Bucureşti - 28 februarie 2012 - Temperaturile deosebit de scăzute din luna februarie au pus la încercare echipele Dacia care asigură aprovizionarea cu apă potabilă a platformei industriale şi a oraşului Mioveni.

Odată cu instalarea gerului şi a ninsorilor masive, timp de aproximativ o lună, angajaţii Dacia din cadrul Serviciului Apă şi Laboratoare au acţionat continuu pentru spargerea stratului de gheaţă format în condiţii de frig extrem, astfel încât să se asigure continuitatea furnizării de apă potabilă către toţi consumatorii.

„Eu şi colegii mei am intervenit de câte ori a fost nevoie pentru a sparge stratul de gheaţă care se forma în decantoarele de apă potabilă. Era singura soluţie ca să nu oprim apa către toţi consumatorii. Timp de o lună, am făcut acest lucru zilnic la schimburile 1 şi 2. Apoi am intervenit doar în zilele în care temperatura era mai scăzută. Au fost zile în care am lucrat şi la -24°C şi ce spărgeam, îngheţa la loc, dar consider că astfel ne-am făcut datoria. Nu a fost uşor, dar prin acţiunea noastră am asigurat alimentarea cu apă atât pentru fabricaţie, cât şi pentru locuitorii oraşului Mioveni”, ne-a povestit Ionel Chionea, operator în cadrul Serviciului Apă şi Laboratoare .

Apa potabilă este folosită pe platforma Dacia pentru producerea hranei salariaţilor, pentru băut şi pentru igiena personală a angajaţilor. De asemenea, o parte a apei produse este utilizată în procesele tehnologice, ca apă industrială.

Una dintre particularităţile Automobile Dacia, faţă de celelalte uzine din grupul Renault, este aceea că asigură producţia şi distribuţia apei potabile, atât pentru platforma industrială Dacia, unde lucrează 13.700 salariaţi, cât şi pentru oraşul Mioveni (peste 33.000 de locuitori). 

Apa brută captată din Râul Târgului este adusă la staţia de potabilizare prin două conducte cu o lungime de aproximativ 4,5 km şi apoi este tratată cu coagulanţi, într-un bazin de omogenizare. Urmează apoi trecerea acesteia prin patru decantoare radiale, staţia funcţionând la un volum zilnic de aproximativ 10.000 mc/zi. Ulterior, apa decantată este filtrată într-o staţie cu cinci filtre rapide ce conţin nisip cuarţos şi este dezinfectată cu clor. Apa potabilă astfel produsă este pompată din bazinele tampon 2 x 500 mc către rezervoarele de stocaj cu capacitatea de 20.000 mc. De aici este distribuită gravitaţional către consumatori (platforma industrială şi oraşul Mioveni). 

Sursa: Dacia Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii