Locul trei între paginile Facebook germane pentru cariere în clasamentul S-Com al studiului Online Talent Communication efectuat de Potentialpark.
Continental extinde pe plan internaţional activităţile Social Media din domeniul locurilor de muncă.

Hanovra, 16 februarie 2012. Pagina de cariere de la Continental se situează printre primele trei pagini ale fanilor locurilor de muncă de pe Facebook. Acesta este rezultatul studiului anual efectuat de Potentialpark, care analizează pe plan mondial peste 2 400 de pagini de internet din domeniul locurilor de muncă – dintre care 463 din Germania. În centrul  evaluării pentru clasamentul Social Media s-au aflat, printre altele, interacţiunea cu fanii, oferta multimedia şi originalitatea paginilor studiate. După succesul proiectului-pilot din Germania, Continental şi-a extins activităţile Social Media pe Facebook. Prin pagina internaţională de cariere de pe Facebook (www.facebook.com/ContinentalCareer) Continental îi informează pe fanii de peste tot din lume despre evenimentele şi perspectivele de angajare la nivel global.

„Facebook ne oferă posibilitatea de a comunica activ cu potenţialii aplicanţi şi de a le crea acestora o imagine asupra activităţii profesionale de zi cu zi de la Continental. Acest canal completează activitatea noastră de recrutare cu o componentă de dialog valoroasă”, spune doamna Sehnaz Özden, director Corporate Employer Branding & Recruiting. „La aproape un an de la lansarea în Germania ne extindem activitatea pe Facebook.  În februarie am creat pagina internaţională de cariere pentru a avea  posibilitatea de a menţine contactul cu fanii chiar şi dincolo de restricţiile impuse de limbă şi locaţie.”

Continental şi-a lansat pagina de Facebook în limba germană pentru cariere în aprilie 2011. În punctul central al mesajelor publicate se găsesc angajaţii concernului. Prin video-interviuri aceştia ne oferă o imagine asupra activităţii profesionale de zi cu zi de la unul dintre cei mai mari furnizori ai industriei auto de pe plan mondial.

Fanii locurilor de muncă de la Continental pot găsi şi informaţii regulate despre evenimente  ca săptămâna locurilor de muncă din cadrul Salonului Auto Internaţional de la Frankfurt sau concursul internaţional de construcţii de maşini - Formula Student.

Continental a angajat pe plan mondial în 2011 aproximativ 5 500 de absolvenţi cu studii superioare şi tineri profesionişti. Dintre aceştia sunt recrutaţi cu precădere chimişti, constructori de  maşini şi ingineri în domeniul electrotehnic. Concernul cooperează prin iniţiativa Global Engineering Excellence cu opt universităţi de renume internaţional, printre care Massachusetts Institute of Technology, RWTH Aachen şi Tongji University.

Prin cei peste 600 de ambasadori ai săi, Continental se află în contact cu 250 de universităţi din întreaga lume. În plus, în fiecare an aproximativ 600 de tineri îşi încep prin Continental studii duale la nivel superior sau o calificare profesională. În Germania concernul oferă 18 locuri la studii duale şi 20 locuri pentru calificări profesionale.

Institutul de cercetare de piaţă Potentialpark, specializat în Employer Branding, publică în fiecare an studii recunoscute în întreaga lume având ca subiect website-uri pentru locuri de muncă, platforme de angajare online şi canale Social Media. Din studiul Online Talent Communication (OTaC) fac parte clasamentele Top Employer Web Benchmark (TEWeB) al website-urilor pentru locuri de muncă, Applying Online & Loving It (APOLLO) pentru procesele de depunere de cereri de angajare prin internet, S-Com pentru reţele sociale, P-Com pentru reţele de locuri de muncă şi M-Com pentru comunicaţii mobile.

Sursa: Continental Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

3 comentarii

  1. Daca am inteles eu bine (sper sa nu fi inteles) premierea aia a fost o mare porcarie. Fani pe facebook se vand si se cumpara grupa mare, cum ai putea da un premiu pentru asa ceva? :|

    RăspundețiȘtergere
  2. Exact ca Adina (mai sus) am inteles si eu... ciudat fenomen

    RăspundețiȘtergere
  3. Ciudat premiu.. Cum au spus si cei de mai sus, cum poti da un premiu pentru asa ceva?

    RăspundețiȘtergere