul României. Inaugurarea fabricii Johnnson Controls Automotive Experience reprezintă o nouă etapă în dezvoltarea industriei în România. Fabrica va spori considerabil dezvoltarea regiunii Dolj, având un impact deosebit asupra ocupării forţei de muncă.”, a declarat Valentin Mocanu – Secretar de Stat al Ministerului Muncii, Familiei și Protecţiei Sociale.

Despre Johnson Controls
Johnson Controls este lider global diversificat în sectorul auto şi în cel al eficienţei energetice a clădirilor, deservind clienţi din peste 150 de ţări.

Cei 162.000 de angajaţi furnizează servicii şi produse de calitate care optimizează energia şi eficienţa operaţională a clădirilor; acumulatori auto plumb-acid şi baterii avansate pentru vehicule hibride şi electrice, precum şi sisteme interioare pentru automobile.

Angajamentul nostru pentru sustenabilitate datează încă din 1885, odată cu inventarea primului termostat electric de cameră. Prin strategiile noastre de dezvoltare şi prin creşterea cotei de piaţă, ne-am angajat să oferim calitate acţionarilor noştri şi să susţinem clienţii nostri să obţină succesul.

Despre Johnson Controls Automotive Experience
Johnson Controls Automotive Experience este lider global în domeniul scaunelor pentru autovehicule, al sistemelor de plafon, uşi, tablouri de bord şi al componentelor electronice pentru interiorul autovehiculelor. Sprijinim toţi furnizorii principali de autovehicule, prin diferenţierea vehiculelor lor prin intermediul produselor şi tehnologiilor noastre şi prin capacităţile avansate de fabricaţie. Cu 240 locaţii în toată lumea, suntem acolo unde clienţii noştri au nevoie de noi. Clienţii noştri s-au bucurat de stilul şi confortul produselor noastre, de la componente unice, până la interioare complete. Prin capacitatea noastră globală, furnizăm anual componente pentru aproximativ 50 de milioane de maşini.

Sursa: Johnson Controls Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

1 comentarii