O treime din autovehiculele sport vândute în anul 2011 sunt modele Corvette şi Camaro.

Detroit. Chevrolet este marca de autovehicule performante preferată din S.U.A., o treime din autovehicule vândute în Statele Unite ale Americii în 2011 fiind modele Camaro sau Corvette. 

Anul trecut, Chevrolet a avut o cotă de 37% din piaţa autovehiculelor sport, înregistrând un număr de 88.249 de autovehicule Camaro vândute, surclasând cu peste 18.000 de unităţi modelul concurent direct Ford Mustang. Se estimează că această diferenţă va crește odată cu lansarea în această lună a noului Camaro ZL1 în Statele Unite ale Americii. 

În 2011, Chevrolet a deţinut 28% din piaţa autovehiculelor sport de lux, cu un număr de 13.164 de autovehicule Corvette vândute. Fiind în prezent singurul model de producţie internă din acest segment, numărul de autovehicule Corvette comercializate a depășit dublul unităţilor vândute ale modelului concurent direct, Porsche 911. 

„Odată cu lansarea modelului Camaro ZL1, doar un număr restrâns de mărci auto la nivel mondial oferă două autovehicule ce pot rivaliza cu modelele Corvette şi Camaro în ceea ce priveşte performanţa, tehnologia şi plăcerea de a conduce,” a declarat Mark Reuss, preşedintele General Motors America de Nord. „Spre deosebire de multe autovehicule performante concurente, Corvette ZR1 şi Camaro ZL1 sunt adaptate din fabrică atât pentru utilizarea zilnică, cât şi pentru conducerea pe circuitul de curse – fiind echipate standard cu sistem de răcire pentru frâne şi sistemul de propulsie.” 

Pentru a demonstra capacităţile modelelor Corvette şi Camaro, Chevrolet a testat recent versiunile de serie fără performanţe modificate pe circuitul „Grand Course” din cadrul Virginia International Raceway. Configuraţia circuitului Grand Course reprezintă o adevărată provocare pentru modelele de serie, deoarece este nevoie de o putere extraordinară, manevrabilitate precisă şi un grad înalt de aderenţă pentru a înregistra cel mai rapid tur.   

Inginerul Jim Mero a parcurs un tur pe circuitul Grand Course într-un timp de 2:45,6 la volanul unui Corvette ZR1 model 2012 echipat cu noile pneuri Michelin Pilot Sport Cup, fiind cel mai rapid timp pe tur de pistă obţinut vreodată de un autovehicul de serie. 

Inginerul Aaron Link a parcurs un tur pe circuitul Grand Course într-un timp de 2:52,4 la volanul unui Camaro ZL1 model 2012 – cu şase secunde mai rapid decât timpul pe tur de pistă obţinut pe acelaşi circuit de către Ford Shelby GT500 model 2011. 

Publicaţia Car and Driver, care organizează evenimentul Lightning Lap la Virginia International Raceway, a caracterizat circuitul ca având caracteristicile „cele mai apropiate de legendarul circuit Nordschleife de la Nurburgring.”  

„Circuitul Grand Course de la VIR reprezintă un test excelent pentru analizarea performanţei de ansamblu a autovehiculelor,” a declarat Reuss. „Întocmai ca la Nurburgring, un singur tur pe pista de la VIR permite testarea fiecărui aspect al unui autovehicul, incluzând puterea, frânele, direcţia, aderenţa pneurilor şi echilibrul şasiului. Parcurgerea unui tur pe circuitul Grand Course cu lungimea de patru mile într-un timp mai mic de 3 minute reprezintă o realizare incredibilă pentru orice autovehicul.” 

Corvette ZR1 este cel mai puternic model Chevrolet din toate timpurile, cu un motor LS9 V-8 supraalimentat de 6,2 l, ce dezvoltă o putere de 647 cp şi generează un cuplu maxim de 819 Nm. Dintre toți producătorii auto de serie, Chevrolet este lider în utilizarea fibrei de carbon, acest material uşor fiind folosit pentru componentele structurii modelului ZR1, inclusiv aripile faţă, capota motorului, plafonul, spoilerul faţă, pragurile laterale şi panourile de podea. Cu o masă proprie de 1.521 kg, modelul ZR1 dispune de un raport putere-masă de numai 2,34 kg per cp. Prin urmare, ZR1 este și cel mai rapid autovehicul Chevrolet produs vreodată, capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în 3,9 secunde şi să atingă o viteză maximă de 330 km/h. Preţul modelului Corvette ZR1 porneşte de la 112.575 $, incluzând costul de livrare. 

Camaro ZL1 este cel mai puternic model Camaro produs vreodată, cu un motor LSA V8 supraalimentat de 6,2 litri, ce dezvoltă o putere de 558 cp şi un cuplu maxim de 754 Nm. Este, de asemenea, cel mai sofisticat autovehicul Camaro din toate timpurile, fiind echipat cu tehnologii performante exclusiviste, printre care sistemul performant de control al tracţiunii şi suspensia Magnetic Ride. Alte dotări standard performante includ sistemul de frânare Brembo cu şase pistoane şi sistemele de răcire pentru diferenţialul spate, frâne şi transmisie. Prin urmare, ZL1 este și cel mai performant model Camaro produs vreodată, accelerând de la 0 la 100 km/h în doar 3,9 secunde, atingând o viteză maximă de 296 km/h şi parcurgând renumitul circuit de la Nurburgring în doar 7:41,27. 

Recent, atât Corvette cât şi Camaro au fost desemnate de IntelliChoice ca fiind cele mai valoroase modele în segmentele din care fac parte – o dovadă în plus a faptului că Chevrolet oferă clienţilor un raport excelent preţ –performanţă. 

Sursa: Chevrolet Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii