Divizia Bosch Automotive Aftermarket intenţionează să achiziţioneze unitatea Service Solutions a Corporaţiei SPX, cu sediul central în Charlotte, Carolina de Nord (NYSE, SPW). Un contract în acest sens a fost semnat la New York pe 23 ianuarie 2012. SPX Service Solutions dezvoltă, produce şi comercializează aparatură de diagnoză şi service, echipamente pentru service-urile auto şi software pentru piaţa internaţională de aftermarket. Pentru anul 2011, vânzările înregistrate de unitatea cu sediul în Warren, Michigan (S.U.A.), sunt estimate la aproximativ 920 de milioane de dolari (660 de milioane de euro). Compania are un număr de aproximativ 2.700 de angajaţi, în 17 ţări, în special în S.U.A., Germania, Franţa şi China, ceea ce face ca achiziţia planificată să fie cea mai mare din istoria diviziei Automotive Aftermarket. Tranzacţia se va derula în condiţii normale, cu aprobările de reglementare, iar finalizarea acesteia este prevăzută pentru prima jumătate a anului 2012. Preţul achiziţiei este de 1,15 miliarde de dolari (aproximativ 883 milioane de euro).

„Achiziţia SPX Service Solutions va contribui la poziţionarea concernului Bosch în rândul celor mai mari furnizori de soluţii de diagnoză”, a declarat Robert Hanser, preşedintele diviziei Automotive Aftermarket. „În urma acestei achiziţii, ne vom consolida în mod considerabil prezenţa pe segmentul de piaţă al soluţiilor de diagnoză, în special în America de Nord. În plus, ne vom întări poziţia în Asia Pacific şi Europa, în special prin relaţiile economice stabilite cu producătorii auto în domeniul aparaturii de diagnoză.” 

Soluţii complete pentru unităţile de service 
Portofoliul de produse al SPX Service Solutions cuprinde soluţii pentru repararea autovehiculelor, inclusiv aparatură şi software de diagnoză, precum şi scule speciale pentru lucrări de service şi reparaţii. În plus, SPX oferă informaţii tehnice, programe de instruire, echipamente pentru dealeri şi magazine de piese şi servicii pentru unităţile de service. Aceste produse sunt utilizate, de asemenea, în cadrul reprezentanţelor şi service-urilor auto autorizate ale producătorilor auto. Bosch va deveni, ca urmare a acestei achiziţii, un furnizor complet de soluţii pentru operaţiuni de acest gen. Produsele şi serviciile SPX Service Solutions sunt destinate mai multor sectoare, cum ar fi cel al autoturismelor, camioanelor de mare tonaj, autovehiculelor comerciale uşoare, utilajelor agricole şi al altor utilaje. 

David Kowalski, preşedintele segmentului SPX, a declarat: „Suntem mândri că am transformat Service Solutions dintr-un producător naţional de echipamente într-un furnizor internaţional de soluţii de diagnoză, echipamente şi informaţii pentru repararea autovehiculelor. Compania Bosch este puternic implicată în sectorul de service auto şi are relaţii de afaceri solide cu producătorii de echipamente originale pentru autovehicule de pe tot globul. Considerăm că preluarea Service Solutions de către Bosch este o mişcare strategică inspirată.” 

Observaţie: cifra de vânzări pentru anul 2011a fost calculată la cursul de schimb valutar 1 euro = 1,3918 USD. Preţul de achiziţie a fost calculat la cursul de schimb valutar 1 euro = 1,3017 USD

Sursa: Bosch Romania 
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii